عابربانک جدید پرسپولیس؛ مولتیمیلیاردر دوبینشین کیست؟
با خروج حسین هدایتی از مجموعه سرخها، رفتهرفته فرصت برای تولد یک عابربانک جدید فراهم شد. البته بخشی از فعالیت این نفر جدید با آخرین روزهای فعالیت فوتبالی حسین هدایتی هم همپوشانی دارد، ولی اسمش در سالهای اخیر در شرایطی مطرح شده که دیگر خبری از حسین هدایتی نیست. این عابربانک جدید را رسانههای مختلف محمد یوسفی معرفی کردهاند. همواره هم در پسوندی که برایش در نظر گرفته شده از «هوادار متمول» و «مولتیمیلیاردر دوبینشین» استفاده کردهاند.
قریب به یک دهه و بهطور مشخص از زمانی که پرداختهای نجومی در فوتبال مد روز شد، سروکله شان پیدا شده است؛ عابربانکهای فوتبالی. افرادی که اصولا یا به فوتبال علاقهمند بوده یا با اهداف غیرفوتبالی به این رشته ورزشی نزدیک شدهاند تا اهداف ثانویه به بعد را تأمین کنند. شاید نیت متفاوتی داشتهاند، ولی وجه اشتراکشان این بود که حسابِ بانکیشان حسابی پر است.
اولین بار که واژه عابربانک در فوتبال ایران متولد شد، مربوط به حضور حسین هدایتی اطراف باشگاه پرسپولیس بود؛ خودش را عاشق فوتبال و در سطحی دیگر هوادار سینهچاک پرسپولیس معرفی کرده بود. کارهای اقتصادی زیادی داشت و حتی تا پای خریدن باشگاه هم پیش رفت که صلاحیتش تأیید نشد. با بزرگان فوتبال ایران نشست و برخاست داشت و سرانجام، باشگاه استیلآذین را هم با قدیمیهای پرسپولیس خرید.
در آن برهه هر زمان که بحث قراردادهای کلان بازیکنان به میان میآمد و مدیریت پرسپولیس بابت پرداختهای آنچنانی زیر سؤال میرفت، خیلی سریع بحث «هوادار متمول» مطرح و عنوان میشود که فردی بیرون از باشگاه بخشی از هزینهها را بر عهده گرفته است. روایتها درباره حسین هدایتی در فوتبال زیاد است، ولی نکته اصلی این است که در این عرصه عاقبتبخیر نشد و مسیرش به زندان افتاد. اسمش در بین متهمان ابربدهکار بانکی جا خوش کرد و عاقبتش به حصر کشیده شد.
با خروج حسین هدایتی از مجموعه سرخها، رفتهرفته فرصت برای تولد یک عابربانک جدید فراهم شد. البته بخشی از فعالیت این نفر جدید با آخرین روزهای فعالیت فوتبالی حسین هدایتی هم همپوشانی دارد، ولی اسمش در سالهای اخیر در شرایطی مطرح شده که دیگر خبری از حسین هدایتی نیست. این عابربانک جدید را رسانههای مختلف محمد یوسفی معرفی کردهاند. همواره هم در پسوندی که برایش در نظر گرفته شده از «هوادار متمول» و «مولتیمیلیاردر دوبینشین» استفاده کردهاند.
تازهترین اتفاقی که نامش را سر زبان انداخت، شایعه کمک به پرسپولیس در ماجرای بازگشت علیرضا بیرانوند و البته بحث عدم همکاری این باشگاه با کریم باقری است. با وجود مباحث جدید، اسم محمد یوسفی بهطورجدی از سال ۱۳۹۲ و زمانی که پرسپولیس به محمدرضا خلعتبری نیاز داشت، وارد فضای رسانهای شد. آن روزها کسی یوسفی را چندان نمیشناخت تا اینکه سه سال بعد، یعنی خرداد ۱۳۹۵، تصاویری از افطاری مجلل این تاجر در کرج با حضور ستارههای فوتبال و سینما به بیرون درز کرد. در همان مراسم نقلقولی از یوسفی منتشر شده که نشان میدهد نقش اصلی در پرونده بازگرداندن خلعتبری از امارات به پرسپولیس را ایفا کرده است.
آن روزها، خبرآنلاین در گزارشی دراینباره، ماجرا را چنین نقل کرده بود: «محمدرضا خلعتبری قراردادی با عجمان امارات بست. همان زمانی که قرار بود نام لیگ امارات به نام جعلی خلیج (ع-ر-ب-ی) تغییر کند. خلعتبری خیلی عجیب و غریب در آن شرایط قرارداد بست و وقتی زمان فسخ قراردادش رسید، از او غرامتی یکمیلیوندلاری میخواستند. پرسپولیس میخواست او را جذب کند، اما شیوخ اماراتی اجازه نمیدادند. رویانیان، اما به واسطه یکی از دوستان سرمایهدارش در ازای ۵۰۰ هزار دلار برای این بازیکن رضایتنامه گرفت. آن دوست پولدارش، محمد یوسفی، تاجر سرمایهدار ایرانی بود. او در این مراسم از خاطره مذاکرات بر سر خلعتبری گفت: شیخ میگفت ۱.۵ میلیون دلار میگیرد و خلعتبری باید در لیگی با آن اسم جعلیاش شرکت کند. من هم گفتم باشد، ایرادی ندارد، محمدرضا زیر لباسش عادت دارد لباسهایی بپوشد که اسمی زیر آن مینویسد. او زیر لباسش مینویسد خلیج فارس و خوشحالی میکند. دوست دارید این اتفاق بیفتد؟ این را که گفتم، شیخ ترسید و سریع رضایتنامهاش را صادر کرد، تازه پولشان را هم قرار شد قسطی بدهیم و کلی هم تخفیف گرفتیم».
آنطور که از همان روایت برمیآید، محمد یوسفی ابتدا دوست و آشنای محمد رویانیان، مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس، معرفی شده است، ولی در ادامه روایتهای مجزایی در رسانهها منتشر شده که او دوست و آشنای افراد مختلفی در باشگاه معرفی شده است. برای مثال، آذر ۱۳۹۵ او دوست قدیمی محمدعلی ترکاشوند، معاون اقتصادی و مالی سابق باشگاه پرسپولیس معرفی شده که هزینه اردوی پرسپولیس در دوبی را متقبل شده است. همان زمان تصاویری از حضور یوسفی در اردوی پرسپولیس منتشر شد که عکسهای یادگاری با برانکو و شاگردانش داشته است. پرسپولیسیها هم به پاس قدردانی هدایایی به یوسفی اهدا کرده بودند.
آنطور که از همان روایت برمیآید، محمد یوسفی ابتدا دوست و آشنای محمد رویانیان، مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس، معرفی شده است، ولی در ادامه روایتهای مجزایی در رسانهها منتشر شده که او دوست و آشنای افراد مختلفی در باشگاه معرفی شده است
درست از همان زمان تا به الان، نام محمد یوسفی هر زمان که ماجرای نقل و انتقالات در پرسپولیس مطرح شده، در رسانهها به میان آمده است. منابع زیادی خبر میدهند او هر بار مبلغی از ۱.۵ میلیارد به بالا به باشگاه کمک کرده تا بتوانند بازیکنان مدنظر را بخرند. یکی، دو فصل پیش بود که عنوان شد او برای جذب رضا اسدی سه میلیارد به پرسپولیس کمک کرد و حتی نقشی هم در ماجرای بازگشت سروش رفیعی به پرسپولیس داشته است. از سوی دیگر شایعاتی هم مربوط به ارتباط نزدیک یوسفی با بازیکنان و مربیان پرسپولیس مطرح شده که هر بار این ستارهها سر از دوبی درمیآورند، به میهمانی او رفته و بسیاری از هزینهها برایشان رایگان از آب درمیآید.
به واسطه همین موضوع، ظاهرا دوستی دیرینهای در این بین شکل گرفته و حالا هرجا اسمی از پرسپولیسیها میآید، چنین ادعا میشود که او از دوستان نزدیک محمد یوسفی است. برای مثال سه سال پیش مطلبی در یکی از سایتها منتشر شد و این بار محمد یوسفی از دوستان نزدیک یحیی گلمحمدی در پرسپولیس معرفی شد. حتی شایعه شد که شرط تداوم کمک این هوادار متمول به پرسپولیس تمدید قرارداد با یحیی گلمحمدی است.
کمک مالی و دخالت در مدیریت باشگاه؟
مطرحشدن نام محمد یوسفی در فضای رسانهای ورزش حالا موضوع چندان مبهمی نیست، ولی اخیرا شایعات جدیدتری منتشر شده که در پی القای این موضوع است که او در امور مدیریتی باشگاه هم دخالتهایی دارد. تازهترین مورد مربوط به عدم همکاری کریم باقری با باشگاه پرسپولیس است.
اگرچه شواهدی مبنی بر این وجود دارد که کریم باقری مشکل ممنوعالکاری دارد و باید مثل جواد نکونام برای بازگشت به فوتبال ایران مجوز لازم را از نهادهای ذیربط بگیرد، ولی خبرگزاری ایرنا، وابسته به دولت، چنین موضوعی را زاییده ذهن رسانههای معاند توصیف کرده و نوشته کنار گذاشتهشدن کریم باقری از پرسپولیس کار همین مولتیمیلیاردر دوبینشین است. در بخشی از این گزارش نوشته شده است که «یک فرد متمول ایرانی که در دوبی ساکن است و ارتباط نزدیکی با مدیران پرسپولیس دارد، قرار است درخصوص تمدید قرارداد ستارههای پرسپولیس به مدیران ایران تیم کمک کند. این فرد برای کمک مالی به پرسپولیس بایدها و نبایدهایی را برای مدیران پرسپولیس در نظر گرفته که یکی از آنها حذف کریم باقری است. گفته میشود دلیل این مسئله به خاطر برخی اختلافاتی است که او با اسطوره قرمزپوشان داشته است. فرد دوبینشین با برخی دیگر از افراد مانند علیرضا بیرانوند و سیدجلال حسینی هم اختلافاتی دارد و حتی بیمیل نبود این دو نفر هم از پرسپولیس جدا شوند؛ اما اگر این اتفاق رخ میداد، قطعا هواداران پرسپولیس مقابل این موضوع ساکت نمینشستند. در جلسه پیشین هیئتمدیره باشگاه پرسپولیس که با بگومگوی یکی از مدیران باشگاه و یحیی گلمحمدی همراه شده بود، سرمربی پرسپولیس از مدیر خود درخواست میکند که شرایطی ماندن کریم باقری مهیا شود، اما این مدیر با این درخواست مخالفت میکند و دلیل آن را موضوعات دیگری عنوان میکند؛ درحالیکه چنین مسئلهای از اساس کذب است و حتی برخی از اعضای هیئتمدیره نیز به این مدیر بابت ادعای نادرست تذکر میدهند. آدرس غلطی که برخی مدیران پرسپولیس دادند در جهت خواستههای همان فرد دوبینشین است».
البته که این ادعا با دادهها و شایعات قبلی در تضاد است؛ مشخص نیست اگر ارتباط هوادار متمول با یحیی گلمحمدی بسیار حسنه است، چرا او باید برخلاف میل سرمربی که تمایل زیادی به ماندن کریم باقری در کادر فنی دارد عمل کند؟ در کنار این موضوع انتشار استوری حمایتی چهرههای مطرحی مانند رسول خادم و همین یحیی گلمحمدی از کریم باقری نشان میدهد موضوع دورماندن او از فضای فوتبال، ارتباطی با خواست یک هوادار مولتیمیلیاردر دوبینشین ندارد.
عدم تمدید قرارداد کریم باقری ارتباطی به محمد یوسفی مولتی میلیاردر دوبی نشین ندارد و این مطالب زائیده ذهن برخی رسانه های ورزشی است. عدم تمدید قرارداد کریم باقری قطعاً به تصمیم رضا درویش مدیرعامل باشگاه پرسپولیس باز می گردد که می خواهد سیدجلال حسینی هم استانی و همزبان خود را جانشین کریم باقری کند!
سیدجلال نه هم زبان درویش هست و نه هم استانی ایشان . درویش اهل مازندران و سید جلال اهل گیلان هست