۲ توله خرس در طبیعت اندیکا رهاسازی شدند
رییس اداره محیط زیست شهرستان اندیکا گفت: ۲ توله خرس بیمادر پس از چهار ماه مراقبت، در طبیعت این شهرستان رهاسازی شدند.
مصطفی یوسفی قندعلی رییس اداره محیط زیست شهرستان اندیکا بیان کرد: بهار امسال و بر اساس گزارشی از سوی اهالی منطقه حفاظت شده شیمبار، مبنی بر پیدا شدن دو توله خرس بی مادر، محیط بانان به منطقه اعزام شدند.
وی افزود: پس از اطمینان حاصل نمودن محیط بانان از نبود مادر و نامشخص شدن وضعیت آن، به ناچار ۲ توله خرس دو ماهه که توان حفظ جان خود را نداشتند به اداره منتقل کردند.
رییس اداره محیط زیست شهرستان اندیکا ادامه داد: با همکاری یکی از علاقمندان به حیات وحش بنام آقای صلبعلی نظرپور محیطی تقریبا طبیعی و امن برای نگهداری ۲توله خرس مهیا و با همکاری انجمن دیدهبان دوستداران محیط زیست و اداره محیط زیست شهرستان به مدت چهار ماه تغذیه و نگهداری شدند.
وی گفت: با توجه به تایید کارشناسان مبنی بر اینکه ۲توله خرس می توانند در طبیعت از خود نگهداری کنند ،در محیطی امن از لحاظ کمترین خطر وجود انسان و همچنین وجود فاکتورهای تغذیه در بهترین زیستگاه ممکن رها سازی شدند.
خرسها از جمله خرسهای قهوهای، از جانورانی هستند که انسان در برابر آنها به ترس مفرط دچار میشود اما شاید شناخت و آگاهی از ویژگیهای آنها در هنگام مواجهه با این حیوان، این ترس و دستپاچگی را کاهش دهد.
طول خرس قهوهای ایران در حدود 2 تا 5/2متر است. وزن این پستاندار بین 90 تا 290کیلوگرم در نوسان است اما به طور میانگین در حدود 180کیلوگرم وزن دارد.
زیستگاههای اصلی خرس قهوهای، عموما مناطق جنگلی خزری، جنگلهای ارسباران و زاگرس، علفزارهای مرتفع کوهستانی نزدیک به جنگل و درههای پاییندست جنگل است. پراکندگی این حیوان در ایران، از شمال خراسان تا استانهای گلستان، سمنان، مازندران، تهران ، گیلان، چهارمحال و بختیاری، قزوین، زنجان، آذربایجان، کردستان، لرستان، کرمانشاه و استانهای فارس و خوزستان است. خرسهای قهوهای در اواخر تابستان و پاییز، معمولا در مناطق پاییندست جنگل یا درههایی که میوههای وحشی در آنها یافت میشود، ساکن هستند.
این خرسها با شروع فصل زمستان به خواب زمستانی میروند و جالب است بدانید که در همین فصل زایمان میکنند.
نوزاد خرس قهوهای پس از بهدنیاآمدن، از شیر مادر تغذیه میکند و بزرگ میشود و وقتی مادر از خواب برمیخیزد، دو توله یکماهه را در کنار خود میبیند.
خرس قهوهای به خوردن مورچههای زیر سنگها در مناطق کوهستانی نیز علاقه دارد و تقتق سنگها در یک محل کوهستانی، میتواند از نزدیکشدن یک خرس قهوهای خبر دهد.
خرسهای قهوهای ماده و تولهدار، از خطرناکترین خرسها هستند که بیشتر این خطر، ناشی از محفاظتکردن خرس مادر از تولهخرسها در برابر حوادث است.
اندیکا از شهرهای شمالی خوزستان است و به دلیل طبیعت بکر زیستگاه جانورانی همچون خرس، پلنگ، گرگ و ... است.
منبع: ایرنا
66