مدیریت دارایی چیست؟

مدیریت دارایی به مدیریت تمام یا بخشی از سبد مشتری که توسط یک موسسه خدمات مالی یا اشخاص حقیقی صورت می‌پذیرد گفته می‌شود. این مدیریت می‌تواند توسط انواع نهادهای مالی مانند بانک‌ها، شرکت‌های سبدگردانی، اشخاص و… انجام گیرد.

مدیریت دارایی چیست؟

در این مطلب مدیریت دارایی و هرآنچه که می‌تواند سرمایه‌گذاران را در خصوص مدیریت دارایی راهنمایی کند، جمع‌بندی شده است.

 

دارایی چیست؟

به‌طور کلی دارایی به معنی هر نوع منبع اقتصادی و وسیله‌ای که ارزش مالی داشته باشد و در معاملات اقتصادی کسب شده باشند، دارایی می‌گویند. دارایی می‌تواند وجوه نقد کسب شده از یک معامله اقتصادی یا انجام خدمات باشد. یکی از مواردی که در ترازنامه شرکت‌ها ذکر می‌شود دارایی‌ است، که خود دارایی از نظر قابلیت نقدشوندگی به دو نوع دارایی جاری و دارایی غیرجاری تقسیم‌بندی می‌شود.

 

واژه مدیریت دارایی یعنی چه؟

مدیریت دارایی به‌معنای مدیریت سرمایه از طرف دیگران است. به صورت دقیق‌تر می‌توان این‌گونه گفت که در مدیریت دارایی، منابع مشتری بر اساس شرایط و نیاز وی با هدف کسب بازدهی بالا و با ریسک کم به انواع دارایی‌ها تخصیص داده شود.

 

مدیریت دارایی چه نتایجی در پی دارد؟

دارایی چه فیزیکی باشد و چه ریالی یا ارزی، نیاز به مدیریت صحیح و اصولی دارد که این مدیریت صحیح و اصولی به‌منظور حفظ ارزش دارایی و درآمدزایی یا کسب سود صورت می‌گیرد. به‌عنوان مثال ماشین‌آلات صنعتی یک کارخانه جزء دارایی‌های آن لحاظ می‌شود و چنانچه این دارایی‌ها به‌صورت صحیح مدیریت و نگه‌داری نشوند، چه بسا باعث به وجود‌آمدن خرابی و از بین رفتن آن‌ها شده و نیاز به هزینه مجدد برای تهیه دستگاه‌های دیگر به وجود می‌آید.

 

 دارایی از نظر ریالی و ارزی نیز به همین صورت است، چه بسا اگر با‌توجه به تورم سالانه کشور، این دارایی به‌صورت صحیح مدیریت نشده باشد و در جای مناسبی سرمایه‌گذاری نشود، ممکن است شخص، با کاهش ارزش دارایی  مواجه شود. در واقع مدیریت دارایی به سرمایه‌گذار کمک می‌کند تا در برابر ریسک‌ها مقاوم شود. به‌این صورت که با بهره‌گیری سرمایه‌گذار از اقداماتی که مدیریت دارایی برای وی تعریف می‌کند، از سرمایه‌گذار در برابر ریسک‌های اقتصادی نظیر تورم، ریسک‌های سیاسی و حوادث غیرمترقبه محافظت کند.

 

چگونه باید مدیریت دارایی را اجرا کرد؟

آموزش در بورس یا بازارهای مالی اولین قدمی است که هر سرمایه‌گذار در جهت سرمایه‌گذاری ملزم به برداشتن آن است، چرا که وارد شدن در یک بازار یا معامله اقتصادی بدون آموزش و اطلاعات کافی می‌تواند زیان‌های جبران ناپذیری را برای شخص به‌همراه داشته باشد. اگر فردی با توجه به عدم داشتن دانش لازم و فرصت یادگیری مفاهیم مورد نیاز در بازارهای مالی، قصد ورود به این بازرها را داشته باشد، می‌تواند از مدیریت دارایی خود توسط افراد حرفه‌ای بهره‌مند گردد و مدیریت دارایی خود را به این افراد خبره بسپارد. مدیریت دارایی اصول و روش‌های مشخص شده‌ای دارد و انتخاب روش مناسب برای مدیریت دارایی به میزان سرمایه فرد و تحمل ریسک‌پذیری وی و موارد بسیار دیگری بستگی دارد که باید هر یک از آن‌ها بررسی شود. به‌عنوان مثال، مدیریت دارایی‌های یک شرکت بزرگ با مدیریت دارایی یک فرد حقیقی بسیار متفاوت است. در ادامه انواع روش‌های مدیریت دارایی شرح داده می‌شود.

 

 انواع روش‌های مدیریت دارایی

۱) مدیریت دارایی توسط یک تیم اقتصادی

در شرکت‌هایی که ظرفیت مالی بالایی دارند، روش قطعی برای مدیریت دارایی، تشکیل یک تیم اقتصادی است. این روش با وجود هزینه‌هایی که در پی خواهد داشت، بهترین روش مدیریت دارایی برای یک شرکت بزرگ است.

 

۲) مدیریت دارایی شخصی

همانطور که در بالا اشاره شد، یکی از راه‌هایی که برای مدیریت دارایی اشخاص حقیقی وجود دارد، این است که خود فرد برای آموزش در این حوزه اقدام کند و دارایی‌های خود را مدیریت کند. این روش نیازمند صرف زمان زیادی است  و همینطور اگر دارایی‌های فرد قابل‌ توجه باشد، مدیریت آن‌ها تخصص و دقت بیشتری  نیاز دارد که در این راستا پیشنهاد می‌شود سرمایه‌گذار از شرکت‌های سبدگردانی استفاده کند.

 

۳) صندوق‌های سرمایه‌گذاری

یکی دیگر از روش‌هایی که برای حفظ ارزش دارایی افراد حقیقی و حقوقی کاربرد گشترده‌ای پیدا کرده است صندوق‌های سرمایه‌گذاری است که توسط یک تیم حرفه ‌ای مدیریت می‌شوند و انواع مختلفی دارند که عبارتند از صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی،  مختلط، درآمد ثابت، شاخصی ، اهرمی و… . تفاوت این صندوق‌ها در میزان ریسک آن‌ها است که سرمایه‌گذاران می‌توانند باتوجه به ریسک‌پذیری خود، در یک یا تعدادی از این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

 

در صورتی که مایلید اطلاعات بیشتری درباره بورس و روش های سرمایه گذاری در آن کسب کنید، می‌توانید به سامانه آموزشی کارگزاری مفید به نشانی learning.emofid.com مراجعه کنید. در این سامانه بیش از ۹۰۰ مطلب در سه سطح مبتدی، نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای به همراه دوره های مختلف آموزشی ارائه شده است. به علاوه روزانه چندین کلاس آموزش بورس به صورت رایگان و غیر حضوری برگزاری می‌شود که می‌توانید از آن‌ها بهره‌مند شوید.

 

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید