چرا بیش از ۱۰۰ ورزشکار مدال المپیک پاریس را بازگرداندند؟

مدال‌های المپیک پاریس که برای ورزشکاران نماد دستاوردهای بزرگ ورزشی هستند، اکنون به چالشی غیرمنتظره برای برگزارکنندگان تبدیل شده‌اند.

چرا بیش از ۱۰۰ ورزشکار مدال المپیک پاریس را بازگرداندند؟

المپیک پاریس سال گذشته با موفقیت برگزار شد، اما یک مشکل غیرمنتظره تمام این موفقیت را تحت‌الشعاع قرار داده است، گزارش‌ها حاکی از آن است که برخی از مدال‌های اهدا شده به ورزشکاران خراب شده‌ و دوام لازم را ندارند.

بیش از ۱۰۰ ورزشکار به کمیته بین‌المللی المپیک اعلام کرده‌اند که مدال‌هایی که دریافت کرده‌اند دیگر شبیه به آنچه تابستان گذشته در مراسم اهدای جوایز به آن‌ها داده شد، نیست. این مدال‌ها نشانه‌هایی از خرد شدن، لکه‌دار شدن و فرسایش سطحی دارند.

مدال‌های المپیک ۲۰۲۴ در مقایسه با مدال‌های المپیک توکیو در سال ۲۰۲۱، حالتی فرسوده‌تر پیدا کرده‌اند. برخی ورزشکاران حتی به شوخی گفته‌اند که مدال‌هایشان بیشتر شبیه آثار تاریخی المپیک ۱۹۲۴ پاریس است، زمانی که این شهر آخرین بار میزبان بازی‌ها بود.

براساس گزارش رسانه تحقیقی فرانسوی «La Lettre» این مدال‌ها به دلیل استفاده از یک لایه محافظ معیوب فرسوده شده‌اند. این لایه جایگزین ماده‌ای شده است که حاوی کروم تری‌اکسید بود؛ ماده‌ای با خاصیت اکسید کنندگی بالا که سرطان‌زا شناخته می‌شود.

750x562_cmsv2_54bb9d03-0190-5d0d-9b57-a5364b0ddca3-8994900

به نظر می‌رسد بیشتر مدال‌های آسیب‌دیده برنز هستند. کمیته بین‌المللی المپیک با انتشار بیانیه‌ای ضمن عذرخواهی، اعلام کرده است که این مدال‌ها تعویض خواهند شد.

در این بیانیه آمده است که تمام مدال‌های معیوب توسط ضرابخانه پاریس تعویض خواهند شد. این مدال‌ها با همان حکاکی‌های اصلی دوباره تولید می‌شوند و فرآیند تعویض آن‌ها طی هفته‌های آینده آغاز خواهد شد.

مدال‌های المپیک ۲۰۲۴ که طراحی آن‌ها توسط برند فرانسوی «Chaumet» از زیرمجموعه‌های گروه «LVMH» انجام شده، حاوی قطعات آهنی از برج ایفل هستند. روی این مدال‌ها نیز تصویر نایک، الهه یونانی پیروزی، حک شده است.

شرکت «Chaumet» که به دلیل طراحی مدال‌ها انتقادات زیادی به آن وارد شده بود، پس از مدتی سکوت خود را شکست و اعلام کرد که مسئولیت تولید مدال‌ها بر عهده این گروه نبوده و مشکلات پیش‌آمده ارتباطی به طراحی آن‌ها ندارد.

در پی واکنش طراح این مدال‌ها، حالا انتقادها بار دیگر متوجه ضرابخانه پاریس، تولیدکننده این مدال‌ها شده است.

ضرابخانه پاریس با انتشار بیانیه‌ای، اصطلاح «معیوب» که از سوی کمیته بین‌المللی المپیک برای توصیف این مدال‌ها به کار رفته بود را نپذیرفت و تاکید کرد که این مدال‌ها «آسیب‌دیده» هستند.

در بیانیه ضرابخانه پاریس آمده است که این نهاد از زمان دریافت نخستین درخواست‌های تعویض در ماه اوت، موضوع مدال‌های آسیب‌دیده را جدی گرفته و تیم‌های داخلی خود را برای رسیدگی به این مشکل بسیج کرده است. همچنین تاکید شده که تمامی مدال‌های آسیب‌دیده در سه‌ ماهه نخست سال ۲۰۲۵ و به درخواست ورزشکاران تعویض خواهند شد.

750x422_cmsv2_fdc2b544-d60e-5c12-895a-50d1262c6a65-8994900

این سخنان در حالی مطرح شد که برخی ورزشکاران از جمله یوان ندوایه بروآر و کلمن سچی، شناگران فرانسوی و همچنین یاسمین هارپر، شناگر بریتانیایی پیش از خروج از پاریس از خراب شدن سریع مدال‌های خود گلایه کرده بودند.

ناتالیا دیهم، دوچرخه‌سوار استرالیایی که در رشته بی‌ام‌ایکس آزاد تابستان گذشته مدال برنز گرفت، می‌گوید که مدالش کمتر از یک هفته پس از دریافت آن شروع به خراب شدن کرد.

با ادامه انتقادها و طنزهای رسانه‌ای درباره این موضوع، کمیته بین‌ المللی المپیک تحت فشار است تا مدال‌های معیوب را در سه‌ ماهه نخست سال ۲۰۲۵ تعویض کند. این کمیته تلاش می‌کند با این اقدام از آسیب به قراردادهای حمایتی آینده و خدشه‌دار شدن وجهه عمومی بازی‌های المپیک پاریس جلوگیری کند.

منبع: یورو نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید