خشکسالی و خطرات بهداشتی مناطق مرزی استان کرمانشاه/ ۱۴۵ روستا آبرسانی سیار میشوند
با خشکسالی امسال و کاهش منابع آبی، خطر بروز مشکلات بهداشتی در مناطق روستایی و مرزی استان کرمانشاه دور از انتظار نیست.
از نظر کارشناسان خشکسالی کمسابقه امسال ممکن است زمینهای برای بروز مشکلات بهداشتی به ویژه در مناطق مرزی و محروم استان باشد.
با خشک شدن منابع آبی از جمله چشمهها بسیاری از روستاها و مناطق مرزی استان کرمانشاه با مشکل کمبود آب مواجه میشوند و این ممکن است خطر استفاده از منابع آبی ناسالم و غیربهداشتی را افزایش دهد.
علیرضا کاکاوند، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره به اینکه خشکسالی کنونی در 50 سال گذشته بیسابقه بوده است اظهار داشت: بیشترین تأثیر این خشکسالی روی منابع تأمین آب شرب از جمله چشمهها است که به طور میانگین حدود 70 درصد کاهش آبدهی داشتهاند و در برخی مناطق کاملاً خشک شدهاند.
وی عنوان کرد: چون این موضوع از اواخر زمستان قابل پیشبینی بود برنامههایی در نظر گرفته شده و بسیاری از روستاها از طریق کفشکنی و لایهروبی چاهها تأمین آب میشوند.
کاکاوند با بیان اینکه در بسیاری از مناطق نیز حفر چاههای جدید نیاز است گفت: اکنون پنج دستگاه حفاری در استان مشغول هستند و باید 70 حلقه چاه ایجاد شود که این بحران پشت سر گذاشته شود.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از مناطق چاههای غیر قابل استفاده از کشاورزان اجاره شده است افزود: در برخی مناطق نیز با لایهروبی چشمهها و قنوات تأمین آب میشوند و برخی روستاها نیز با تانکر آبرسانی میشوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: اکنون 145 روستا با 16 دستگاه تانکر آبرسانی سیار میشوند و در این زمینه با مشکل تأمین تانکر مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه بیشترین مشکل استان در حوزه آب روستایی مربوط به ثلاث باباجانی است افزود: اکنون پنج دستگاه تانکر در این شهرستان مشغول است و در روستای شیخصله در حال حفر چاه هستند.
اردلان معاون اجرایی مرکز بهداشت استان با اشاره به لزوم هماهنگیهای بینبخشی، آموزش و جلب مشارکت عمومی گفت: آبهای نامطمئن به دلیل آلودگی میکروبی و شیمیایی عوارضی را از نظر سلامتی به دنبال دارند.
وی عنوان کرد: شهرستانهایی همچون ثلاثباباجانی که از نظر منابع آب زیرزمینی ضعیفتر هستند و مناطق گرمسیری و مرزی میتواند پاشنه آشیل این برنامه باشد.
منبع: تسنیم
68