آخرین وضعیت طرح تعادل‌بخشی آب های زیرزمینی

دبیر اجرای طرح تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی گفت: با دیون ناشی از عدم تخصیص اعتبارات در سال ۱۳۹۵ – ۱۳۹۶ مواجهیم و در سال ۱۳۹۷، اگرچه میزانی از اعتبارات اختصاص پیدا کرده، اما کل اعتبارات ۵۰ درصد کاهش یافته است.

آخرین وضعیت طرح تعادل‌بخشی آب های زیرزمینی

عبدالله فاضلی گفت: طرح احیاء و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی از سال ۱۳۹۴ آغاز شد و براساس برنامه سال ۱۳۹۷، اکنون با پیشرفت ۴۵ درصدی روبه‌رو هستیم.

وی درباره آخرین وضعیت طرح تعادل‌بخشی اظهار کرد: در شرایط فعلی با دیون ناشی از عدم تخصیص اعتبارات در سال ۱۳۹۵ - ۱۳۹۶ مواجهیم و در سال ۱۳۹۷، اگرچه میزانی از اعتبارات اختصاص پیدا کرده، اما کل اعتبارات ۵۰ درصد کاهش یافته است که این موضوع نیز روند اجرای کار را کند کرده است.

وی درباره انسداد چاه‌های غیرمجاز در کشور نیز اعلام کرد: روند اجرای این طرح، ۴۵ درصد پیشرفت داشته و تاکنون حدود ۷۸۰۰ حلقه چاه در کشور مسدود شده است که براساس تدابیر در نظر گرفته شده برای سال ۱۳۹۷، باید ۱۵ هزار حلقه چاه را مسدود کنیم.

دبیر اجرای طرح تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: کل چاه‌هایی که در ایران وجود دارد، با احتساب چاه‌های حریمی که کنار رودخانه‌ها قرار گرفته، ۳۲۰ هزار حلقه چاه است که از این تعداد، ۱۰۰ هزار حلقه چاه مشمول قانون تعیین و تکلیف است.

به گفته فاضلی، براساس اقدامات صورت گرفته تاکنون ۳۰ هزار حلقه چاه پر شده و طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار شده که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه تا پایان برنامه ششم ۱۸۰ هزار چاه دیگر را پر کنیم.

چندی پیش نیز میبدی - مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو - درباره اجرای قانون تعیین تکلیف چاه‌های آب فاقد پروانه بهره‌برداری، اظهار کرد: تشکیل کمیسیون‌های رسیدگی به امور آب‌های زیرزمینی در تمام استان‌ها، تهیه فهرست چاه‌های حفر شده فاقد پروانه تا قبل از پایان سال ۱۳۸۵، ایجاد سامانه اطلاع‌رسانی اینترنتی تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه و تهیه دستورالعمل‌های مورد نیاز برای تشریح نحوه تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه بهره‌برداری، از جمله اقدام‌های انجامی در این زمینه است.

وی با اشاره به رسیدگی به وضعیت چاه‌های فاقد پروانه در دو محدوده "الف" و "ب" هم گفته بود: در محدوده‌های مطالعاتی"الف" که دارای ظرفیت آب قابل تخصیص برای تعیین تکلیف چاه‌های آب فاقد پروانه بهره‌برداری حفر شده تا پایان سال ۱۳۸۵ هستند و مصارف فعلی مجاز کشاورزی کمتر از آب قابل برنامه‌ریزی دشت است، حداکثر تا سقف ۵۰ درصد آب‌دهی زمان بازدید، پیشنهاد آب‌دهی خواهد شد؛ هم‌چنین پروانه برای اینگونه چاه‌ها با حداکثر آب‌دهی ۱۸ لیتر در ثانیه بلامانع اعلام شده است.

منبع: ایسنا

1981

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید