ماجرای انتقال آب به یزد از شهرهای دیگر چیست؟

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد اعلام کرد: کلید خوردن طرح جدید انتقال آب از شهرهای دیگر برای تامین آب شرب یزد به هشت سال زمان نیاز دارد و در طی این مدت تنها با صرفه جویی می‌توان آب مورد نیاز استان را مدیریت کرد.

ماجرای انتقال آب به یزد از شهرهای دیگر چیست؟

محمدمهدی جوادیان زاده در نشست برنامه‌ریزی سند توسعه آب محور استان عنوان کرد: تاکنون بخشی از سند آمایش استان تهیه شده که موضوع آب به طور ویژه در آن دیده شده است. تهیه برنامه جامع آب استان که مورد تاکید وزارت نیرو است، موازی ‎ کاری با این طرح محسوب می‎ شود.

وی ادامه داد: تاکنون تهیه و تدوین راهبردهای تامین آب استان، طرح سازگاری با کم آبی، طرح آمایش سرزمین و سند جامع آب 17 استان در اولویت برنامه‌‏های شرکت آب منطقه‌‏ای یزد قرار گرفته که همگی به هم مرتبط و وابسته هستند و به نظر می‌رسد نیازی به تدوین سند جدیدی در حوزه آب نیست.

جوادیان زاده تصریح کرد: استان یزد در تدوین طرح آمایش سرزمین با رویکرد آب، متفاوت از روش دیگر استان‏ها عمل کرده است که در ابتدا با انتقاداتی همراه بود اما پس از تکمیل آن، روش یزد به عنوان پایلوت کشور در نظر گرفته شد.

وی افزود: استان یزد از نظر آب شرب در بحران قرار دارد و پس از کاهش 40 درصدی سهم آب شرب یزد در سال جاری از تمام منابع موجود آب استان برای مدیریت مصرف آب استفاده کرده‏‌ایم اما افزایش 2.5 درصدی سالانه مصرف آب شرب یزد، تدابیری جدیدی را می طلبد.

جوادیان زاده عنوان کرد: کلید خوردن طرح جدید انتقال آب از شهرهای دیگر برای تامین آب شرب یزد به هشت سال زمان نیاز دارد و در طی این 8 سال تنها با صرفه جویی می‌توان آب را مدیریت کرد که در برنامه سازگاری با کم آبی و با تعریف صرفه‌جویی 20 درصدی آب در این طرح، می‏‌توانیم فرصت هشت ساله‌ای را به دست بیاوریم.

«داوود رضا عرب» مدیر موسسه پژوهشی مهندسی راهبرد دانش پویا نیز در این جلسه گفت: تدوین سند توسعه آب محور استان، نیاز به اطلاعات گسترده ‎‌ای دارد که خوشبختانه با اجرای طرح سازگاری با کم آبی، اطلاعات پایه برای آن مهیا شده است.

وی ادامه داد: مدیریت تقاضا یکی از زیرمجموعه‏‌های سند توسعه آب استان است که طرح سازگاری با کم آبی به صورت کوتاه مدت به آن پرداخته اما در این طرح بیشتر رویکرد تغییر رفتار با آب مد نظر قرار گرفته است که در سند توسعه آب استان باید به جزییات دیگری مانند حسابداری آب و مسائل اجتماعی آن نیز پرداخته شود.

عرب خواستار همکاری شرکت آب منطقه‏ای یزد و داشتن نگاه ملی به موضوع آب همچنین شناسایی بازارهای منطقه برای تولید محصول پرآبخواه مانند کاشی و سرامیک در تدوین سند توسعه آب شد.

این متخصص حوزه آب در پایان برگزاری جلسات هم‏اندیشی به منظور شناخت مسئله و ماموریت شرکت آب منطقه ای یزد را ضروری عنوان کرد و رویکرد تحلیلی و مشارکتی این شرکت برای تعیین نقاط آسیب پذیر طرح را خواستار شد.

منبع: ایسنا

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید