سیل تابستانه در چهارمحال و بختیاری مسئولان را غافلگیر کرد/ تمهیدات در حد صفر است
وقوع سیل در هفتههای تابستانی چهارمحال و بختیاری، باز هم مسئولان را غافلگیر کرد، غفلتی که سابقه چند ساله دارد و تمهیدی برای آن اندیشیده نمیشود.
وقوع سیل در هفتههای تابستانی استان چهارمحال و بختیاری، باز هم مسئولان مختلف این استان را غافلگیر کرد، البته وقوع سیل در تابستان در این مناطق قدمتی چندین ساله دارد.
در سالیان گذشته در استان سیل تابستانی موجب مرگ چهار خانم شد لذا توجه به وقوع سیل در این ایام نباید فراموش شود و لازم است تدابیر لازم برای آن اندیشیده شود تا خسارات جانی و مالی کمتری به دنبال داشته باشد، آن هم در شهرستان خانمیرزا و در نقاط دور دست آن که زیرساخت و امکانات چندانی نیست و یک سیل میتواند در این فصل ویرانگر باشد، بنابراین وجود سابقه تاریخی و توجه به هشدارهای هواشناسی باید همواره مورد توجه متولیان قرار گیرد.
خسارت 130 میلیاردی سیل امسال به "خانمیرزا"
یوسف مرادی، فرماندار شهرستان خانمیرزا اظهار داشت: سیلی که چند روز گذشته در این شهرستان رخ داد در پنج ردیف خسارت داشت.
وی با بیان اینکه در مجموع حدود 13 میلیارد تومان خسارت به کوهستان و دشت برآورد شد، افزود: از این میزان راههای عشایری، جادهها، پل و ابنیه حدود یک میلیارد و 800 میلیون تومان، مسکن شهری و روستایی دو میلیارد و 114 میلیون تومان، معابر و ابنیه روستایی حدود دو میلیارد تومان، بخش زراعی و باغی سه میلیارد تومان، دام و طیور حدود 270 میلیون تومان، خسارت داشتند.
فرماندار شهرستان خانمیرزا ادامه داد: همچنین خسارت ادوات کشاورزی یک میلیارد و 170 میلیون تومان، منابع طبیعی و طرحهای آبخیزداری و مراتع حدود یک میلیارد تومان، امور عشایر به ویژه جایگاههای عشایری نزدیک یک میلیارد و 300 میلیون تومان و دام عشایری حدود 300 میلیون تومان خسارت داشتند.
مرادی با تاکید بر اینکه بیشترین خسارت در کوهستان بوده که عشایر در همین نقطه متمرکز بودند، اظهار داشت: روستاهایی اعم از بِرجویی، زرین دَرَخت، بَردبُر و دِرکه و شمال شهر آلونی تحت تاثیر سیل قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: سیل در یک قسمت خاص متمرکز بود، ابتدا سیل در کوهستان رخ داد و در دشت هوا آفتابی بود بعد از آن بارندگی شروع شد که از بعدازظهر یکشنبه هفته گذشته تا صبح روز بعد ادامه داشت.
فرماندار شهرستان خانمیرزا در خصوص علت سیلهای تابستانی، عنوان کرد: معمولاً این سیلها تاریخی است که امسال چندان شدید نبود اما وقوع سیل در این فصل از سال چندین علت دارد.
وی تصریح کرد: بارانهای موسمی از سمت اقیانوس هند وارد ایران میشود و اقلیم ایران به گونهای است که تابستانها یک جبهه گرم قارهای از سمت عربستان روی ایران مستقر میشود و ممکن است تا نزدیک کوههای البرز ادامه پیدا کند که اجازه نمیدهد هیچ رطوبتی از سمت دریای مدیترانه به این سمت آید.
مرادی ادامه داد: از طرفی جبهههای باران زا که به بارانهای موسمی معروف هستند از روی اقیانوس هند روی دریای عمان و حتی خلیج فارس میآید که از سمت شرق روی ایران نفوذ میکند ولی برخی سیستمها هم به این شکل است که این جبهه ممکن است کمی از ایران عقب نشینی کند و سیتمهای رطوبتی از سمت غرب به ایران آید و روزهای تابستان در ساعات صبح و بعدازظهر به دلیل وجود حداکثر حرارت، بیشترین تبخیر صورت گرفته و از روی دشت حرکت کرده تا وقتی که به کوهستان برسد اوج گرفته و سرد شده در نهایت بارانهای لحظه ای و کوتاه مدت زیر 15 و 20 دقیقه شکل میگیرد اما شدت زیادی دارد.
فرماندار شهرستان خانمیرزا با بیان اینکه به دلیل کوتاه مدت بودن این بارشها، خاک فرصت نمیکند آن را نفوذ دهد، گفت: این سیلها هر ساله در جاهای مختلف کشور رخ میدهد اما شدیدترین نوع آن معمولا هر 35 سال یکبار رخ میدهد که شدت بالا و اواخر تیر و اوایل مردادماه هستند.
منبع: تسنیم
26
مردک جغرافی درس میده باید بگه شما که احتمال می دادی چرا کاری نکردی