مردم عادی، پشت درهای فیلترینگ طرح مجلس/ با اینستاگرام، یاهو، گوگل مپ و واتس اپ خداحافظی کنیم؟
بهعلت تحریمها و FATF، درصورت تصویب طرح جنجالی مجلس برای اینترنت، مردم عادی شاهد فیلترینگ بسیار گستردهای خواهند بود.
براساس یکی از مواد طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه فضای مجازی»، خدمات پایه کاربردی اثرگذار باید برای فعالیت و تأیید هویت خود، در سامانهای که به این منظور در کشور راهاندازی میشود، ثبتنام کنند. در این طرح، از پیامرسانها، اپلیکیشنها، پلتفرمها و شبکههای اجتماعی، مرورگرها و موتورهای جستوجو، سرویسهای ایمیل، خدمات کلود (ابری) مانند گوگل درایو، خدمات نقشه و مسیریابی مانند گوگلمپ و سرویسهای دیگر، بهعنوان مهمترین خدمات پایه کاربردی نام برده شده است. آنها همچنین علاوه بر ثبت اطلاعات خود، برای فعالیت در بستر اینترنت باید از مقام ذیصلاحی که در این طرح بهعنوان «کمیسیون عالی تنظیم مقررات» از آن نام برده شده، مجوز دریافت کنند.
علاوه بر این، خدمات پایه کاربردی خارجی برای عرضه و فعالیت، ناگزیر به معرفی یک نماینده قانونی در کشور و پذیرش تعهداتی هستند که از سوی این کمیسیون به آنها ابلاغ میشود. درصورتی که خارجیها این ضوابط را رعایت نکنند، بنا بر بخشی دیگر از این طرح (ماده ۲۷)، باید منتظر مجازات «پالایش (فیلترینگ) و مسدودسازی خدمات» باشند. برخی از کارشناسان حوزه فناوری و اقتصاد بر این باورند که حتی اگر شرکتهای فناوری دنیا مانند گوگل و فیسبوک به قانون ما تمکین کنند و تصمیم بگیرند که در ایران دفتر نمایندگی تاسیس کنند، از آنجا که با تاسیس نمایندگی، موضوعات مالی مطرح میشود، تحریمها و نپیوستن به FATF مانع این اقدام خواهد شد. درصورتی که طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه فضای مجازی» تصویب شود، زندگی روزمره بخش عمدهای از ایرانیها بهطور بالقوه تحتتأثیر بخشهایی از آن قرار خواهد گرفت.
فیلترینگ در انتظار اینستاگرام، واتساپ و سیگنال!
اکنون توییتر، تلگرام و فیسبوک در ایران فیلتر هستند. با تصویب طرح مزبور، آن دسته از پیامرسانها و شبکههای اجتماعی که بیش از یکدرصد کاربران (حدود ۶۰۰ هزار نفر) عضو آن باشند، بهعلت تمکین نکردن از این قانون یا هر علت دیگری که باعث عدمفعالیت آنها در ایران شود، فیلتر خواهند شد. در نتیجه، اینستاگرام، واتساپ و احتمالا سیگنال با تصویب این طرح در نوبت فیلترینگ قرار میگیرند؛ این در حالی است که بسیاری از مردم با فیلتر شدن تلگرام و همچنین در زمان شیوع کرونا، برای برقراری ارتباط با بستگان، اقوام و دوستان خود در ایران و سراسر جهان به واتساپ گرایش پیدا کردند.
همینطور اینستاگرام به پلتفرمی برای امرارمعاش بخش قابلتوجهی از مردم تبدیل شد؛ از یک زن سرپرست خانوار که با فروش ترشی و مربا زندگی خود را میگذراند گرفته تا آن روستایی که در دورترین نقطه کشور به لطف گسترش پوشش سراسری اینترنت، صنایعدستی روستای خود را در معرض نمایش و فروش مشتریان داخلی و خارجی قرار میدهد.
سرویسهای ایمیل
جیمیل و یاهو میل را تقریبا همه مردم ایران میشناسند. همین سرویسها هم درصورت تصویب طرح جنجالی نمایندگان مجلس و درصورت نداشتن نمایندگی گوگل و یاهو در کشور باید به تیغ فیلترینگ سپرده شوند.با تصویب این طرح، جیمیل، یاهومیل و بقیه سرویسهای ایمیل که بیش از یکدرصد کاربران از آن استفاده میکنند درصورت اخذ نکردن مجوز و نداشتن نمایندگی فیلتر میشوند.
موتورهای جستوجو و مرورگرها
اگر روزگاری با تکیه به فرهنگ شفاهی که بین مردم رایج بود، فرزندان پرسشهای خود را از بزرگترها میپرسیدند، با رواج اینترنت و جستوجوگرها، خودمان بهدنبال پرسشهایمان رفتیم. با این حال، موتورهای جستوجوی گوگل، بینگ، یاهو، اینفوداتکام و مرورگرهای گوگلکروم، فایرفاکس، مایکروسافت اج و هر آنچه با تشخیص این طرح، «اثرگذار» تلقی شود، در تور فیلترینگ گرفتار خواهند شد.
اگر چنین اتفاقی بیفتد چارهای نداریم که از «ذرهبین»، «یوز» یا «پارسیجو» استفاده کنیم که البته آنها هم با یک واسطه فنی، دادهها را از گوگل جمعآوری میکنند. با این حال، باید امیدوار باشیم که موتورهای جستوجوی مورد استفاده پژوهشگران مانند Google Scholar، CiteSeer، GetSITED، BioOne و دیگران از این غربالگری در امان بمانند.
نقشهها و اپاستورها
از آنجا که همه سرویسهای گوگل با شرایط تعیینشده در طرح حمایت از کاربران، فیلتر میشوند، بنابراین گوگلمپ هم از تیغ این قانون در امان نخواهد بود و سرانجام فیلتر میشود. همچنین سرویس گوگلپلی که بسیاری از کاربران برای دانلود اپلیکیشن به آن مراجعه میکنند، در دایره وسیع محدودسازی این طرح قرار خواهد گرفت.
سرویسهای میزبانی داده
سرویسهای ابری ازجمله گوگل درایو و واندرایو مایکروسافت مورد استفاده میلیونها کاربر در کشور هستند. این سرویسهای ابری هم اگر مایکروسافت و گوگل در ایران نمایندگی نداشته باشند، براساس این طرح باید بهطور کلی فیلتر شوند.
منبع: روزنامه همشهری
66
مگر اینجا افغانستان هست که مجلس از این غلط های زیادی کنند نماینده ای با تراول50 هزارتومانی در روستا رای آورده و وارد مجلس شده حالا اگر این طرح اجرا شود از ترس همان هم محلی ها باید نقل مکان کند و همان نوجوان تراول 50 هزارتومانی را میزند تو صورتش زر مفتی زدن همون اول کار دولت منتصب ایران به آشوب میکشد
الکی نگو ،
ایران هیچ برنامه پیشرفته ای نداره ،کشورهای میکروسکپی به مریخ رسیدند ،ما هنوز در خم یک کوچه ایم ،بابا جمع کنید کاسه کوزه تونو جمع کنید برید جای دیگه خدا حوالتون کنه کره شمالی دوم
خدا نکنه تو این فضای ولنگار سیاسی فعلی مثل اینستا و تلگرام حرفی برای مؤمنی پیش بیا ، کارشون خوبه البته قانونمند بشه برا من پیش اومده. نظم و قانون خوبه.
میتونی تشریفتو ببری تو غار زندگی کنی تو رو چه به زندگی شهری؟؟ لیاقت امثال تو زندگی مث انسانهای نخستینه
ای خدا کجای ؟
همچین اتفاقی نخواهد افتاد چون دیگه کسی پول اینترنت نخواهد داد و کلا اپراتور ها ورشکست میشند.شخصا اگر این طرح اجرا بشه یک ریال دیگه پول اینترنت نمیدم
تمام این سرویس ها باعث پیشرفت و کار آفرینی در ایران شدن. نمایندگان این مجلس که کمترین رای رو دارند، حق چنین کاری رو ندارند و مطمئن باشن اگر چنین کاری انجام بشه به زودی محاکمه میشوند. با کسب و کار و معاش میلیون ها آدم بازی نکنید! حتی به عنوان سرگرمی هم استفاده بشخ، باز هم حق ندارید فیلتر کنید، چون هیچ کاری برای سرگرمی و تفریح مردم در شهرهای بزرگ نکرده اید.
تمام این سرویس ها باعث پیشرفت و کار آفرینی در ایران شدن. نمایندگان این مجلس که کمترین رای رو دارند، حق چنین کاری رو ندارند و مطمئن باشن اگر چنین کاری انجام بشه به زودی محاکمه میشوند. با کسب و کار و معاش میلیون ها آدم بازی نکنید! حتی به عنوان سرگرمی هم استفاده بشخ، باز هم حق ندارید فیلتر کنید، چون هیچ کاری برای سرگرمی و تفریح مردم در شهرهای بزرگ نکرده اید.
اگر این طرح رو بخوان اجرا کنن مشخص میشه مجلس دنبال هرج و مرج و آشوب میگرده نباید با رزق و روزی مردم ریسک کرد!!
این طرح برای حمایت از کاربرانه یا بیچاره کردن کاربران؟
نمیدونم چه بلایی سر ما اوردن که هرچی میزنن تو سرمون صدامون در نمیاد
مجلس و دولتی که با مشارکت زیر ۲۰ درصد به صندلی داغ رسیده مشروعیت نداره.. حالا شما بگو ۴۸ درصد ما میدونیم ۱۶ درصد بوده .. مجلس که نگو خخخخ
فقط رفراندوم.همه جانشربدید
از مجلس ۲۰%بیشتر از این انتظار نداریم ،اینا اولین قولشون درست کردن وضعیت معیشت بود
فیلتر کردن گوگل یعنی قطع ارتباط با دنیا قطع ارتباطات با هر گونه اطلاعات ایران را کره شمالی نکنیم لطفا
روزی که اقلام گران می شد و می گفتن بنزین قرار هزار تومان شود عدیی می گفتند مگر می توانند جرعتشو ندارند بعد از مدتی اربده کشی می کردیم بابا هوا هم پولی کنید اب هم پولی کنید توی ایران از چه نظری ما از دنیا جلو هستیم یا در حد دنیا یک فضای مجازی کم سرعت داشتیم همین هم طعطیل می کنند مردم گویا با فضای مجازی دلشون خوش است مسافرت تعطیل وضعیت در امد در حد بخور نمیر هم داره عبور میکنیم تمام تولیدات داره زمین می زنند اینها برای آبادانی هیچ سر رشته ندارند برای ویرانی تا دلت بخواد