شگفتی مخترع تلفن همراه از چسبیدن مردم به موبایل
مخترع اولین تلفن همراه جهان میگوید از اینکه مردم در حال حاضر اینقدر زیاد زمان را برای دستگاههای خود تلف میکنند شگفتزده شده است.
مارتین کوپر ۹۲ ساله، در مصاحبهای با " بیبیسی برکفست" در روز پنجشنبه، در پاسخ به یکی از مجریان برنامه که مدعی بود بیش از ۵ ساعت در روز با تلفن خود است، این اظهارات را بیان کرد.
او با تعجب گفت: شما واقعا؟ واقعاً روزی پنج ساعت وقت میگذارید؟ زندگی کن! و سپس شروع به خندیدن کرد.
کوپر اولین تلفن همراه جهان را در سال ۱۹۷۳ اختراع کرد. این مهندس بیش از دو دهه در موتورولا کار میکرد. او متعاقباً به این فکر افتاد که یک تلفن قابل حمل بسازد که مردم بتوانند آن را با به ماشین خود بیاورند و در حین انجام کارهایشان از آن استفاده کنند.
او گفت که میخواهد این دستگاه آنقدر کوچک باشد که بتوان آن را در جیب گذاشت، اما به اندازهای بزرگ باشد که بتواند بین گوش و دهان شما قرار گیرد. کوپر میخواست هر فرد شماره تلفن خود را داشته باشد.
متعاقباً موتورولا میلیونها دلار برای پروژه کوپر سرمایهگذاری کرد و مهندس و تیمش فقط سه ماه طول کشید تا این تلفن را بسازند، زیرا آنها قبلاً از فناوری مشابهی برای ساخت رادیوهای پلیس استفاده کرده بودند.
پس از تکمیل دستگاه، موتورولا DynaTAC ۸۰۰۰X نامگذاری شد. وزن آن ۲ پوند (۹۰۰ گرم) و ۱۰ اینچ (۲۵ سانتیمتر) بود. فقط ۲۵ دقیقه دوام آورد تا اینکه باتریش تمام شد و ۱۰ ساعت طول کشید تا دوباره شارژ شود.
در ۳ آوریل ۱۹۷۳، کوپر اولین تماس تلفن همراه خود را با استفاده از دستگاه انجام داد و تصمیم گرفت به رقیب خود، جوئل انگل، که به عنوان مهندس ارشد در AT&T کار میکرد، زنگ بزند.
این رویداد در بیرون از منزل در مقابل خبرنگاران در میدتاون منهتن برگزار شد و کوپر به تلفن ثابت انگل تماس گرفت: "جوئل، این مارتی است. من از یک تلفن همراه با شما تماس میگیرم، یک تلفن همراه قابل حمل دستی واقعی!"
این گوشی برای یک دهه وارد بازار نشد، سرانجام در سال ۱۹۸۳ به بازار عرضه شد و قیمت آن ۳۹۹۵ دلار بود.
اکنون، تقریباً نیم قرن پس از اختراع کوپر، آمریکاییها به دستگاههای خود چسبیدهاند.
یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۱ از ۲۰۲۸ آمریکایی توسط Statista نشان داد که ۴۶ درصد از پاسخ دهندگان هر روز پنج تا شش ساعت را با تلفن خود میگذرانند. ۱۱ درصد از پاسخ دهندگان هفت ساعت یا بیشتر را در دستگاههای خود سپری کردند.
این موبایل آفت شده است. خیلی ها بهش معتاد شدند اما متوجه نیستند.