شایعات درباره علل برکناری سردار آجرلو، مدیر سابق استقلال
اگرچه خود آجرلو و اطرافیانش سکوت کرده و دلیلی را برای قطع همکاری عنوان نکرده بودند، ولی از چند موضوع مختلف بهعنوان دلایل برکناری او یاد شده است. مشخص نیست مواردی که مطرح شده تا چه حد صحیح باشد، چون تعدادی از همین دلایل به قدر کافی نقضکننده دلیل دیگری است. در زیر تلاش شده تا با جمعبندی شایعاتی که در این مورد به راه افتاده، به نقشه کلی در این زمینه رسید.
استقلال تیم دوم جدول ردهبندی با شوک زودهنگامی مواجه شده است. این تیم که مدافع عنوان قهرمانی لیگ برتر ایران محسوب میشود، در تلاش است تا یک بار دیگر جام قهرمانی را بالای سر ببرد. این اتفاقی است که آنها فصل گذشته بعد از ۹ سال با مدیرعاملی سردار مصطفی آجرلو رقم زدند. مدیریت آجرلو در فصل گذشته به گونهای بود که به نظر میرسید او در این فصل و شاید یکی، دو فصل آینده هم در این سمت بماند و برای تیم آبیپوش تهرانی افتخار کسب کند.
بااینحال، اتفاقی غیرمنتظره در نیمهشب شنبه رخ داد و باشگاه استقلال رأی به برکناری آجرلو از مدیریت این باشگاه داد. آنها خیلی سریع علی فتحاللهزاده، دیگر مدیر سابق این باشگاه را هم به عنوان جانشین سردار انتخاب کردند تا مشخص شود شایعهای که قریب به ۲۰ روز در اطراف باشگاه شنیده میشد، چندان هم بیاساس نبوده است. باوجود برکناری آجرلو از استقلال، شایعات درباره دلایل این برکناری زیاد است.
اگرچه خود آجرلو و اطرافیانش تا لحظه نگارش این مطلب سکوت کرده و دلیلی را برای قطع همکاری عنوان نکرده بودند، ولی از چند موضوع مختلف بهعنوان دلایل برکناری او یاد شده است. مشخص نیست مواردی که مطرح شده تا چه حد صحیح باشد، چون تعدادی از همین دلایل به قدر کافی نقضکننده دلیل دیگری است. در زیر تلاش شده تا با جمعبندی شایعاتی که در این مورد به راه افتاده، به نقشه کلی در این زمینه رسید.
مشکلات و اختلافات مالی
عمدهترین دلیلی که برای برکناری آجرلو از استقلال یادشده مربوط به همین مسائل مالی است. عنوان شده که صورتحساب مالی باشگاه استقلال ابهام زیادی دارد. از سوی دیگر به افزایش قیمت عجیب تعدادی از بازیکنان این تیم هم اشاره شده تا اینطور در ذهن تداعی شود که شاید عدهای از بالارفتن چنین رقمی سود بردهاند. میزان بدهی بالا دیگر دلیلی است که درباره اختلاف مالی باشگاه با سردار آجرلو مطرح شده است. با وجود این، شاید هیچکدام حیرتانگیزتر از شایعه اختلاس ۶۰ میلیاردی نباشد!
موضوعی که از همه عجیبتر است و حتی واکنش علی فتحاللهزاده، مدیرعامل جدید باشگاه استقلال را هم در پی داشته است. فتحاللهزاده در مورد مسائلی که در مورد دلیل کنارگذاشتن مصطفی آجرلو مطرح شده است، گفت: «از ایشان تشکر میکنم. اینکه در برخی رسانهها عنوان شده ایشان اختلاس ۶۰ میلیارد تومانی داشته درست نیست، گناه است، باید توبه کنند. آقای آجرلو برای این باشگاه زحمت کشیده است. ایشان شرافتمند و دستپاک است. احتمالا از نظر مدیریتی نتوانستند با هم کار کنند و از هم جدا شدند».
اختلافات مدیریتی
این یکی هم دیگر دلیلی است که از آن بهعنوان یکی از دلایل اصلی برکناری آجرلو نام برده شده است. سناریوی نوشتهشده در این مورد شبیه به اتفاقاتی است که چندین ماه قبل برای شهاب عزیزیخادم، رئیس سابق فدراسیون فوتبال ایران رخ داد. در آنجا اعضای هیئترئیسه حکم عزل او را امضا کردند. درباره آجرلو هم عنوان شده که اعضای هیئتمدیره باشگاه بدون اطلاع او رأی به برکناریاش داده و پای حکم عزلش را امضا کردهاند.
اینجا، ولی دو روایت متناقض وجود دارد؛ اولین روایت حکایت از این دارد که آجرلو چندان اعتقادی به اعضای هیئتمدیره نداشته و کارهایش را بدون مشورت با آنها و زیر نظر مستقیم وزارت ورزش پیش برده است. از همین رو، اعضای هیئتمدیره هم از حق قانونیشان استفاده کرده و او را از کار برکنار کردهاند. عنوان شده، چون خیال آجرلو راحت بوده که پست مدیرعاملی مستقیما از طرف وزارت تعیین میشود، در نتیجه چندان دغدغهای برای مشورت با هیئتمدیره نداشته است. این سکه، ولی روی دیگری هم دارد که این یکی بیشتر به واقعیت نزدیک است. روایتی که خبر میدهد آجرلو چندان اعتقادی به همفکری و همراهی با وزارت ورزش نداشته و بدون در جریان قراردادن وزیر ورزش کارهای مربوط به باشگاه استقلال را به تنهایی پیش برده است؛ موضوعی که به مذاق وزارت خوش نیامده و رأی به برکناری آجرلو داده است. وزارت ورزش، ولی بهطور ضمنی چنین موضوعی را رد کرده و گفته که اعضای هیئتمدیره از اختیار قانونیاش استفاده کرده است.
دعوا با تلویزیون
به غیر از مواردی که در بالا عنوان شد چندین دلیل دیگر هم درباره برکناری آجرلو از استقلال مطرح شده که درست مثل همان موارد تأیید و تکذیبش کار سختی است. یکی از همین موارد مربوط به دعوا با تلویزیون در داستان مسئله حق پخش تلویزیونی است. استقلال با مدیریت سردار آجرلو مدتهاست که تلویزیون را تهدید به راهندادن دوربینهای تولید محتوا کرده و حتی تلویزیون بهعنوان انتقامجویی، زاویه دوربین حق پخش را بهگونهای انتخاب کرد تا تبلیغات محیطی که سودش به جیب باشگاه استقلال میرود، چندان مشخص نباشد. از این اختلاف نظر و تأکید مکرر آجرلو مبنی بر اینکه هرطور شده حق پخش باشگاه را از تلویزیون دریافت خواهد کرد، بهعنوان یکی از دلایل دخیل در برکناری آجرلو یاد شده است.
مدیریت بازیکنان استقلال در زمان اعتراضات مردمی
این مورد به قدر کافی پیچیده است؛ مشخص نشده که نقش آجرلو در این زمینه به دلیل مخالفت با بازیکنان پررنگ شده یا عدم مدیریت آنها برای فعالیتکردن در فضای مجازی. بازیکنان استقلال بعد از مرگ مهسا امینی، در اولین دیداری که بعد از بازیهای فیفادی به میدان رفتند، همگی با مچبند مشکی در زمین حاضر شدند. موضوعی که با توجه به دولتیبودن این باشگاه امری عجیب توصیف شد. بعد از آن هم که فعالیت فضای مجازی عارف غلامی و سیاوش یزدانی در حمایت از اعتراضات مردمی، باعث شد تا باشگاه استقلال بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
معتقدان به این بخش دو دسته هستند؛ دسته نخست اعتقاد دارند آجرلو به دلیل عدم مدیریت بازیکنانش در این زمینه و عدم ایجاد مانع سفتوسخت، پیشروی آنها از کار برکنار شده است. دسته دوم، ولی سناریویی دیگر را مطرح میکنند؛ آنها اعتقاد دارند برخورد سردار آجرلو با عارف غلامی به دلیل فعالیت در فضای مجازی، مانعشدن از تمرین این بازیکن و کنارگذاشتن سیاوش یزدانی به دلیل انتقاد از برپایی جشن تولد سرمربی این تیم، دلیلی برای تمرکز بیشتر رسانهها روی این باشگاه دولتی شده و از همین رو وزارت ورزش زیر سؤال رفته است. به همین دلیل، سردار آجرلو از کار برکنار شده تا تاوان عدم مدیریت صحیحش در این زمینه را داده باشد.
همانطورکه عنوان شد، درباره برکناری آجرلو از باشگاه استقلال دلایل متعدد و شایعات زیادی مطرح شده، ولی هیچکدام بهطور قطعی تأیید و تکذیب نشده است.
محتمل ترین و مستحکم ترین علت از علل برکناری سردار آجورلو توسط هیأت مدیره باشگاه استقلال باید همان مسائل و اختلافات مالی باشد یعنی اینکه مخارج و هزینه های سنگین فراتر از قیمت های واقعی خرید بر دوش باشگاه تحمیل کرده است وگرنه بعید است وزیر ورزش که او را به هیأت مدیره باشگاه جهت مدیرعاملی معرفی کرده وی را عزل کند!
دمش گرم همچون آتشفشان کلیمانجارو
استقلال رو قهرمان کرد
سردار ها با استفاده از رانت همه اقتصاد کشور در دست آنها است