توضیح معاون وزیر نفت درباره سهمیهبندی بنزین/ چرا سهمیه بنزین خودروها کاهش یافت؟
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: امسال ۱۰۳ میلیون لیتر تولید بنزین داشتیم و میانگین مصرف آن در همین سال ۱۰۳.۵ میلیون لیتر است یعنی تقریبا نیم میلیون لیتر ناترازی بین تولید و مصرف داریم.
علی اکبر نژادعلی در یک برنامه تلویزیونی گفت: ناترازیها قبل از برنامه اول توسعه اقتصادی وجود داشت و تا پایان برنامه پنجم نیز ناترازی داشتیم، اما در سال ۹۷ با راه اندازی فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس که بزرگترین تولید کننده بنزین در کشور است باعث شد ما به سمت تراز مثبت بین تولید و مصرف حرکت کنیم.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ادامه داد: وضعیت تولید بنزین در کشور به یک عدد قابل قبولی رسید و در سال ۹۸ تراز مثبت را تجربه کردیم یعنی اولین باری بود که ما در چندین سال گذشته به سمتی رفتیم که تراز بین تولید و مصرف عدد مثبتی را نشان میداد.
نژادعلی افزود: اواخر سال ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ بحث کرونا را داشتیم و با شروع ویروس کرونا در کشور شاهد کاهش سفرها و کاهش مصارف بنزین در کشور را بودیم و این ناترازی که در تولید و مصرف داشتیم عددش را بزرگ جلوه میداد.
وی گفت: اواخر برنامه سوم بخش ایجاد سامانه هوشمند سوخت و استفاده از کارت هوشمند سوخت در مجلس طرح موضوع دادن که مصوب شد و اجرای این کار در سال ۸۶ یعنی دومین سال برنامه چهارم توسعه اتفاق افتاد و در سال ۸۵ بیشترین واردات بنزین را به عدد ۲۹ میلیون لیتر در روز داشتیم.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اضافه کرد: با راه اندازی سامانه هوشمند سوخت به یکباره مصرف بنزین به منفی ۱۲.۵ درصد نسبت به سال قبلش کاهش پیدا کرد و ۱۰.۲ درصد رشد مصرف در سال ۸۵ نسبت به سال ۸۴ بود و این منفی ۱۲.۵ درصد یعنی تقریبا ۲۲.۵ درصد کاهش مصرف داشتیم.
وی افزود: با ابزار غیر قیمتی رفته رفته قیمت بنزین افزایش پیدا کرد و توانستیم مصرف بنزین را با توجه به تعداد خودروهایی که هر ساله به تعداد خودورهای کشور اضافه میشدند ادامه بدهیم و در سال ۹۸ مصرف بنزین به ۱۰۰ میلیون لیتر در روز رسیده بود و با به کارگیری از سامانه هوشمند سوخت و سهمیه بندی مجدد باعث شد که مصرف به ۷۲ میلیون کاهش پیدا کند و با دو تجربهای که در ارتباط سهمیهبندی سوخت انجام دادیم شاهد بودیم که ابزارهای غیر قیمتی میتواند به میزان مصرف و مدیریت در مصرف کمک بکند.
نژادعلی ادامه داد: به کارگیری ابزارهای غیرقیمتی و اعمال سیاستهای مرتبط بر مدیریت مصرف بنزین تأثیر گذار خواهد بود.
وی اضافه کرد: سامانه هوشمند سوخت با جدیت فرآیند خود را ادامه میدهد و بحث اعتبار سهمیهای را که در نرخ دوم کارتهای هوشمند سوخت با عنوان تعدیلی که از ۲۵۰ به ۱۵۰ لیتر رسید آن هم یکی از اعمال سیاستها است و باز سیاستهای مختلفی را که دولت تبیین خواهد کرد و به فاز اجرای بیافتد تا بتوانیم از سامانه هوشمند سوخت در راستای مدیریت مصرف سوخت نهایت بهره برداری را ببریم.
شماها که بنزین نداریدغلط میکنید خودرو مونتاژکنید یا واردات خودروهای لوکس انجام دهید
احتمالا به خاطر كاهش بارندگي و خشكسالي است!وگرنه كشور ما كه مملو از منابع نفت و گاز است و مسولين نمي توانند بگويند منابع نداريم!البته شايد به خاطر عدم رعايت حجاب هم باشد!
پولی را که تعقیب ملت.............👂👏
به توله هاشون بنزین(۲بنز ) را هدیه میدهند و به مردم عادی و رای دهنده ها بزین(۲بز) را می فروشند
هنگامی که بنزین پانصد تومانی به کشور های دیگه میفروشید برای مردم مشخصه کم میارید
اگر قیمت خودرو مثل سایر کشورها با سه و مردم مجبور نباشند به چندین برابر خودرو بخرند و اغلب مردم در حال حاضر توان خرید خودرو نو ندارند و بسیاری از خودرو ها فرسوده با تکنولوژی پنجاه سال قبل استفاده نشوند خودروهای دتولید داخل تکنولوژی جدید داشته باشند به تبع آن مصرف سوخت کمتر شده آلودگی هوا و تصادفات جادهای نیز کمتر شده و خیلی از مشکلات اجتماعی ناشی از آن نیز کمتر خواهد شد
ولی متاسفانه عده ای افراد سودجو حاضر نیستند که به بهای کمتر شدن سود آنها کشور در مسیر بهبود وضعیت مردم و پیشرفت قرار گیرد
بقول احمدى نژاد برادران قاچاقچى اگر كمتر قاچاق كنند مصرف سوخت هم شايد كمتر شود واگرنه چه كسى مى تواند لوله مستقيم از پالايشگاه بكشد به كشتى ويا با تانگر سوخت قاچاق كند ما كه نمى دانيم رئيس جمهور احمدى نژاد گفت
چرابه ونزوئلا صادرمی کنید
نظام تروریستی بدجوری در فشار اقتصادی مونده. روی اره تیز واسیاده.هر طرف حرکت کنه به ضررشه
بنزین رو مفت لیتری 500 تومن صادر کردید . اینقدر نفهمید
چون خیلی به مردم خوش می گذره.پولش رو میریزن تو جیب مبارک میدن اقازاده هاشون برن بلاد کفر برای خوشگذرانی
تاما خرتشریف داریم. اش همان وکاسه هم همان.
عجب مصی ابتکار همه بهترینهای پاک وسوپروربخته توخودش وپسرش توامریکا آلودگیش نصیب ملت همیشه باشعارمرگ برامریکاشده
منابع نفت گاز بنزین خیلی زیاده چرا کمبود ذاریم