۵۰ درصد نمونه زولبیا و بامیه تولیدی در ارومیه رنگ غیرمجاز داشته است
مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با اشاره به ۱۲ مورد نمونه برداری از زولبیا و بامیه تولیدی در ارومیه گفت: از این تعداد، ۵۰ درصد از رنگهای غیرمجاز استفاده کرده بودند.
امیر رحیمی راد، افزود: از جمله این رنگهای غیرمجاز میتوان به تارتارازین و کینولین یلو اشاره کرد که بسیار برای بدن مضر هستند.
وی اضافه کرد: در طول ایام ماه مبارک رمضان امسال، بازدید از کارگاههای تولید زولبیا و بامیه تداوم دارد و با واحدهایی که اقدام به استفاده از رنگ غیرمجاز کنند، برخورد جدی خواهد شد.
مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی ادامه داد: در صورت استفاده دراز مدت از رنگهای غیرمجاز باید منتظر آسیبهای ناشی از آنها نیز بود عوارضی که ممکن است بدلیل استفاده از رنگهای خوراکی بوجود آید، شامل انواع بیماریهاست که سرطان خون ازجمله مهمترین آنها است.
رحیمی راد اظهار کرد: همچنین ابتلا به برخی بیماریها نظیر اوتیسم، بیش فعالی، ضریب هوشی پایین و آلرژی در کودکان میتواند با مصرف انواع رنگهای خوراکی مصنوعی ارتباط داشته باشد.
وی گفت: طبق گفته محققان، همچنین سقط جنین، ناهنجاریهای ژنتیکی و تغییرات هورمونی از جمله عوارضی است که میتواند با مصرف رنگهای خوراکی مصنوعی در خانمهای باردار مرتبط باشد.
زولبیا و بامیه یکی از شیرینیهای اصیل ایرانی است که همهساله در ایام ماه مبارک رمضان در شهرهای مختلف ایران تولید و عرضه میشود و در اغلب سفرههای افطار جا دارد.
پخت این شیرینی در ماه مبارک رمضان رونق قابلتوجهی پیدا میکند بطوریکه کارگاههای شیرینیپزی در این ماه بیشترین فعالیت خود را برای تهیه زولبیا و بامیه اختصاص میدهند لذا دقت به هنگام خرید و تهیه از مراکز مجاز و بهداشتی و کنترل شیرینیهای تولیدی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
از بس گرونه و مردم نمیتوانند بخرند همیشه با کهنه قاطی باید خرید