فستیوال گفته ها و نوشته های نمایندگان درباره افزایش حقوق اقشار متعدد، وعده هایی بر مبنای تقریبا هیچ

در آستانه تحقق احتمالی لایحه ۹۰۰ هزارتومانی، آن هم با همه نقدها و دفاع ها، فستیوال وعده وعیدهای جدیدتر حقوقی نمایندگان نیز به راه افتاده است.

فستیوال گفته ها و نوشته های نمایندگان درباره افزایش حقوق اقشار متعدد، وعده هایی بر مبنای تقریبا هیچ

هنوز در حالی که مخاطبان اصلی افزایش ۹۰۰ هزار تومانی حقوق، یا نسبت به میزان افزایش انتقاد دارند یا این که گاه اصلا امیدی به اجرایی شدن آن ندارند، اما با استارت مباحث مربوطه، خود مجلسیان به روشهای متعدد درصدد وارد کردن گزینه های جدیدی به موضوع افزایش حقوق ها هستند. اتفاقی که با نگاه و شرایط حاکم بر وعده های نمایندگان، بعید است به مرحله اجرایی برسد و چه بسا فقط به درد خود نمایندگان، آن هم برای جریان سازی در ایام تبلیغات انتخاباتی خواهد خورد.

همه حرف لایحه حقوق بازنشستگان این است که به میزان ۹۰۰ هزار تومان حقوق این قشر افزایش می‌یابد، کمک هزینه اولاد برای کارمندان ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد رشد می‌کند. براساس لایحه مذکور مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد امام(ره) و سازمان بهزیستی ۱۰ درصد و دهک‌های ۱، ۲ و ۳ این افراد حدود ۱۵ درصد رشد می‌کند.

هرچند موضوع افزایش حقوق در مجلس در حال نهایی شدن است، اما رئیس سازمان برنامه دولت، انتقادهایی از افزایش مبلغ مورد نظر در مجلس دارد. ولی با این این حال وعده داده است که از مهرماه، این افزایش لحاظ شود.

در حالی که نمایندگان مجلس تاکید دارند که در یک قدمی تصویب چنین لایحه «مهمی» قرار دارند، اما همزمان با مطرح شدن آن، دغدغه های بخشهای کارمندی و کارگری در حوزه های دیگر نیز در حال مطرح شدن است. مساله مهمتر این که این دغدغه ها مخصوصا از جانب خود نمایندگان مرتبط با این اقشار در حال مطرح شدن است

جعفر قادری، نماینده شیراز، با اذعان بر این که این میزان افزایش، خیلی نمی تواند دردی از مشکلات کارمندان و بازنشستگان را جبران کند، اما می گوید: با این حال دولت هم دارای منابع محدودی است و در همین حال اقشار متعدد خواستار افزایش حقوقشان هستند و این مساله همیشه برای دولت وجود داشته است.

وی به شرایط خاص دولت در پرداخت نشدن بخشهایی از بودجه های عمرانی و خشکسالی و ... هم اشاره می کند و می گوید: با این حال ما معتقدیم تا جایی که امکان دارد، باید در راستای کاهش مشکلات معیشتی بخشهای متعدد جامعه گام برداریم و مجلس در زمانهای مقتضی و متناسب با شرایط، حتما این موضوع را برای بخشهای دیگر نیز لحاظ خواهد کرد.

در حالی که نمایندگان مجلس تاکید دارند که در یک قدمی تصویب چنین لایحه «مهمی» قرار دارند، اما همزمان با مطرح شدن آن، دغدغه های بخشهای کارمندی و کارگری در حوزه های دیگر نیز در حال مطرح شدن است. مساله مهمتر این که این دغدغه ها مخصوصا از جانب خود نمایندگان مرتبط با این اقشار در حال مطرح شدن است و عمده آنها هم می دانند که این وعده ها، حداقل در این شرایط، عملیاتی نخواهد شد.

توئیتها و اظهارات انتظار آفرین مجلسیها

به عنوان مثال، رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان و آق قلا و رئیس کمیته گاز و پتروشیمی کمیسیون انرژی مجلس در توئیتی وعده افزایش حقوق محیط بانان را داده و نوشته است: «نمایندگان در راستای رفع تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان و با توجه به وظایف حاکمیتی و نظارتی خطیر سازمان حفاظت محیط زیست، با افزایش حقوق و دستمزد محیط بانان در سال آینده موافقت کردند.»

در همین حال مهدی اسماعیلی نماینده مردم میانه و رئیس کمیته آموزش و تحقیقات کمیسیون آموزش از ترمیم حقوق و مزایای «خدمتگزاران آموزش و پرورش» نوشت: «در راستای پیگیری های مکرر به عمل آمده جهت ترمیم حقوق و مزایای خدمتگزاران زحمتکش آموزش و پرورش، وزیر محترم آموزش و پرورش طی دیداری به بنده اعلام کرد که اقداماتی انجام گرفته و امیدواریم در آینده نزدیک، خبرهای خوشی را به این عزیزان بدهیم.»

اما فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در توئیتی از دو برابر شدن دستمزد دستیاران پزشکی، با پی گیریهای مستمر خبر داد و نوشت: «خرسندیم از اینکه پیگیری‌های مستمر کمیسیون بهداشت برای افزایش حقوق دستیاران پزشکی به نتیجه رسید و شاهد دو برابر شدن حق‌الزحمه آنها هستیم.»

در همین حال «پیگیری جدی افزایش حقوق کادر درمان در بودجه ۱۴۰۱» موضوعی بود که علی بابایی کارنامی، نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس از آن سخن گفته و در توئیتی تاکید کرد؛ «کادر درمان منابع انسانی ارزشمندی است که نباید به دلیل مشکلات معیشتی آنها را از دست داد. در بودجه ۱۴۰۱ بطور جدی پیگیر افزایش حقوق کادر درمان و پرستاران هستیم. هزینه فراوان تربیت نیروی متخصص در حوزه بهداشت و تجربیات گرانبهای دوران مبارزه با کرونا، کادر درمان را تبدیل به منابع انسانی ارزشمندی کرده که نباید به دلیل مشکلات معیشتی آنها را از دست داد.»

شمس الدین حسینی، رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس نیز به موضوع دیگری اشاره کرده و گفت: امروز درآمد خانوارها با هزینه‌های آنها تناسب ندارد و دولت باید محل مناسبی را برای افزایش حقوق در سال آینده پیش بینی کند.

محمدرضا احمدی سنگری نماینده مردم رشت و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم به موضوع دیگری اشاره کرده و، در توئیتی نوشت: «درحالی که برخی معلمان حتی معادل حداقل حقوق وزارت کار نیز دریافت نمی کنند، شنیدن اخبار حقوق ها و پاداش های نجومی برخی مدیران واقعا قابل پذیرش نیست!

اگر قرار به صیانت از حقوق باشد، حقوق معلمان قطعا در اولویت است.»

سید محمد موحد رئیس مجمع نمایندگان استان کهکیلویه و بویر احمد در مجلس یازدهم و نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس هم به طور کلی افزایش حقوق سایر اقشار بازمانده را به دولت یادآور شده و در توئیتی نوشت: «افزایش ۵۷ درصدی حقوق ‌بازنشستگان اقدامی ارزشمند و شایسته تقدیر از سوی ‌دولت انقلابی است، ضمن تشکر از مجموعه وزارت رفاه و دولت محترم، حمایت خود را از این طرح اعلام می نمایم. دولت با رصد واقع گرایانه شرایط معیشتی دیگر اقشار هم، نسخه های بدیع دیگری ارائه دهد.»

 

اصرار برخی از دستگاهها برای افزایش حقوق پرسنل و همزمانی ادعای همراهی با دولت با هم سازگار نیست. پیش بردن افزایش حقوق با فشار تجمع، دولت را مسئله دار می کند

در همین حال عبدالجلال ایری به لزوم توجه به وضعیت مسکن بازنشستگان و جامعه کارگری کشور اشاره کرده و گفته است: «پرداخت اجاره‌های سنگین و افزایش چند ده درصدی سالانه اجاره بها، مستاجران به ویژه اقشار کم درآمد را با مشکلات زیادی مواجه کرده و آنها را تنگنا قرار می‌دهد و پرداخت وام ودیعه مسکن آن هم با نرخ سود ۱۸ درصد گره از مشکلات مردم باز نمی‌کند. لذا کمک به این قشر و تسهیل تامین خانه آنها که از ضروریات بوده که نیازمند برنامه ریزی و اهتمام مسئولان است.

 

بالا بردن انتظارات بخشهای مختلف جامعه، در شرایطی که دولت در آستانه یک اقدام برای بخش کارمندی و بازنشستگی قرار دارد، نمی تواند منجر به تحقق شرایط جدیدی شود

 

این اصرارها به معنی همراهی با مردم و دولت نیست

در میان همه این گفته ها و نوشته ها، قادری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ظاهرا به انتقاد از این همه درخواست و تاکیدات پرداخته و در توئیتی تاکید کرد «اصرار برخی از دستگاهها برای افزایش حقوق پرسنل و همزمانی ادعای همراهی با دولت با هم سازگار نیست. پیش بردن افزایش حقوق با فشار تجمع، دولت را مسئله دار می کند. ‌»

علی امینی، استاد مدیریت دانشگاه، می گوید: بالا بردن انتظارات بخشهای مختلف جامعه، در شرایطی که دولت در آستانه یک اقدام برای بخش کارمندی و بازنشستگی قرار دارد، نمی تواند منجر به تحقق شرایط جدیدی شود.

وی معتقد است: این که نمایندگان مجلس قبل از همه و بدون پشتوانه به این موضوع دامن می زنند، مساله عجیب تری است. هر چند همگان معتقدند چه بهتر بود که همانگونه که مجلس نشینان می گویند شرایط درآمدی و حقوقی برای همه اقشار جامعه فراهم بود و این، بهترین اتفاق ممکن بود. اما همه ما می دانیم شرایط به گونه ای دیگر است و البته مجلسیان بهتر از همه به این شرایط واقفند.

منبع: بازار
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 13
  • ناشناس
    0

    مگر دروغ گفتن در اسلام حرام است

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      باید تمام تبعیض هایی مثل : سهمیه شغل ، سهمیه کنکور، سهمیه مسکن ، سهمیه خودرو ،سهمیه وام و...که به شدت با اصول اساس عدالت در منافات است ،از بین بروند . ثروت و نعمت کشور کا الان در جیب ۱۵ درصد جمعیت حکومتی و اطرافیانشان است ، بین همه جمعیت کشور تقسیم شود . برای جلب شنیدن نظر مردم رفراندوم برگزار شود . اگر ادعای مردمی بودن هست مخالفت با رفراندوم چه معنایی دارد ؟

  • ناشناس
    0

    بیشترین خرابکاریها درکشورازناحیهٔ حرکت‌های پوپولیستی همین نمایندگان باصطلاح مردمی!؟ مجلس، برای رأی گرفتن ازمردم حوزهٔ انتخابیه بوده است.

  • ناشناس
    0

    وقتی بدون پشتوانه بروند همین میشه دیگه

    نظرات شما -
    • 0

      اتفاقا پشتوانه ای بزرگ از دروغ و دغل داشته اند که به اینجا نزول اجلال فرموده اند!

  • احد فلاح
    0

    مردم افزایش حقوق نمیخواهند
    تنها چیزی که میخواهند این است که شب میخوابند صبح نبینند قیمت هرچیزی یک شبه چندبرابر شده

  • ناشناس
    0

    مترسک های زمانه تاریخ دوران های قاجار تکرار میشه

  • محمد
    0

    دیشب پیامک حقوق بازنشستگی من واریز شد بدون تغییر و همون رقم ماههای گذشته واقعا بر اون جای آدم دروغگو لع .....آخه مگه مجبورید دروغ بگید

  • بازنشسته
    1

    از صدر تا ذیل این حکومت همه دروغ می گویند . چند روز پیش معاون امار وبودجه دولت اعلام نمود مبلغی بعنوان علی الحساب با حقوق مهر ماه واریز می گردد .ولی همان حقوق شهریور واریز گردید. این که دروغ در اسلام ایرانی حلال است!

  • وحید
    0

    نمایندگان مردم ، آخرشم نفهمیدیم کدوم مردم رو میگن ؟

  • ناشناس
    0

    در پایان این جشنواره بی محل,مجلسیان خواهند رسید به چندبرابر کردن درامد های مسلم خودشان تا به نمایندگی از جانب مردم خوش بگذرانند!خاک عالم بر سر این دولتها و اربابان بالا دستی بیلیاقت و بی ایمان انها ,که با خیانتهای مسلم خود خط فقررا به ماهانه 18 میلیون تومنی رسانده اند که بیش از نود درصد مردم خوابش را هم نمی بینند و روزی که درامدشان به چنان مبلغی برسد خط فقر به پنجاه شصت میلیون سر خواهد زد.درست مانند گزینه های منفی مثبت قسمت نظرات مردمی گزارشهای خبر فوری ,که وقتی گزینه را فشار می دهی گزینه مخالف گاهی چند برابر گزینه مطلوب بالا می رود.این است انسان سازی عمومی مردم به وسیله نظام انقلابی پر از وعده های وارونه در عمل!

  • ناشناس
    0

    خبر مرگتون حقوق اضافه نکنید تورم رو کنترل کنید برنج محلی برا ما تقریبا پارسال ۴۰ تومن بوده الان شده ۱۰۰ و ....برید ببینید افرادی ک خونه ندارن و توان اجاره هم ندارن مجبورا تو خونه های ۵۰ متری با ی خونواده دیگه زندگی کنن و ...

  • ناشناس
    0

    کشوری های ترسو ، حقتان بیشتر نیست