فیلترینگ فضای مجازی همانقدر موفق است که مقابله با ماهواره موفق بود

عباس عبدی، فعال سیاسی و اجتماعی در مطلبی به بررسی فیلترینگ پرداخت و نوشت: هرگونه کوششی برای فیلتر کلی یا جزیی و هوشمند به ویژه هنگامی که برآمده از اراده و خواست عمومی نباشد، با اقبال مواجه نخواهد شد و شکست می‌خورد.

فیلترینگ فضای مجازی همانقدر موفق است که مقابله با ماهواره موفق بود

عباس عبدی نوشت: اگر از مردم بپرسید که مهم‌ترین مسأله آنان چیست، به‌ طور طبیعی اکثریت آنان مسائل معیشتی مثل کمبود درآمد، زیادی گرانی و بیکاری و موضوع بی‌عدالتی و نابرابری را نام خواهند برد.

مسئولان هم گرچه در شعار کمابیش به همان اولویت‌های مردم اشاره می‌کنند و البته راه‌حل‌های آنان در نقطه مقابل راه‌حل‌های پیشنهادی جامعه است؛ ولی هنگامی که تمرکز عملی آنان را می‌بینیم، در درجه اول متمرکز بر فضای مجازی و با راه‌حل فیلترینگ است. به عبارت دیگر هم مساله آنان متفاوت و حتی مغایر با مساله مردم است و هم راه‌حل آنان.

سخنان چند روز پیش معاون اول محترم قوه قضاییه دو باره باب این بحث را گشوده است که واقعا سیاست رسمی در این زمینه چیست؟ اگر آن‌طور که ایشان گفته امکان فیلترینگ هوشمند وجود دارد، چرا در زمانی که همه اختیارات را داشتند و کل مدیران یک دست بودند، این کار را نکردند؟ در این صورت چرا فیس‌بوک، توییتر و یوتیوب را به ‌طور کامل فیلتر کردند و نه هوشمند؟

به علاوه فیلترینگ هنگامی موثر است که مردم همراهی کنند. مگر قانون منع استفاده از ماهواره که خیلی هم روشن بود و حتی با راپل و انواع امکانات به مقابله با آن رفتند در نهایت موثر بود؟ چرا آن قانون به دستور مقامات در عمل منسوخ شد؟ چرا درخواست اکثریت کمیته مربوط برای رفع فیلتر از توییتر انجام نشد؟

چرا توییتر فیلتر است، در حالی که بسیاری از مسوولان به طور مستقیم یا غیرمستقیم در آن حاضر هستند؟ چرا با دستور رسمی دولتی‌ها و بخش عمومی و نیمه رسمی همه از تلگرام رفتند، ولی طولی نکشید که همه آنان دو باره بازگشتند، بدون اینکه صدایش را در آورند؟

آقای معاون اول می‌گویند که: «کسی نمی‌گوید مسدود کنید، اصلاح کنید. در همه دنیا هیچ کشوری نیست که طبق معیارهای خودش آزاد بگذارد؛ هیچ کشوری نیست.» هر کشوری به ‌طور طبیعی قوانینی دارد، قوانینی که برآمده از خواست عمومی است و اکثریت به آن پایبند هستند، اقلیت متخلف را هم مجازات می‌کنند. برای مثال سوءاستفاده از کودکان یا خرید و فروش مواد مخدر و تجارت اسلحه و... جرم است، به محض اینکه بدانند کسانی از طریق اینترنت مشغول آن هستند، آنان را دستگیر می‌کنند، مردم هم همدلی می‌کنند ولی آنجا کاری به حوزه خصوصی و آزادی بیان ندارند. اتفاقا انجام جرم از طریق فضای مجازی راحت‌تر قابل تعقیب است. پس هرگونه کوششی برای فیلتر کلی یا جزیی و هوشمند به ویژه هنگامی که برآمده از اراده و خواست عمومی نباشد، با اقبال مواجه نخواهد شد و شکست می‌خورد. سیستم ایران باید خود را با آزادی فضای مجازی تطبیق دهد، و نه برعکس. فیلترینگ مساله مردم نیست.

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • نام مستعار
    0

    آقای عبدی چی میزنید؟ سنتی یا صنعتی؟ اگه موفق بودید پس چرا بیشتر خانه ها ماهواره دارن؟ چرا اینستاگرام و تلگرام کاربر زیاده؟ پس کمتر حرف بزنید. اظهارنظر نکنی کسی نمیگه لالی. با تو هم هستم خبر فوری نظرم رو سانسور نکن.

    نظرات شما -
    • به مستعار
      0

      منگول جان آقای عبدی مخاطبش معاونت قوه‌ قضائیه بود زین پس متن بخون بعد....

  • احمد
    1

    شما اصلاح طلبان بورس را خراب کردید و به مردم ضرر زدید خدا از شما نگذره انشاالله

  • احمد
    0

    ملت زیر بار گرانی کمرشون شکسته این دنبال فیلتره

  • مورچه
    0

    گرانی وبیکاری وبی پولی کرونا فیلترینگ وماهواره۱۰درصدمشکلات مردم است مشکل اصلی کشور پول فروش نفت وگازپتروشیمی اورانیم معادن طلا نقره مس فیروزه ذغال سنگ ووو چرا خرج اقازاده ها میشود چرامخارج سالیانه کشورهای بیگانه ازپول مردم ایران تآمین شده درطول ۴۲سال وما مردم باید کاسه چ کنم دردست بگیریم وسردمداران درکاخها وویلاهای چند هزار متری بسرببرند وامثال تووزیبا کلام هم بیاید نمک بر زخممان بپاشید

  • محمد گلکارخوزانی
    0

    جناب آقای عبدی باسلام مدتی به ویدو و بعد ماهواره و الان هم شبکه های مجازی و به هر جهت بخشی از مراکز باید واسه خودشان یک کاری تعریف کنند که مبادا خدا نکرده بگویند نان بیت المال را میخورید و برای مردم چکار میکنید و باید زمینه توجیح برای مردم داشته باشند، از طرفی فیلتر میکنند از طرفی قیلتر شکن میفروشند این هم یک در و دکان برای مدتی و تعدادی که بتوانند امورات خود را بگذرانند.

  • ناشناس
    0

    دوباره این سوپاپ اطمينان حرف زد. فقط هم همین عکسو توی فضای مجازی داره یا دو سه تا دیگه