اول کیمیا، حالا یکتا؛ چالش دولت پزشکیان با ورزشکاران ایرانی پناهنده
برخلاف عدم موفقیت ورزشکاران زن ایرانی در اسپانیا، یکتا جمالی، در همین تورنمنت موفق به کسب مدال برنز شد تا دو سال پس از مهاجرت از ایران و درخواست پناهندگی به آلمان، اولین مدال جهانیاش در عرصه وزنهبرداری را در شرایط جدید به دست بیاورد.
دولت مسعود پزشکیان در شرایطی بهتازگی زمام امور را به دست گرفته که در عرصه ورزش، از روز نخست قرار بر ایجاد تغییرات گذاشته شده است. این مورد را میتوان در اظهارات دولتمردان و صدالبته احمد دنیامالی، وزیر جدید ورزش دید. مهمترین وعدهای که این افراد در هفتههای اخیر دادهاند، مقدمهچینی برای بازگشت نخبگان از جمله ستارههای ورزشی است که از ایران مهاجرت کردهاند.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، در همان روز معارفه احمد دنیامالی به بازگشت افراد مهاجرتکرده یا پناهنده به ایران واکنش نشان داد و گفت: «یک تعداد از جوانان ما به هر دلیلی مهاجرت کردند. امروز باید در خدمت این عزیزان باشیم. باید به طور جدی و با مکانیزمهای تشویقی برای بازگشت آنان تلاش کنیم. باید افتخار کنیم که این عزیزان به وطن خود بازگردند».
شبیه این اظهارات بعدها در چند نوبت در صحبتهای احمد دنیامالی، وزیر جدید ورزش ایران هم دیده شده بود. او در برههای با اشاره به سیاستهای کلی دولت چهاردهم به این بخش اشاره کرد که دولت برای بازگشت افراد مهاجرتکرده به ایران برنامه دارد. نکته درخور توجه درباره صحبتهای او اینکه گفته بود هر ورزشکاری به «هر دلیلی» که از ایران رفته میتواند برگردد.
دنیامالی در بخشی از اظهاراتش در این مورد چنین گفته بود: «سیاست دولت چهاردهم و وزارت ورزش این است که هرکدام از ورزشکاران به هر دلیلی از کشور رفتهاند میتوانند برگردند؛ چون این کشور برای آنهاست». این موضوعی است که دنیامالی در روزهای گذشته هم به آن اشاره کرده و وعده رسیدگی بیشتر به امور ورزشکاران را داده تا آنها قصد مهاجرت نکنند. وزیر ورزش گفته است: «مسائل را باید جدی بگیریم و به ورزشکارانمان توجه داشته باشیم که قهرمان ما کشور را ترک نکند. دوستان حوزه فرهنگی ما باید این موضوعات را شناسایی کنند و کمکحال ما باشند. تأکید میکنم که ادغام دو حوزه فرهنگی و قهرمانی یک تدبیر خوب بوده است».
این اظهارات، اما درست در روزهایی بازتاب گسترده در رسانههای نزدیک به دولت داشته که ورزش ایران بهتازگی با شوک پناهندگی احتمالی یکی دیگر از ورزشکارانش مواجه شده است. ماجرا مربوط به فاطمه کشاورز، وزنهبردار جوان تیم ملی ایران است که در سفر به همراه تیم ملی به اسپانیا، پاسپورتش را برداشته و با ترک هتل، از اردوی تیم ملی خارج شده است. فرم خروج او از اردو نشاندهنده آن است که فاطمه کشاورز تازهترین پناهنده ورزش ایران لقب خواهد گرفت.
البته این مورد تنها شوک وارده به مسئولان ورزش ایران در اسپانیا نیست؛ چراکه برخلاف عدم موفقیت ورزشکاران زن ایرانی در اسپانیا، یکتا جمالی، در همین تورنمنت موفق به کسب مدال برنز شد تا دو سال پس از مهاجرت از ایران و درخواست پناهندگی به آلمان، اولین مدال جهانیاش در عرصه وزنهبرداری را در شرایط جدید به دست بیاورد. یکتا جمالی دو سال قبل به همراه تیم ملی وزنهبرداری ایران راهی رقابتهای یونان شد ولی در اتفاقی خبرساز یکباره از هتل تیم ملی خارج شد. آن روزها فدراسیون وزنهبردرای شبیه به همین روزهای فاطمه کشاورز، خبر از ناپدیدشدن یکتا جمالی داد، ولی طولی نکشید که مشخص شد یکتا به آلمان سفر کرده و درخواست پناهندگی داده است. او مستعدترین عضو تیم ملی وزنهبرداری زنان ایران محسوب میشد ولی به همان دلایلی که تعدادی از ستارههای مستعد ورزش ایران در آن برهه کشور را ترک کردند، ترجیح داد از ایران مهاجرت کند.
اگرچه مسئولان وزنهبرداری ایران در هفتههای اخیر از این گفتهاند که مهاجرتکردهها کار دشواری برای بازگشت به مسابقه دارند، ولی یکتا جمالی در روزی که ورزشکار جدیدی از ایران هتل را بدون اطلاع ترک کرد، موفق به کسب مدال برنز در همین رقابتهای اسپانیا شد. او اندکی بعد با انتشار پستی در فضای مجازی از سختی کارش برای رسیدن به این مدال حرف زده بود، ولی حالا که دستش به برنز جهانی رسیده، حسرت بیشتری را برای مسئولان ورزش ایران به همراه داشته که چرا چنین پدیدهای را نتوانستهاند زیر پرچم ایران حفظ کنند. یکتا دومین دختر ایرانی است که توانسته در ماههای اخیر حسرت مسئولان ورزش ایرانی را افزایش دهد؛ چراکه همین چند وقت پیش و در جریان بازیهای المپیک پاریس، کیمیا علیزاده توانست برای دومین بار در تاریخ، مدال بازیهای المپیک را به دست بیاورد. او برای اولینبار در سال ۲۰۱۶ توانسته بود با پرچم ایران برنز المپیک را به دست بیاورد ولی در این دوره با پرچم بلغارستان در پاریس حاضر شد و توانست مدال برنز را برای این کشور کسب کند.
این در حالی است که ناهید کیانی، نماینده ایران در این وزن، توانست مدال نقره المپیک را کسب کند. به غیر از این دو چهره که پس از مهاجرت از ایران توانستهاند در عرصه کسب مدال تا حدودی موفق نشان دهند، باید اشارهای هم به شرایط سعید ملایی کرد که در المپیک ۲۰۲۰ توکیو توانست برای مغولستان مدال نقره را کسب کند. حالا که مدالآوری اخیر دختران مهاجرتکرده ایران همزمان با اظهارنظرهای دولتمردان ایرانی برای پذیرایی با آغوش باز از آنها شده، این پرسش مطرح میشود که آیا دولت مسعود پزشکیان در این چالش به موفقیت میرسد یا خیر؟ آیا ذکر این مورد بهتنهایی که درهای ممکلت به روی آنها باز است و میتوانند برگردند، برای راضیکردن افرادی که به هر دلیل ایران را ترک کردهاند یا مهاجرت کرده یا پناهنده کشور دیگری شدهاند، کافی است؟
بسختی فرارمیکنن برگردن!
وقتی منابع مملکتمونو که متعلق به مردم ایرانه خرج مردم ایران نمیکنید برای برادرای افغانی عراقی سوری لبنانی یمنی فلسطینیتون خرج میکنید مردم انقلاب کردن زندگیشون بهترشه اماسفره ای برای خودتو پهن کردین به پهنای منافعتون هیچوقت به مردم ایران بها ندادید مملکتمونو باهمه تقسیم کردیدمنابعمونو به هرکی دلتون خواست بخشیدین انگارارث پدرتونه شما لیاقت مردم ایرانو ندارید بچسبید به خواهربرادرای افغانیتون یوقت بچه هاشون ازدرس عقب نیفتن مهم نیست بچه های ایرانی میتونن مدرسه برن یانه اگرکسی بجایی میرسه باتلاشو زحمت خودشو پدرمادرش میرسه دینی به شماهانداره که بخوادبمونه خرجی براشنکردین هرجاکه بتونه پیشرفت کنه خوشبخت بشه زندگی داشته باشه حقشه که بره امیدوارم به چیزیکه حقشونه برسن
اگر مث اونها فکر کنین میفهمی که اینو به خودشون میگن :
یکبار داری زندگی میکنی . در این زندگی اگر در کشورم مدام بهم توهین بشه تحقیرم کنن . ازم حمایت نکنن .
نزارند که پیشرفت کنم . چیزایی که حقمه رو بدست بیارم . چیزایی که سول دارم رو بپرسم . به خواسته هام جواب بدهند و ...
خب بهتره ازین مملکت برم
اونها اینجوری فکر میکنن و میرن
کی رفت که آمد و بشیمان شده باشد. مرد و زن آزاد آزادند در قفسشان کنی یک لحطه در میروند ما هم در قفسیم و برایمان را بستید وگرنه یک تانیه و دقیقه نمیماندیم.
گمان نمیکنم اسمشو بشه چالش گذاشت
چندسال قبل خواهرزاده من المپیاد ریاضی رتبه ۱ گرفت مسلط به ۶ زبان روز . متاسفانه دولت مردان موفق کشور محلی نکردن . الان ایشان در آلمان محصل سه رشته پزشکی که هنوز در ایران نیست میباشد .بگفته خودش اگر کلاهم بیفته ایران برنمیگردم . ایران پر از بسیجیه . آقایان دولت مرد خوش باشین . راستی کشورهای اجنبی سرباز نیاز دارن همه باهم بریم به جنگ با اسراییل جنایتکار .
وقتی با واقعیات زندگی نمیکنیم. فرقی هم بین دولتها نیست. ما درمانده ایم خودشان بیشتر دامن میزنند هر که با ما نیست برود. دیگه اینکه مشخصه. خدا کنه غیرخودیها بروند که خودیها مقصر را بین غیرخودیها پیدا نکنند. همه وقتی رفتند اینها ایران را گلستان میکنند و کاخ سفید را حسینیه. هنوز اگر ابرویی هست از غیر خودیها دارند.
فقط پولدارها مینالند و کرم مهاجرت دارند! اونی که پیام بلند بالایی فرستاده هم یه جایی ازش میخاره،خیلی مردی و خون عاریه ایی توی رگات جاری هست ، که نیست، پس غلط اضافی نکن بشین سرجات کردار نیک،پیکنیک، سمپاتیک رو بچسب
محسن جان متاسفم بااین روش صحبت کردنت...تندروی و مردم آزاری که شاخ و دم نمیخاد...شما دقیقا یکی از همین تندروهایی هستی که مردم دارن شوری نمکی که به اششون زدی را میخورند و رنج می کشند و لذت ازشون دریغ شده...
الان نقره ناهیدکیانی از برنز علیزاده بی ارزش تر است ؟
عرضه داری در خدمت همین جوانهایی که در کشور حضور دارند باش و استعداد یابی کنید که چه بسیار نخبه هایی که به خاطر شرایط مالی و اقتصادی دیده نمی شوند اونهایی که رفتند و پناهنده شدند اگر با افتخار برگشتند که چه خوب ولی اگر برنگشتند وقتی زمان مفید بودنشان گذشت مثل خیلی ها به دریوزگی می افتند و التماس کنان برمی گردند
عکس با فلان ماشین و فلان خانه و .... گرفتند و پز خوشبختی گرفتند در غیر وطن چرند است اغلب اینها کهنه شویی وپرستاری از پیر مردان و پیر زنان بیمار رو بعهده ذارندکه اگر جز این بود اونهایی که از اول انقلاب و نیز سالها پیش رفتند الان بایدعزتمندانه زندگی می کردند نه اینکه با ترفتد های نخ نما و خبر ی بگویند فلانی رو گفتند بیاد گفته نه قصد آمدن رو ندارم و ....
زنده باد وطنم و مردم وطنم ایران اسلامی