قطر ۳۰۰ میلیارد دلار خرج کرد

چرا ایران نمی‌تواند میزبان جام جهانی فوتبال باشد؟

برگزاری جام جهانی فوتبال، برای کشور قطر ۳۰۰ میلیارد دلار خرج تراشیده؛ اوپک می‌گوید ایران از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ روی هم‌رفته حدود ۱۶۶ میلیارد دلار نفت فروخته است.

چرا ایران نمی‌تواند میزبان جام جهانی فوتبال باشد؟

جام جهانی فوتبال در هیچ برهه‌ای از تاریخ تا این اندازه به ایران نزدیک نبوده است. اگر از بندر دیر، به‌عنوان نزدیکترین شهر ایران به مرز‌های آبی قطر، سوار قایق شوید، تقریبا چهار ساعت بعد و با پشت‌سر گذاشتن مصافت ۱۶۱ کیلومتری به محل برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ خواهید رسید. قطر کشوری کوچک با سه میلیون نفر جمعیت است که حداقل از نظر فرهنگی برای میزبانی از فستیوال جهانی فوتبال، با محدودیت‌هایی مشابه ایران روبرو است، اما در نهایت موفق شد نهاد سخت‌گیری مثل فیفا را وادار کند با اعمال محدودیت‌هایی، چون منع مصرف آبجو در ورزشگاه‌ها، پوشش تماشاگران و توریست‌ها و حتی جلوگیری از نمایش نماد‌ها و سمبل‌های همجنسگرایی کنار بیاید و میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ را به یک کشور مسلمان بدهد. بخشی از این موفقیت قطر را باید لابلای ۳۰۰ میلیارد دلار پول جستجو کرد که صرف برگزاری جام جهانی شده است. این پول قطعا تنها یکی از تفاوت‌های بین ایران و قطر محسوب می‌شود، اما مقدار دقیق آن چقدر است؟

شماره یک | تصویری که از عدد ۳۰۰ میلیارد دلار در ذهن من و شمای ایرانی نقش می‌بندند احتمالا چندان واضح نیست. تبدیل آن به ریال و تومان هم فقط باعث تشدید مشکل می‌شود. پس ناچاریم سراغ مثال‌های دیگری برویم و دست به‌دامن اخبار شویم. ۳۰۰ میلیارد دلار، دقیقا همان مقدار پولی است که روسیه می‌گوید پس از شروع جنگ اوکراین، توسط کشور‌های غربی به‌عنوان دارایی‌های روسیه مسدود شده. تقریبا حکم تحریم اقتصادی را دارد و بخشی از آن در قالب طلا و انواع ارز‌های خارجی در سایر نقاط دنیا نگهداری می‌شده. وزیر دارایی روسیه در اسفند پارسال میزان دارایی‌های کشورش را در بیرون مرز‌ها ۶۴۰ میلیارد دلار برآورد کرده بود. قطر نیمی از این پول را صرف برگزاری جام جهانی فوتبال کرده است.

شماره دو | روزنامه کیهان در اواخر مرداد امسال جریمه و خسارت وارد آمده به ایران بابت خروج آمریکا از برجام را ۳۰۰ میلیارد دلار برآورد کرده بود. در آن روز‌ها امیدواری نسبت به احیای برجام در بالاترین سطح قرار داشت و شبکه الجزیره ادعا می‌کرد آزادی هفت میلیارد دلار دارایی ایران در کره‌جنوبی و صدور مجوز فروش روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت جزو توافقات احیای برجام به حساب می‌آید.

چرا ایران نمی‌تواند میزبان جام جهانی فوتبال باشد؟

کسری بودجه دولت آلمان در سال ۲۰۲۰، دقیقا اندازه پولی بوده که قطر خرج برگزاری جام جهانی کرده

شماره سه | ارزش بازار ارز دیجیتال دنیا در روز شنبه پنجم آذرماه، تقریبا ۸۷۸ میلیارد دلار برآورد می‌شود. یعنی قطر می‌توانست عوض پولی که در ۱۲ سال گذشته برای برگزاری جام جهانی خرج کرده، یک‌سوم کل ارز‌های دیجیتال دنیا را بخرد. ارزش کل بیت‌کوین موجود در دنیا تقریبا ۳۱۸ میلیارد دلار است.

شماره چهار | ثروت ایلان ماسک در اواخر سال گذشته از مرز ۳۰۰ میلیارد دلار گذشت. رئیس و مالک اسپیس‌ایکس، تسلا و حالا توییتر در آن دوره روزانه، ۳۲ میلیارد دلار افزایش پیدا می‌کرد. با این رکورد، ایلان ماسک عنوان ثروتمندترین آدم روی زمین را به‌خود اختصاص داده بود. ایلان ماسک اولین انسان روی کره زمین است که میزان ثروتش از ۳۰۰ میلیارد دلار عبور می‌کند. میزان دارایی‌های جف بزوس در آن دوره ۲۱۲ میلیارد دلار می‌رسید.

شماره پنج | مهرماه امسال اندونزی اعلام کرد ۳۰۰ میلیارد دلار برای توسعه اقتصاد دیجیتال کنار می‌گذارد. رئیس‌جمهوری اندونزی با تاکید بر اینکه بحران غذا به‌زودی مشکلی بزرگ خواهد بود و کشورش قصد دارد با پرداخت این هزینه، از فناوری کمک بگیرد، اعلام کرد اندونزی قصد دارد جایگاه خود را به عنوان بزرگترین بازار در آسیای جنوب شرقی حفظ کند و روی توسعه زیرساخت‌های دیجیتال، تمرکز کند.

شماره شش | قطر ۳۰۰ میلیارد دلار صرف برگزاری جام جهانی فوتبال کرده و اندونزی با همین مقدار پول، قصد دارد اقتصادی دیجیتالی کشورش را تقویت کند. از این طرف بررسی‌های دانشگاه براون نشان می‌دهد، آمریکا از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۲ میلادی (۲۱ سال)، دو تریلیون و ۳۰۰ میلیارد دلار برای جنگ در افغانستان (و سایر کشورها) هزینه پرداخت کرده است. عربستان سعودی هم در دوران دونالد ترامپ قراردادی با آمریکا به ارزش ۳۰۰ میلیارد دلار برای خرید تسلیحات امضا کرد.

شماره هفت | مسئولان عراق، یک‌سال پیش حجم اموال غارت شده از سال ۲۰۰۳ میلادی به دلیل فساد را بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار برآورد کرده‌اند. این مقدار دارایی به خارج از این کشور قاچاق شده و با وجوم عزم مسئولان عراقی، بعید است به ملت این کشور برگردد.

بیشتر بدانید | قطر برای برگزاری آبرومندانه جام جهانی فوتبال در مجموع، ۳۰۰ میلیارد دلار هزینه کرده است و به‌شکلی معصومانه تنها توقع دارد ۱۷ میلیارد دلار آن به اقتصادش برگردد. بخش اعظم هزینه‌ها، صرف ساخت سیستم مترو جدید شده و کشور کوچک سه‌میلیون نفری حاشیه خلیج فارس، از همین حالا آگاهانه پذیرفته قرار است در پایان جام جهانی، با کابوس بزرگی دست‌وپنجه نرم می‌کند که پیش از این یقه تمام میزبانان جام‌جهانی را گرفته است؛ ضرر! اطلاعات اقتصادی مربوط به برگزاری جام جهانی، از سال ۱۹۶۶ به این طرف در دسترس است و بررسی آن‌ها نشان می‌دهد جز روسیه ۲۰۱۸، بقیه کشور‌هایی که به‌عنوان میزبان جام جهانی انتخاب شده‌اند، در پایان هیاهوی یک‌ماهه فوتبال، از نظر اقتصادی متحمل زیان شده‌اند

چرا ایران نمی‌تواند میزبان جام جهانی فوتبال باشد؟

قطر می‌توانست عوض پولی که در ۱۲ سال برای برگزاری جام جهانی خرج کرده، یک‌سوم کل ارز‌های دیجیتال دنیا را بخرد

شماره هشت | بانک مرکزی ایران در اواخر آبان ۱۴۰۱ اعلام کرد در هشت ماه ابتدای سال سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی هزینه پرداخت کرده است. جمعیت ایران تقریبا ۲۶ برابر جمعیت قطر است.

 

شماره ۹ | ابراهیم رزاقی، کارشناس اقتصادی در بهمن ماه ۱۳۹۸، با انتقاد از پرداخت ۳۰۰ میلیارد دلار بابت واردات در طول شش سال، به خبرگزاری فارس گفته بود ایران می‌توانست با این پول ۱۵ تا ۳۰ میلیون شغل ایجاد کند. البته که در آن دوران، دولت حسن روحانی روی کار بود و خبرگزاری فارس به‌طور طبیعی برای تولید چنین خبر‌هایی اشتیاق نشان می‌داد.

شماره ۱۰ | مجموع درآمد‌های نفتی کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس در سال ۲۰۰۵ بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار محاسبه شده است. این در حالی است که اوپک ادعا کرده ایران در سال ۲۰۲۱، حدود ۲۵ میلیارد دلار از محل صادرات نفت درآمد داشته است. در گزارش اوپک آمده میزان درآمد ایران در این سال از محل فروش نفت، نسبت به سال قبل سه برابر افزایش پیدا کرده. اوپک ادعا دارد ایران در سال ۲۰۲۰ بالغ بر هفت میلیارد و ۹۱۴ میلیون دلار درآمد از محل صادرات نفت کسب کرده و درآمد نفتی‌اش در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ به ترتیب ۵۲.۷۲۸ میلیارد دلار، ۶۰.۵۱۹ میلیارد دلار و ۱۹.۴۰۲ میلیارد دلار بوده است. اگر این ادعا صحت داشته باشد، ایران از فروش نفت خود طی سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ میلادی، حدود ۱۶۶ میلیارد دلار درآمد کسب کرده است.

شماره ۱۱ | داده‌های آماری نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۱، کل تجارت غیرنفتی ایران، ارزشی معادل ۱۰۰ میلیارد دلار داشته که نسبت به سال ۹۹ رشد ۳۸ درصدی را ثبت کرده است. ظرف سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، از حیث ارزش، بالاترین رقم صادرات متعلق به سال ۱۴۰۰ است. بالاترین واردات کالایی کشور نیز در سال ۱۴۰۰رقم خورده است. ارزش صادرات ایران در سال ۱۴۰۰، معادل ۴۸ میلیارد دلار برآورد شده و ارزش واردات به ۵۲ میلیارد دلار می‌رسد. گوشی تلفن همراه با چهار میلیارد دلار، ذرت با ۳.۳ میلیارد دلار و گندم با ۲.۴ میلیارد دلار بیشترین کالا‌های وارداتی در سال ۱۴۰۰ بوده‌اند.

شماره ۱۲ | آخرین رتبه‌بندی جهانی کشور‌ها بر اساس میزان درآمد و هزینه‌ها، در سال ۲۰۲۰ میلادی انجام شده است و ایران با ۵۷ میلیارد دلار درآمد و ۱۱۵ میلیارد دلار هزینه در رتبه ۴۹ قرار گرفته. خود قطر با ۵۲ میلیارد دلار درآمد و حدود ۴۸ میلیارد دلار هزینه، پایین‌تر از ایران در رتبه ۵۳ قرار گرفته است. درآمد آمریکا شش هزار میلیارد دلار است (البته با احتساب حدود چهار هزار میلیارد دلار کسری بودجه) و کشور‌هایی مثل هلند، کره‌جنوبی می‌توانند سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار کسب کنند که البته آن‌ها هم بخش اعظم درآمد خود را بابت هزینه‌ها خرج می‌کنند. کسری بودجه دولت آلمان در این سال دقیقا اندازه هزینه‌ای بوده که قطر برای برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ پرداخت کرده است. البته باید این نکته را هم در نظر گرفت که قطر کل رقم ۳۰۰ میلیارد دلار را ظرف مدت ۱۲ سال منتهی به برگزاری جام جهانی خرج کرده است.

منبع: فرارو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 30
  • ناشناس
    5

    یکی از دلایل عمده آن نبود برابری های جنسیتی و نقض فاحش حقوق بشر در ایران است. قطع نامه های صادره کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد علیه حکومت جمهوری اسلامی ایران گویای همه چی هست که چرا جمهوری اسلامی ایران نمی تواند برگزار کننده مسابقات جام جهانی یا المپیک باشد.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      ایران‌عمراً‌نمی‌تواند‌میزبان‌جام‌جهانی‌فوتبال‌بشه‌چون‌نه
      ازادی‌فرهنگی‌دارد‌‌نه‌‌حقوق‌بشری‌دارد‌نه‌پولی‌برای‌این‌
      کار‌دارد‌‌‌البته‌پول‌دارد‌ناخونک‌زدن‌زیاد‌است‌‌نه‌عرضه‌ای‌‌
      این‌کارها‌را‌ندارنند‌تمام‌

    • ناشناس
      1

      برابری جنسی!! حقوق بشر!!! خخخه

    • هادی
      10

      عزیز دلم خبر داری توی عربستان فقط چندتا زن میتونن رانندگی کنن؟به بقیه فقط اجازه داده شده پشت ماشین بشینن بوق بزنن ،اونوقت همین عربستان کاندیدای میزبان جام جهانی شده
      عزیز دلم هر کشوری قوانین خاص خودشو داره مثل همین قطر که چندین قانون داشت ومیزبان جام جهانی هم شد کمی بیشتر قطر وعربستانو بررسی کن بزرگوار

    • ناشناس
      1

      به جای فکر برگزاری جام‌جهانی در ایران ،،،به فکر ساختن کارخانه و کارگاه برای ایجاد اشتغال مردم باشید
      جام جهانی برای ما نون و آب نمی‌شه

    • سوال خوبی بود خندیدیم
      0

      با تماشاچی های دختر و زن کشورهای دیگه
      ماخاد چیکار کنه !؟
      قبل از ورود به ورزشگاه
      به هر کدوم چادر مشکی بدهیم
      به زور سر کنند !؟
      خانومها اون طرف ورزشگاه آقایون این طرف ورزشگاه !؟
      زن و شوهر های خارجی ها رو از هم جدا کنیم !؟
      بماند که هتل نداریم
      بماند که اصلن ورزشگاه نداریم
      بماند که حمل و نقل عمومی نداریم
      بماند که دیگه چیزی نمونده
      خخخخ

  • ناشناس
    1

    چون هزینه زیاد می خواهد ،،،،پس پول فلسطین ولبنان ویمن ‌عراق وسوریه را چطور تامین کنند

  • زمان
    0

    300ميليارديعني50ميليون پرايد!!!!!!!!!!

  • رضا
    0

    اونوقت کی میاد ایران؟؟؟

    نظرات شما -
    • زمان
      11

      اگر هر ايراني صد ميليون تومان بدهد ان وقت جام جهاني به ايران هم مياد ا

  • ناشناس
    0

    قطر یک ریال هم ازجیبش نمی‌دهد.روغن ریخته رانذرمسجدکرده.گازمیدان های مشترک رامی فروشد.وایران ازترس غرب به قطرباج میدهد.دلیل همراهی قطر با ایران فقط گازهست.دولت هم زیر میزی خودش رامیگیرد

  • H
    0

    حکومت بااین همه ثروت کشوروفرسوده کرده همه ملت وفقیرکرده انتظارداریدمیزبان باشه تواین 43سال چیکارکردن یه ورزشگاه آزادی داریم اونم محمدرضاشاه ساخته همین

  • ناشناس
    0

    ما هنوز یک ورزشگاه فوتبال مدرن با گنجایش بالا نتوانسته ایم بعد از انقلاب بسازیم آن وقت چگونه می توانیم میزبان مسابقات ورزشی نه المپیک یا جهانی بلکه منطقه ای و آسیایی باشیم؟! آئین افتتاح ورزشگاههای قدیمی و فرسوده شده امروزی امجدیه در سال ۱۳۱۷ و آریامهر (آزادی) در سال ۱۳۵۳ نیز یادگار آن خدا بیامرز است! ما هنوز داور ویدیویی (VAR) نداریم آنوقت چگونه می توانیم صرفنظر از محدودیت های جنسیتی موجود در ایران امکان برگزاری مسابقات فوتبال بین المللی را داشته باشیم؟!

  • ناشناس
    0

    یعنی در این مطلب خواست نتیجه بگیرد که جام جهانی برگزار کردن همش ضرره، اگر ایران جای قطر بود این پول رو صرف ایجاد شغل و رفاه برای مردم میکرد ،مثل الان.

  • فرشید
    0

    کشورهای اسلامی دیگه خولب جام جهاتی رو ببینن با کاری که قطر کرد بخاطر زیر قول زدنش و دیدید که چون گفتن دختر و پسر نیان و پاهاشون پوشیده باشه و‌...هیچکس نیومد قطر
    بعدشم ایران خرج شش تا کشور عربی رو میده،مگه پول زیادی داریم خرج قرتی بازی کنیم؟!
    درسته استادیومهای بروز داریم در حتی روستاهامون و از نظر امنیت و حقوق بشر حرف نداریم😁ولی بازم جام جهانی به کشور اسلامی نیومده
    انگار بگیم چرا سوریه میزبان جام جهاتی نمیشه :|
    همینقدر مسخره

  • 0

    ایران قادر به برگزاری جام جهانی حتی بازیهای آسیایی نیست،چون سروران حاکم بر ایران پول برای ورزش و هنر خرج نمیکنند،اگر هم قدری مایه داشته باشند،باید خرج کشورهای اویزون کنند.

  • ازاد
    1

    ما فقط میتونیم میزبان مسابقات نحج البلاغه باشیم وبس،،،همین قطر هم الان مونده نوش وبا کلی انتقاد طرفه،،به نظرم اصلا اسیا مال این حرف‌ها نیست

  • 1

    وقتی خوب فکر میکنم اگر طاغوت استادیوم ۱۰۰هزار نفری آزادی و سالن ۱۲ هزار نفری کشتی و ... را برای برگزاری بازیهای آسیایی نمی ساخت احتمالا ورزشکاران ما هنوز فاقد یک زمین و سایر امکانات ورزشی بدرد بخور بودند.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      او اگر طاغوت بود برای جلوگیری از کشتار بیشتر معترضان با پای خودش وطنش را ترک نمی کرد!

  • گرگري
    1

    براي. اينكه زيرا

  • ناشناس
    0

    به هزار و یک دلیل

  • بهروز جعفری
    0

    کل پول اختلاس های این چند سال اخیر چقدر میشه

  • فرزاد
    0

    کافیه مسابقات حسینیه سازی و مهدیه سازی باشه
    با سه سوت حسینیه دومیلیارد نفری از طلا میسازن در ایران،ولی برای یه زمین چمنم پول ندارن
    فقط واسه اسلام پول هست چون نون تو اسلامه

  • زمان
    0

    به نظر من زياد غلو كرده اند سيصد ميليارد برابر ٥٠ميليون پرايد است كل خاك قطر ظرفيت اين همه ماشين را ندارد

  • ناشناس
    0

    اگر بشود چه می شود؟!سردار اقتصاد دان گروگان محور در یک دستبرد چقدر درامد برای کشور خواهد اورد؟!

  • امیرکبیر
    0

    تاوقتی که در ورزش سیاسی کاریست وسیاست میدانی است در برهمین پاشنه میچرخد

  • 🐜
    0

    پولی که میخواهید برای برگزاری جام جهانی هزینه کنید مسکن سازی کنیدوب هرخانوارایرانی بی 🏡🏠🏡🏠 یک 🏡 بدهیدکارسختی نیست هم پولش هست هم نیروی کار هم زمینش.ولی افسوس که سردمداران آرزوی فرودستی ایرانیان دارند.رفاه کشورهای عربی راواجب تر میداندباج دادن ب روسیه وچین کمونیست راوظیفه خود میداند

  • مریم
    0

    فکر کن تو‌ایران جام جهانی باشه😂
    اونوقت باید کلی تندرو هارو راضی کنیم که اجازه بدن خانم های اروپایی هم بیان ورزشگاه، بعد مرد ها و زن ها رو جدا میکنن😂آقا اونا با نامزدشون میان فوتبال تماشا کنن تا هیجان رو باهم تجربه کنن، اونوقت میخوان چیکار آخه؟ مغز خر خوردن پول بدن بیان عذاب بکشن؟!😂

    نظرات شما -
    • به خانوم مریم
      0

      اتفاقا بدم نسیستا :|
      میان ایران یه دوره جهنم گردی و اینجوری قدر آزادی و زندگی و مسئولین باشعور و فرهیخته کشورشونو میفهمن و از زندگی بعد از جام جهانی و خروج از ایران لذت میبرن😃

  • شهیاد
    0

    چرا که نه!!!
    در این ایران نخیر نمیشه،فقط مسجد میتونیم بسازیم و جام جهانی نماز خوانی رو میتونیم برگزار کنیم
    ولی در ایران جدید حتما ظرف سه سال موقعیتشو پیدا میکنیم😃