گل گاوزبان گیلان پیش از فصل برداشت به گلدهی رسید + تصاویر
در پدیدهای نادر گیاه گل گاوزبان دو ماه قبل از فرا رسیدن موعد فصل برداشت در منطقه اشکور استان گیلان به مرحله گلدهی رسید.
گیاه گل گاوزبان هر ساله در اواسط اردیبهشت برداشت میشود اما امسال در پدیدهای نادر این گیاه بسیار پرخاصیت دو ماه مانده به موعد فصل برداشتش در منطقه اشکور استان گیلان به مرحله گلدهی رسید.
یکی از خاستگاههای مهم رشد و تولید گل گاوزبان که از دیدگاه طب سنتی دارای خواص دارویی و شفابخشی بسیار زیادی است در اشکورات رحیمآباد استان گیلان واقع شده که امسال این گیاه در روستای میلاش این منطقه قبل از موعد فصل برداشت به بار نشسته است.
در حال حاضر حدود هزار و 350 هکتار از اراضی کشور به امر کاشت و برداشت گیاه گل گاوزبان اختصاص دارد که سهم استان گیلان از این میزان بیش از 640 هکتار است.
مناطق کوهستانی شهرستان رودسر در شرقیترین نقطه استان گیلان با داشتن بیش از 4 هزار نفر بهرهبردار و برداشت سالانه حدود 220 تن قطب تولید گل گاو زبان کشور محسوب میشود و از این منظر نه تنها در گیلان بلکه در کل کشور جایگاه بسیار ویژهای را به خود اختصاص داده است.
گیاه گل گاوزبان از دورههای بسیار قدیم تاکنون در سطح مناطق وسیعی از شهرستان رودسر واقع در ارتفاع 300 تا 2 هزار و 500 متری از سطح دریای آزاد توسط هر خانوار بهرهبردار در قطعات چند صد تا چند هزار متری کشت و در فصل اردیبهشت برداشت میشود.
شهرستان رودسر پایتخت تولید گل گاوزبان کشور محسوب میشود به طوریکه 75 درصد این گیاه که دارای اثرات و خواص درمانی بسیار زیادی بوده و منحصراً در دامنههای کوه البرز رشد میکند.
منبع: تسنیم
1981