بودجه آموزش و پرورش فقط حقوق معلمان را کفایت می کند؟

بررسی کلیات بودجه سال آینده وزارت آموزش و پرورش نشان می‌دهد این وزارتخانه هنوز درگیر گره کور مساله بودجه‌ای خود طی سال‌های اخیر است؛ حقوق معلمان.

بودجه آموزش و پرورش فقط حقوق معلمان را کفایت می کند؟

به گزارش خبر فوری و به نقل از خبرآنلاین، بیش از ۹۰ درصد از بودجه آموزش و پرورش همه ساله صرف حقوق معلمان می‌شود و نکته جالب دیگر ردیف‌های بودجه‌ای است که علاوه بر حقوق صرف مسائل معلمان می‌شود. به طوریکه در سال ۱۳۹۷ بیش از ۴۷۰ میلیارد تومان صرف دانشگاه فرهنگیان می‌شود.

با این حال کلیات بودجه این وزارت‌خانه نشان می‌دهد، بودجه پیشنهادی دولت، برای وزارت آموزش‌وپرورش در لایحه بودجه سال 97 اعتباری معادل 35 هزار و 984 میلیارد و 704 میلیون و 700 هزار تومان است. بودجه استانی آموزش‌وپرورش در سال 97، 33 هزار میلیارد و 153 میلیون و 400 هزار تومان و برای اعتبارات اجرایی این وزارتخانه دو هزار و 831 میلیارد و 304 میلیون و 700 هزار تومان اختصاص یافته است این در شرایطی است که بودجه پیشنهادی برای سال 1396، 31 هزار و 681 میلیارد و 562 میلیون تومان بود.

در میان سازمان‌های زیرمجموعه وزارت آموزش‌وپرورش بودجه سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کاهش چشمگیری داشته است و از 814 میلیارد و 790 میلیون و 100 هزار تومان سال 96 به 66 میلیارد و 342 میلیون و 780 هزار تومان رسیده است.
از موارد جدید در لایحه بودجه سال 97 می‌توان به ردیف مجزایی با اعتبار 300 میلیارد تومان برای خرید خدمات آموزشی در مناطق کمتربرخوردار و ردیف جداگانه‌ای تحت عنوان کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان نیز با اعتباری معادل 63 میلیارد تومان اشاره کرد.

تغییر کاربری، بند چالش‌زای بودجه


همچنین بودجه سال جاری آموزش و پرورش دارای بندی است که طی سال‌های اخیر حواشی متعددی را در آموزش و پرورش ایجاد کرده بود. براساس این بند به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده می شود به منظور ساماندهی و بهینه سازی کاربری بخشی از املاک و فضاهای آموزشی، ورزشی و تربیتی خود با رعایت ملاحظات آموزشی و تربیتی نسبت به احداث، بازسازی وبهره برداری از آنها اقدام کند. تغییر کاربری موضوع این بند به پیشنهاد شورای آموزش و پرورش استان و تصویب کمیسیون ماده (5) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران صورت می‌گیرد.

اتفاقی که گرچه می‌تواند برای آموزش و پرورش درآمدزا باشد اما زمینه ساز فروش برخی مدارس در نقاط پرتردد شهری و تغییر کاربری آنها شود.
علاوه بر این گفته می‌شود وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۶ دارای حدود ۶ هزار میلیارد تومان کسری بودجه است و به نظر می‌رسد، این کسری بودجه در کنار چالش حقوق معلمان نمی‌تواند دست آموزش و پرورشی‌ها را برای اجرای طرح های کلان باز بگذارد.

رشد سرانه دانش آموزان


علاوه بر این کاهش بودجه سازمان نوسازی و تجهیز مدارس در شرایطی است که تعداد بسیاری از مدارس کشور فرسوده هستند و مشخص نیست که با کاهش بودجه این سازمان وضعیت مدارس فرسوده کشور چه می‌شود.

در بودجه سال 97 سهم مربوط به فعالیت‌های پرورشی 197 میلیارد و 550 میلیون تومان که در مقایسه با سال 96 که این رقم 163 میلیارد و 800 میلیون تومان بود با افزایش اعتبار 34 میلیارد تومانی همراه است.

از موارد جدید در لایحه بودجه سال 97 می‌توان به ردیف مجزایی با اعتبار 300 میلیارد تومان برای خرید خدمات آموزشی در مناطق کمتربرخوردار اختصاص یافته و ردیف جداگانه‌ای تحت عنوان کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان نیز با اعتباری معادل 63 میلیارد تومان اشاره کرد.

بودجه کمک به تأمین سرانه دانش‌آموزی با اعتباری معادل 286 میلیارد و 849 میلیون تومان در لایحه بودجه سال 97 تعیین شده است که این رقم در بودجه سال 96، 194 میلیارد و 800 میلیون تومان بود.

در جدول زیر جزییات برخی ردیف‌های بودجه آموزش‌وپرورش را مشاهده کنید؛



33

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • معلمان
    0

    یعنی که هیچ وپوچ یعنی ادامه به گدایی افتادن معلمان بخاطر حداقلترین نیازهای روزمره شان یعنی پرشدن آژانس های مسافری با رانندگان معلمی یعنی که ایجادشیب تند برای انحطاط نظام تعلیم وتربیت یعنی اینکه زندگی بخورنمیر یعنی اینکه آس پاس سر دولت تدبیر وامید وبقول جناب روحانی نشاط نشاط نشاط نشاط نشاط نشاط نشاط سلامت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ة؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • ش.ا
    0

    تا زمانی که دولت آموزش را در ظاهر رایگان کرده و در عمل هزینه ها را از مردم می گیردولی در آموزش هزینه نمی کند وضع آموزش بدتر هم خواهد شد.باید همانند سایر هزینه هایی که شرکتها ووزارت خانه ها به کارمندانشان می دهندهزینه های آموزش فرزندان کارمندانشان را هم به آموزش و پرورش بدهند.چرا باید فرزندان کارمندان بانکها و شرکتهای دولتی با پول تشویق شوندولی همین پول در اختیارمدارس قرار نگیردتا صرف هزینه های مدارس شود؟