تجربه برف و سرما در چله تابستان/ روایتی از جاذبه‌های اعجاب‌انگیزترین غار یخی ایران + فیلم و عکس

غار یخی چما یکی از نادرترین و اعجاب‌انگیزترین غارهای چهارمحال و بختیاری و بزرگ‌ترین منبع آب شیرین ایران به شمار می‌رود.

تجربه برف و سرما در چله تابستان/ روایتی از جاذبه‌های اعجاب‌انگیزترین غار یخی ایران + فیلم و عکس

با وجود خشکسالی‌های پی‌درپی، کمبود بارندگی‌ و افزایش دمای هوا خصوصاً در فصل تابستان، مناطق سردسیری که هنوز آب و هوا و دمای نسبتاً خنکی دارند، در این فصل میزبان مسافرانی از اکثر نقاط کشور هستند.


غار یخی چما یکی از نادرترین و اعجاب‌انگیزترین غارهای چهارمحال و بختیاری و بزرگ‌ترین منبع آب شیرین ایران به شمار می‌رود.

انباشت حجم برف‌های چندین ساله و قرار گرفتن در دره‌های عمیق در این غار سبب شده است تا قندیل‌های یخ و توده‌های عظیم برف به صورت دائمی و در تمام فصول سال باقی بماند.

این جاذبه‌ها، گردشگرانی را که به دنبال خنکای برف در فصل تابستان هستند به سمت شهرستان کوهرنگ، روستای شیخ‌علیخان و نهایتاً غار یخی چما می‌کشاند.

روستای شیخ علیخان به دلیل داشتن آبشاری زیبا خود نیز از نقاط گردشگری به‌ شمار می‌رود، در هنگام ورود به روستا تجمع زیادی از گردشگران را مشاهده می‌کنید، افرادی نیز در حال گرفتن مبلغی به عنوان ورودی به روستا هستند؛ شاید از خود نیز بپرسید این مبلغ در قبال کدام خدمات است؟


در ابتدای ورود به روستا خودروهای وانت نیسان به‌ منظور حمل مسافران تا غار یخی چما مستقر شدند، در هنگام عبور از مسیر چادرهای عشایری با سوغات‌های مخصوص منطقه مانند عسل، لبنیات و گیاهان دارویی به چشم می‌خورد.

جاده تا خروجی روستا آسفالت است، هنگام خروج از روستا با مسیری خاکی، نه چندان مسطح، کوهستانی و پر پیچ و خم مواجه خواهید شد.

طبیعت بکر و دست نخورده، آب و هوایی خنک و مطبوع، چادرهای عشایری در فراز کوه‌های سر به فلک کشیده و رودهای جاری در دره‌های پی در پی، مناطق دیدنی و زیبایی را برای گردشگران پدید آورده است.

نبود جاده دسترسی استاندارد، مناسب و آسفالت، قطعی خطوط تلفن همراه، عدم حضور نیروهای امنیتی و خدمات‌رسان مانند پلیس و اورژانس، مدیریت نادرست محل اسکان گردشگران در غاریخی چما و امکانات رفاهی نزدیک به صفر از جمله مشکلاتی است که با وجود جاذبه‌های طبیعی زیاد منطقه، گردشگران را با مسائل عدیده‌ای مواجه می‌کند.

مدیریت این مناطق برعهده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیست

بهمن عسگری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد با اشاره به اینکه در چهارمحال و بختیاری جاذبه‌های گردشگری زیادی در حوزه منابع طبیعی وجود دارد، گفت: مدیریت این مناطق برعهده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیست ولی بنابر وظایف ستاد سفر تمهیدات و منابع زیرساختی در این مناطق تعبیه می‌شود، غار یخی چما یکی از این مناطق گردشگری است.

سالانه 50 هزار نفر گردشگر از غار یخی چما بازدید می‌کنند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سالانه 50 هزار نفر گردشگر از غار یخی چما بازدید می‌کنند، گفت: در غار یخی چما امسال سرویس‌های بهداشتی مستقر، تابلوهای اخطار دهنده نصب و کمپ‎‌های عشایری راه‌اندازی شدند.

از سال گذشته تاکنون حدود 400 میلیون تومان هزینه مسائل رفاهی و بهداشتی غار چما بوده است

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون حدود 400 میلیون تومان هزینه مسائل رفاهی و بهداشتی غار چما بوده است، افزود: نبود راه دسترسی مناسب و خط تلفن همراه در این منطقه در جلسات متعدد بررسی شده است.

عسگری اضافه کرد: مدیریت صحیح غار یخی چما نیازمند هماهنگی بین بخشی است.

اخیراً پیگیری‌های متعددی در خصوص مشکلات غار یخی چما صورت گرفته است

مرتضی زمانپور با اشاره به اینکه اخیراً پیگیری‌های متعددی در خصوص مشکلات غار یخی چما صورت گرفته است، گفت: در این منطقه مستثنیات و مالکیت‌های شخصی وجود دارد که مالکان حاضر به واگذاری زمین به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیستند.

فرماندار کوهرنگ با بیان اینکه مشکلات اجتماعی در کانون گردشگری غار یخی چما وجود دارد، افزود: تاکنون این نقطه گردشگری متولی و مدیریت خاصی نداشته است.

وی با اشاره به تأسیس تعاونی‌ها گردشگری در این منطقه اضافه کرد: یک مجموعه 8 تا 10 چشمه سرویس بهداشتی با نماز خانه در غار یخی چما درحال احداث است.

خطوط تلفن همراه و جاده مناسب از مشکلات منطقه گردشگری غار یخی چما است

زمانپور نبود خطوط تلفن همراه و جاده مناسب را از مشکلات نقطه گردشگری غار یخی چما عنوان کرد و ادامه داد: در این دو زمینه با مسؤولان استانی پیگیری‌هایی صورت گرفته است تا در اسرع وقت مطالبات گردشگران و مردم محقق شود.

حسینعلی مقصودی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، گفت: در شهرستان کوهرنگ از شهر چلگرد تا دهستان موگویی و بعد از گردنه عسل‌کشان 124 کیلومتر جاده وجود و برای بهسازی و تعریض به 25 میلیارد هزینه نیاز دارد.


در سال 94 قرارداد بهسازی و تعریض گردنه عسل‌کشان به طول 4.5 کیلومتر منعقد شد

مدیر ساخت و توسعه راه‎‌های اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در سال 94 قرارداد بهسازی و تعریض گردنه عسل‌کشان به طول 4.5 کیلومتر منعقد شد، افزود: این مسافت آماده آسفالت است که به دلیل نبود اعتبارات امکان تکمیل پروژه وجود ندارد.


وی اضافه کرد: قرارداد بهسازی و آسفالت خروجی روستای شیخ علیخان تا غار یخی چما به طول 10.5 کیلومتر با پیمانکار منعقد و اعتبار آن از استاد خزانه جابه‌جا شده است.

در بهسازی این مسیر باید از نوع خاصی جاده‌سازی استفاده کرد و آسفالت به صورت یک تکه انجام شود

مقصودی با بیان اینکه این مسیر به دلیل بارش برف زیاد در فصول سرد سال با بولدوزر برف‌روبی می‌شود، ادامه داد: زنجیر بولدوزر آسفالت عادی را از بین می‌برد، در بهسازی این مسیر باید از نوع خاصی جاده‌سازی استفاده کرد و آسفالت به صورت یک تکه انجام شود.

محمدرضا کوهی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، با اشاره به اینکه بر روی تپه مشرف به روستای دیمه سایت موبایل وجود دارد، گفت: از دو ماهه گذشته اینترنت این منطقه به 3G تبدیل شده است.

مدیر ارتباطات سیار مخابرات چهارمحال و بختیاری افزود: در تمام نقاط این جاذبه گردشگری ارتباط موبایل وجود دارد ولی در نقاط انتهایی اینترنت به 2G تغییر پیدا می‌کند که این مشکل نیز از طریق مرکز تهران تا چندماه آینده حل خواهد شد.

نقاط گردشگری مانند غار یخی چما و تعدادی از روستاهای استان در لیست تعهدات شرکت‌های خصوصی نیست

وی با بیان اینکه در سال 88 خدمات شرکت مخابرات به بخش خصوصی واگذار شد، اضافه کرد: نقاط گردشگری مانند غار یخی چما و تعدادی از روستاهای استان در لیست تعهدات شرکت‌های خصوصی نیست.

کوهی ادامه داد: خدمات‌رسانی در حوزه آنتن‌دهی موبایل و اینترنت به روستاها و نقاط گردشگری مانند غار یخی چما بر عهده اداره‌کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان است.

مرتضی بلالی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، گفت: وزارت ارتباطات برای روستاهایی که در تمام فصول سال جمعیت ساکن دارند به وسیله طرح uso ارتباط‌رسانی انجام می‌دهد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه خدمات‌رسانی در روستاهایی که امکاناتی مانند برق و جاده دسترسی ندارند از طریق تجهیزات ماهواره‌ای انجام می‌شود، افزود: در حال حاضر ارتباط‌رسانی به روستاها در اولویت وزارت ارتباطات است که در صورت نزدیکی نقاط گردشگری به روستاهای مذکور ارتباط در این نقاط برقرار می‌شود.

تاکنون پروژه‌ای در خصوص ارتباط‌رسانی برای نقاط گردشگری تعریف نشده است

وی با اشاره به اینکه تاکنون پروژه‌ای در خصوص ارتباط‌رسانی برای نقاط گردشگری تعریف نشده است، اضافه کرد: نقطه گردشگری غاریخی چما جاده ندارد و در شعاع کم روستایی قرار نگرفته است و تنها راه ارتباط‌رسانی از طریق فیبر نوری است.

بلالی، با بیان اینکه منطقه غار یخی چما 6 ماه از سال بارندگی برف و باران شدید وجود دارد و زمین نیز رانشی است، ادامه داد: پیاده‌سازی دکل ارتباطاتی پرهزینه و نگهداری از آن به دلیل اینکه چندین ماه از سال جاده دسترسی به دلیل بارش برف بسته است مشکل‌ساز می‌شود.


مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پیاده‌سازی این پروژه نیاز به زمان و هزینه‌ی بالایی دارد که برای اپراتورها مقرون به‌صرفه نیست، گفت: باید در این زمینه از تکنولوژی استفاده شود که هزینه پایین و نگهداری کمتری دارد.

وی افزود: وزرات ارتباطات به صورت نقطه‌ای ارتباط‌رسانی انجام نمی‌دهد و طرح‌ها به صورت ملی اجرا می‌شود.

نصب دکل مخابراتی در نقطه گردشگری غار چما در صورت همکاری تمامی دستگاه‌های دولتی استان محقق می‌شود

بلالی با بیان اینکه تکنولوژی برای ارتباطات‌رسانی در غار یخی چما در استان وجود دارد، اضافه کرد: در صورت همکاری تمامی دستگاه‌های دولتی برای تأمین اعتبار و انجام تمهیدات لازم برای نگهداری از تجهیزات می‌توان دکل مخابراتی در این منطقه نصب شود.

درآمدزایی از نقاط گردشگری در دنیا از اولویت‌های کشورهای توسعه‎یافته است اما منطقه گردشگری چما با وجود داشتن جاذبه‌های فراوان طبیعی گردشگری دچار بی‌مهری مدیران و مسؤولان محلی و استانی قرار گرفته است.

رفع مشکلات اجتماعی، استقرار کمپ‌های عشایری، ایجاد جاده مناسب دسترسی، وجود دستگاه‎های خدمات‌رسان مانند اورژانس و نیروهای انتظامی و نصب دکل مخابراتی می‌تواند علاوه بر جذب گردشگران از سایر نقاط کشور، درآمد مناسبی برای افراد منطقه و روستاییان ایجاد کند.



منبع: فارس

763

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید