تغییر مسیر ابرهای باران‌زا از ایران صحت دارد؟

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مطرح شدن پرسش‌هایی درباره تغییر مسیر ابرها گفت: قطعاً یکی از پیامدهای اصلی تغییر اقلیم، کم‌بارشی رخ داده در کشور است اما قضیه تغییر اقلیم نادیده گرفته و به چنین مسائلی پرداخته می‌شود.

تغییر مسیر ابرهای باران‌زا از ایران صحت دارد؟

داریوش گلعلیزاده امروز در حاشیه نخستین سمینار علمی نقش مداخلات منطقه‌ای احتمالی در تغییرات بارندگی کشور که با حضور دستگاه‌های مسئول در پژوهشکده محیط زیست و تغییر اقلیم برگزار شد، اظهار کرد: در این جلسه واکاوی استفاده از فناوری‌های نوین و باروری ابرها برای باران‌زایی انجام شد علاوه بر آن وضعیت موجود را آسیب‌شناسی کردیم و به دلیل اینکه هماهنگی در گذشته میان دستگاه‌ها وجود نداشت، موجب شد جامعه دچار تشویش شود و اطلاعات درستی به آن تزریق نشود.

وی ادامه داد: هدف از برگزاری این کارگروه این بود که برای تصمیم‌گیری‌های مهم به جمع‌بندی مناسبی برسیم و در نهایت پس از جمع‌بندی کلیه پروژه‌هایی که در این زمینه انجام خواهند شد یک معیار مشخص برای سنجش داده‌ها و ارزیابی نتایج داشته باشیم. بر اساس جمع‌بندی‌های این نشست تصمیم گرفته شد از کمک کارشناسان و متخصصان از تمام علوم استفاده شود و تبادل اطلاعات صورت گیرد.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست درباره اینکه آیا تغییر مسیر ابرهای باران در کشور صحت دارد یا خیر؟ تاکید کرد: قطعاً یکی از پیامدهای اصلی تغییر اقلیم کم‌بارشی رخ داده در کشور است اما قضیه تغییر اقلیم نادیده گرفته می‌شود  تا اینکه مسائلی همچون تغییر مسیر ابرهای باران زا مورد توجه قرار می‌گیرد. اطلاعات امروز نشان دهنده این است که کم‌بارشی‌ها و سیر نزولی بارندگی‌ها در تمام کشورهای همسایه نیز وجود دارند اما نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد که اگر به نتیجه برسیم فناوری‌ها در کشور به کاهش تبعات تغییرات اقلیمی کمک می‌کند، از این فناوری‌ها استفاده می‌شود.

وی افزود: در گذشته نیز تجربیاتی وجود داشته ولی به دلیل اینکه ما معیارهای مشخصی برای ارزیابی نداشتیم نتوانستیم به‌درستی از این طرح‌ها و تجربیات استفاده کنیم و به نتایج مثبتی دست یابیم. به طور مثال وزارت نیرو مسئولیت استفاده از این فناوری‌ها را بر عهده دارد ولی باید از تمام ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی استفاده شود تا ما بتوانیم به صورت هدفمند از این طرح‌ها بهره ببریم.

گلعلیزاده ادامه داد: توجیه اقتصادی اجرای این طرح‌ها نیز بسیار مهم است که آن چیزی که برای آن هزینه می‌شود چقدر برای کشور دستاورد دارد و همچنین ابعاد اجرای پروژه نیز بسیار مهم است. اما نکته مهم این است که جلسه امروز هنوز به جمع‌بندی مناسبی نرسیده است که آیا در زمینه کم‌بارشی‌ها دستکاری در سیستم‌های بارشی صورت گرفته است یا خیر؟

وی افزود: اگر قرار است که اطلاعاتی برای تصمیم‌گیری‌های کلان کشور جمع آوری کنیم نیاز به دقت و جلسات بیشتری است. باید جلسات کارشناسی زیادی برگزار شود تا تصمیمات مناسبی برای رفع مشکلات اتخاذ شود اما اگر قرار باشد که با یک جلسه برای موضوع به این مهمی به نتیجه برسیم قطعاً با احتمال اشتباه بیشتری همراه خواهد بود و در این صورت آسیب‌ها و تهدیدهای بیشتری نسبت به زمانی که وقت بیشتری صرف شود، وجود خواهد داشت.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه گزارش‌های ارائه شده در این جلسه نشانگر تاثیر تغییرات اقلیمی بر شرایط بارندگی‌ها است، گفت: دانش تا زمانی که در خدمت مردم و در جهت ارتقای زندگی بشر باشد، ارزشمند است اما باید وقتی نسبت به آن شناخت کافی نداریم با احتیاط کامل گام برداریم تا خسارتی به محیط زیست کشور وارد نشود.

وی تاکید کرد: در بسیاری از نقاط جهان مسئله تغییر اقلیم هنوز ناشناخته است. در تمام مسائل علمی موافقان و مخالفانی وجود دارد که باید بررسی‌های دقیقی انجام شود که در این راستا میزان بارش ۳۰ ساله کشورهای همسایه نیز بررسی شد. آمار نشانگر این است که آنها نیز با پدیده کم‌بارشی مواجه هستند.

گلعلیزاده در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که با وجود مطرح بودن موضوع درگیر بودن کل خاورمیانه به کم بارشی، ایران نسبت به سایر مناطق به میزان بیشتری با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کند، افزود: متغیرهای بسیار متفاوت و زیادی در میزان بارش‌ها تاثیرگذار هستند و صرفاً این موضوع که ابرهای باران‌زایی وارد کشور شده‌اند یا خیر مطرح نیست. کشور ما جزو هفت کشور آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی است. امسال چهارمین سالی است که وارد خشکسالی شده‌ایم بنابراین باید بررسی‌های دقیقی انجام شود تا بتوانیم به نتایج آن‌ها اتکا کنیم.

وی ادامه داد: بزرگترین مشکل در کشور ما مسئله مدیریت منابع آبی است چراکه هنوز هم در زمینه‌های مختلف کشاورزی، ساختمان‌سازی و آبیاری فضای سبز استفاده بی‌رویه از آب به‌ویژه آب شرب مشاهده می‌شود و این بدان معناست که ما هنوز باور نکرده‌ایم که پدیده تلخی به نام تغییر اقلیم وجود دارد.

منبع: ايسنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • 🐜
    0

    دوزاری کارشناسان ارشد خیلی دیرتر از مردم عادی و فرودست می افته!!! هفته گذشته مردم گفتند توسط هارپ آمریکا چین روسیه تحریم آب و هوایی شدیم اما کارشناس ارشد در سیمای میلی انکار کرد!!! دلیلش چیست خدا داند!!!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      ها ای کارنشناسها نوفهمند. مردم بیسواد کوچه بازار هم فهمیدند که ابرها دیگه نمیان ایران و غیر بارور هم می شوند. اینها نفهمیدند.

    • شهروند ثروتمند شهروند فقیر
      0

      و برف در عربستان عجیب وعجیب

  • مردم
    0

    انحراف افکار عمومی از اختلاسها
    چای دبش گم شدن سکه های بانک مرکزی و ........

  • ناشناس
    0

    از چین بپرسین شلید تو سند 25 ساله باشه که باید ارومیه خشک بشه تا اقایون بچاپن این مملکتی را که فکر میکنن غنیمت اسلامشون از ایرانی هاست به قیمت ماندن فلسطین اشغال

  • ناشناس
    0

    خدایا به داد برس،چقدر اینجا دزدی میشه ،دزدی واختلاس ارزی که باید سقره مردم را پرکند وحالا دزدی ابرامون، خدایا چرا هیچ کاری نمیکنی؟ نگو که تو هم از ایران مهاجرت کردی و رفتی

  • ناشناس
    0

    اخه کدوم ماست بندی میگه ماست من ترشه اینم ...

  • ناشناس
    0

    در عربستان برف میبارد که موجب تعجب مردم میشود

  • ناشناس
    0

    اونی که فکر کردید خودتونید نه مردم
    تمام دور و بر ایران داره برف و باران میاد حتی عربستان برف سنگین میاد ولی ایران فقط دچار تغییر اقلیم شده
    زمان احمدی هم همین اتفاق افتاد خیلی خوب یادمه خشکسالی شد همین حرفو زدید ولی بعدش برف و باران اومد
    چرا فقط دوره برخیها این اتفاق میافته