کاشی هفت رنگی که در ۸۰درصد مساجد بهکار رفته است/زیباترین کاشی برای کدام مسجد ایران است
یک مسؤل میراث فرهنگی کشور از تهیه پرونده هنر کاشی هفت رنگ شیراز به منظور طرح در شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور خبر داد.
مصیب امیری مدیر کل میراث فرهنگی فارس در مراسم تجلیل از احمد شیشه گر - استاد برجسته کاشی هفت رنگ شیراز با اشاره به تهیه پرونده هنر کاشی هفت رنگ شیراز به منظور طرح در شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور، به تاریخچه استفاده از این هنر در آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: شواهد بدست آمده حاکی از به کار گیری این هنر در آجرهای لعاب دار بنای باشکوه و جهانی تخت جمشید است.
این مقام مسئول ادامه داد: تکامل هنر کاشی هفت رنگ مربوط به دوران اسلامی است و در 80 درصد از کاشی کاری مساجد ما مورد استفاده قرار گرفته است که زیباترین نماد آن را در مسجد معروف نصیر الملک شیراز نظاره گر هستیم.
وی ثبت این هنر را زمینه معرفی بیش از پیش آن و حمایت از هنرمندان و صنعتگران شاغل در این عرصه عنوان کرد.
در پایان این مراسم از یک عمر تلاش و خدمات ارزنده استاد احمد شیشه گر تقدیر و تشکر به عمل آمد.
اسـتاد احمد شیشه گر از سال 1342 به صـورت حرفه ای وارد بـازار کار شد و در کنار حرفه تولیدی خود خالصانه این هنر را به مشتاقان و علاقه منـدان آموخت که حاصـل این سخاوت استاد، شاگردانی همچون مهرزاد حسن پور و یداله کریم زاده بوده و هستند که خود به مرحله استادی رسیده اند . وی همچنین در همکاری خود با معـاونت صنایع دستی اداره کل میـراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، هنر طراحی و ساخت کاشی هفت رنگ را در قالب فیلم مستند- آموزشی کاشی هفت رنگ به نمایش گذاشته است. آثـار این هنرمند علاوه بر نمایشگاه های تخصصی صنایع دستی و هنرهای سنتی، زینت بخش اماکن مذهبی، مساجد و بقاع متبرکه و حـرم های مطهـری همچـون مدرسه خان، مساجد وکیل و نصیرالملک شیراز، حرم مطهر حضرت علی (ع) در نجف اشرف ، مرقد مطهر امام حسین (ع) در کربلا، حرم امام حسن عسکری (ع) در سامرا و حرم متبرک حضرت زینب(س) در دمشق است.
منبع: تسنیم
1981