شناسایی ۳۲۹ حلقه چاه غیرمجاز در قروه/لزوم تسریع در انتقال آب
رئیس منابع آب قروه از شناسایی ۳۲۹ حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان و انسداد ۳۵ مورد خبر داد و بر تسریع انتقال آب به منطقه تأکید کرد.
عباد بشیری شامگاه یکشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب در شهرستان قروه از شناسایی ۳۲۹ حلقه چاه غیرمجاز در قروه خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر هزار و ۸۱۸ حلقه چاه مجاز در قروه وجود دارد که از این تعداد هزار و ۲۰۰ حلقه به صورت عمیق حفر شده است.
وی همچنین به انسداد ۳۵ حلقه چاه غیرمجاز در سال های ۹۷-۹۶ به همراه معرفی ۵۳ فقره پرونده تخلف اعم از چاه های غیرمجاز، اضافه کشت و ... به مراجع قضایی اشاره کرد.
بشیری با بیان اینکه به دلیل برداشت های بی رویه پدیده فرونشست زمین در روستای شانوره مشاهده شده است از شوری و گازدار شدن آب چاه های بخش چهاردولی در عمق ۲۰ تا ۴۰ متری و ایجاد شکاف هایی در زمین های کشاورزی این منطقه گفت.
به گفته وی در راستای حفاظت از منابع آب، شورای دشت تشکیل شده و سه دشت قروه، دهگلان و چهاردولی از دشت های پایلوت برای این شورا هستند.
بشیری با اشاره به سه دشت ممنوعه در شهرستان، میزان افت سالانه در دشت قروه به مساحت ۱۶۹ کیلومتر مربع را ۷۰ سانتی متر با کسری مخزن ۶۳.۰۸ میلیون مترمکعب براساس مطالعات ۳۲ سال گذشته اعلام کرد.
وی به میزان ۶۰ سانتی متر افت سالانه در دشت چهاردولی به مساحت ۳۲۱ کیلومتر مربع با کسری مخزن ۹۴.۹۵ میلیون مترمکعب براساس مطالعات ۳۲ سال گذشته اشاره کرد.
بشیری در ادامه از میزان افت سالانه در دشت دهگلان را ۱.۲ سانتی متر با کسری مخزن ۵۴۳.۱ میلیون مترمکعب براساس مطالعات ۳۱ سال گذشته گفت و مساحت این دشت را ۷۸۰ کیلومتر مربع دانست.
وی تعداد چاه های شهرستان را در ۴ بخش شهری، روستایی، کشاورزی و صنعت دانست و افزود: ۲۶ حلقه در بخش شرب شهری با برداشت ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب به صورت سالانه و ۳۷ حلقه در بخش شرب روستایی با برداشت ۳ میلیون و ۲۱۵ هزار و ۹۷ مترمکعب به صورت سالانه وجود دارد.
مطابق اظهارات بشیری تعداد چاه های بخش صنعت ۹۸ حلقه با برداشت ۲ میلیون و ۱۸۰ هزار مترمکعب به صورت سالانه بوده و همچنین بیشترین تعداد حلقه چاه مختص به بخش کشاورزی به میزان هزار و ۶۶۶ حلقه با برداشت ۹۷ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب به صورت سالانه است.
رئیس منابع آب قروه در ادامه با اشاره به مصالح رودخانه ای واقع در شهرستان، تصریح کرد: ۶ کارگاه دانه بندی در رودخانه های چمقلو، ظله جوب، عبدل آباد و تلوار وجود دارند که باعث آسیب به منابع آب زیرزمینی شده و نیازمند نظارت بیشتر هستند.
اجرای طرح های تغذیه مصنوعی در رودخانه های گلالی، ظله جوب، قلعه و جنیان توسط منابع طبیعی برای حفاظت از آب های زیرزمینی از دیگر مواردی بود که عباد بشیری به آن اشاره داشت.
وی در ادامه خواستار تخصیص آب به بخش صنعت در راستای ایجاد اشتغال با انتقال آب از سدهای آزاد و ژاوه و تسریع در این زمینه شد.
همچنین تخصیص اعتبار لازم جهت اجرای طرح تغذیه مصنوعی بر روی رودخانه جامه شوران و مجهز شدن چاه های دیزلی به نیروی برق و نصب کنتور هوشمند حجمی بر روی آن ها و رفع تبعیض بین کشاورزان از دیگر مسایلی بود که بشیری از آن سخت گفت.
وی کاهش کیفیت آبخوان و آلودگی آن به نیترات به دلیل استفاده بیش از حد کودهای شیمیایی، ممنوعیت ورود کشاورزان غیربومی به منطقه، ترغیب و تشویق کشاورزان به استفاده از کشت های کم آب طلب، کالیبراسیون کنتورهای هوشمند آب و برق از سوی کشاورزان و معرفی متخلفینی که اقدام به دستکاری کنتورهای برق می کنند را از دیگر راهکاری مدنظر دانست.
منبع: مهر
10