ترک اجباری با هزینه میلیونی/ معتاد شاکی، خانواده معتاد شاکی
هزینه و شرایط بستری بیماری که به اعتیاد گرفتار شده است به حدی تکان دهنده است که برخی خانوادهها عطایش را به لقایش میبخشند و تحمل اعتیاد را سادهتر میدانند.

بررسی میدانی خبر فوری نشان میدهد شرایط کمپهای ترک اعتیاد و مراکز نگه داری از بیماران معتاد به حدی شگفتآور است که برای بسیاری از افراد درگیر چنین معضلی عملاً قابل استفاده نیست.
از سویی دریافت هزینههای سرسام آور بدون تضمین ترک کامل اعتیاد انجام میشود و در نهایت این بیمار است که تصمیم به باقی ماندن در شرایط ترک یا بازگشت دوباره به سوی مواد را دنبال میکند.
نیازی به رضایت بیمار نیست
بررسیها نشان میدهد مراکز ترک اعتیاد بدون رضایت فرد معتاد و تنها با درخواست خانواده او میتوانند نسبت به بستری کردن وی اقدام کنند.
اما زمانی که از آنها سوال میشود چطور معتادی که مقاومت میکند را به مرکز میبرید؟ متفق القول میگویند ما آمبولانسهایی داریم که میتوانند این کار را بکنند.
به اذعان یکی از مراکز 90 درصد بیماران راضی به بستری شدن نیستند اما هیچ نیازی هم به رضایت آنها نیست و فقط کافی است خانواده به مرکز ترک مراجعه کرده و درخواست بدهد.
با توجه به اظهارات مراکز ترک اعتیاد، فرد بیمار حتی بعد از بستری اجباری نمیتواند شکایتی از این وضعیت داشته باشد.
به طوریکه یکی از شهروندان در تماس با خبر فوری اذعان میکرد حتی بدون داشتن اعتیاد به دلیل آزار و اذیت خانواده به اجبار در این مراکز بستری شده است. با این تصور که معتاد است.
وی تصریح کرد: تمامی ادعاهای بنده مبنی بر اینکه معتاد نیستم پذیرفته نبود و من با خشونت از سوی دو نفر کادر آمبولانس به مرکز برده شدم.
هر روز حداقل 7 میلیون
اما بعد از بستری بیمار، گرفتاری اصلی خانوادهها آغاز میشود.هزینههای نگه داری در مراکز مختلف متفاوت است اما از 50 میلیون تومان برای دو هفته آغاز میشود. در برخی مراکز طی بررسیها مشاهده شد تا 150 میلیون تومان برای نگه داری به مدت دو هفته بیمار نیز درخواست میشود.
این مراکز با بیان اینکه تمامی روند درمان تحت نظارت متخصصان از جمله پزشکان و روان شناسان است، مطابق با امکانات خود هزینه دریافت میکنند.
جالب آنکه هزینهها نقدی و در ابتدا اخذ میشود و به این ترتیب نیست که بتوان به صورت اقساطی آن را پرداخت کرد.
شهروندی که برادر خود را در یکی از مراکز بستری کرده بود گفت دلمان به حالش میسوخت و میخواستیم نجات پیدا کند. 90 میلیون هزینه کردیم تا دو هفته در کمپ بماند اما دوباره به سمت مواد رفت.
تضمینی نمیدهیم
اما در نهایت آیا پروسه خشن و اجباری درمان ترک اعتیاد با هزینههای سرسام آور آن فایدهای هم دارد؟
مراکز ترک اعتیاد هیچ ضمانتی نمیدهند. این موضوع بسته به حال خود بیمار دارد و مدت زمان مصرف، شرایط سنی و عمق اعتیاد. در واقع مطابق اعلام مسئولان اغلب معتادانی که ترک میکنند مجدداً به سمت اعتیاد میروند.
این موضوع این سوال مهم را به وجود میآورد که کارکرد و خروجی کمپهای ترک اعتیاد چیست و چقدر در پاکسازی جامعه از اعتیاد موثر عمل کردهاند.
در پاسخ به وضعیت فعالیت کمپهای ترک اعتیاد به سراغ مسئولان بهزیستی هم رفتیم اما فعلاً پاسخی به خبر فوری ارائه نشده است.
تنها راه نجات از اعتیاد در حال حاضر در کنگره ۶۰ است که سالی ۲۰ هزار رهایی اصولی میده ، در گوگل سرچ کنید « کنگره ۶۰»
کنگره پاکی نداره بجاش عمل شربت میاری ولی اگه شیشه ای یا سورچه ای این آره کنگره خوبه
اولش شربت تریاک میدن
اما بعدش پاک میشی، با اینکه توی کیفت شربت داری، دلت نمیخواد استفاده کنی
ما تو فامیل چند تا استعداد تاپ داشتیم شریف و پلی تکنیک خواندند و به انزوا رفتند و یک آدم بی سواد داشتیم که خون آدم فروشی از زمان ساواک تو رگ باباش بود خودشم همین شد و مدیر کل بهزیستی یک استان شد باقی قضایا رو خودت بخون
الان اگه بگیرنت و تست اعتیادت مثبت باشه ۶ ماه میکنن تو کمپ!این چه مسخره بازی ایه
بگذاریدتودنیای متوهم خودشان باشند
من یک معتاد را می شناسم که روزگار خودش و خانواده اش را سیاه کرده ولی وقتی خانواده برای کمپ ترک اعتیاد اقدام کردند، گفتند باید دستور قضایی بگیرید ! یعنی حداکثر تلاش برای جلوگیری از ترک اعتیاد افراد !
مراحل:
- مراجعه به پاسگاه انتظامی !
- مراجعه به دادگاه و دریافت نامه قاضی به پاسگاه!
- مراجعه مجدد به پاسگاه!
- ارسال مامور پاسگاه برای تحقیقات محلی ! (اگه کسی آبرومند باشه و صدای مشکلاتش با فرزند معتادش به گوش همسایه ها نرسیده باشد، اولا نتیجه تحقیقات محلی منفی خواهد بود و ثانیا به لطف این تحقیقات مامور محترم، اهالی محل از مشکل این خانواده مطلع می شوند !
- درصورت تایید مامور ! ، بردن نامه به دادگاه
- دریافت دستور ارسال به کمپ از دادگاه
- ....
اگه به مامور کمپ خصوصی حق حساب ۵۰۰ هزار تومنی بگیری نیازی به حکم دادگاه نیست
البته اگر بخوای ببری کمپ دولتی، قضیه فرق می کنه، باید اثبات کنی که توانایی مالی نداری
مگر پزشکان تضمین میدهند بیمار حتما معالجه شود؟!
وقتی نهادهای مسئول کم کاری می کنند ، تاوان را مردم خواهند داد .