کارگران در خرداد ماه چقدر حقوق میگیرند؟ افزایش حقوق در راه است؟

مسئله افزایش حقوق کارگران در اواخر سال گذشته موضوع پرنگی شد با وجود قول های داده شده نسبت به افزایش حقوق کارگران اما هنوز با گذشت چند ماه افزایش حقوق کارگران اتفاق نیفتاده است.

کارگران در خرداد ماه چقدر حقوق میگیرند؟ افزایش حقوق در راه است؟

پس از انقلاب، با اجرای قانون کار فعلی، دولت در شورای عالی کار نقش کلیدی را ایفا می‌کرد. یعنی دولت نقش تصمیم گیری نهایی را برعهده داشت.

اما رئیس سازمان ملی کارآفرینی ایران و نماینده قبلی کارفرمایان در شورای عالی کار، درباره این موضوع اظهار داشته است: طبق قانون، وظیفه شورای عالی کار این است که درباره حقوق کارگران تصمیم‌گیری کند و قانون‌گذار تعیین کرده که دولت به تنهایی مسئولیت تصمیم‌گیری درباره حقوق و دستمزد کارگران را ندارد.

او همچنین معتقد است: دولت باید به تورم توجه داشته باشد و همچنین سبد معیشت هم درنظر بگیرد. دولت نتوانسته شرایطی فراهم کند که خدمات بهداشت و درمان، برای قشر کم‌درآمد، رایگان محسوب شود. دلیل اصلی وضعیت نامناسب کارگران کم کاری بخش دولت است. این وظیفه دولت‌هاست که خدمات حوزه بهداشت، درمان و آموزش را به صورت رایگان برای جامعه فراهم کنند.

بر همین اساس، ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ وزیر کار خبر داد که نحوه تعیین حداقل حقوق از سال جدید عوض می‌شود.

صولت مرتضوی عنوان کرد: به این نتیجه رسیدیم که با ارسال لایحه‌ای به مجلس، نحوه تعیین حداقل حقوق کارگران را عوض کنیم. بهترین مرجع برای تصمیم‌گیری حقوق کارگران مجلس است.

معاون روابط کار وزارت کار در توجیه اظهارات وزیر، گفت؛ دولت وکیل مدافع کارگران است و امیدواریم با اصلاح این مواد دغدغه جامعه کارگری کمتر شود و به تصمیمات بهتری برسیم.

اما رییس فراکسیون کارگری مجلس با تاکید بر این‌که ارائه لایحه پیشنهادی اصلاح مواد ۴۱ و ۱۶۷ قانون کار برای تعیین مزد کارگران به دولت به منزله پاک کردن صورت مساله است و راه به جایی نخواهد برد، گفت: با ارائه این لایحه مشکل دستمزد کارگران حل نمی‌شود؛ می‌خواهند توپ را به زمین قوای دیگری بیندازند و مجلس را با جامعه کارگری درگیر کنند.

نمی‌توان در جایی مانند مجلس به صورت یک طرفه در مورد تعیین مزد کارگران تصمیم گرفت، تعیین حقوق کارمندان با کارگران متفاوت است. در واقع کارگر در محیطی کار می‌کند که پارامترهای مزدی در آنجا جایگاهی ندارد و متغیرهای خاص خود را دارد و قانون‌گذار در قالب ماده ۴۱ قانون کار، مزد را به توافق کارگر با کارفرما در قالب شورای عالی کار واگذار کرده است.

با این وجود، وزیر کار آخر فروردین ماه در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت لایحه واگذاری تعیین نرخ دستمزد کارگران به مجلس گفت؛ لایحه واگذاری تعیین دستمزد در حوزه کارشناسی وزارتخانه در حال بررسی است، در بخش کارشناسی وزارتخانه است که بعد باید به دولت ارسال شود و در صورت تصویب در هیات دولت به مجلس ارسال خواهد شد.

حداقل دستمزد ماهانه کارگران در ابتدای دولت سیزدهم ٢ میلیون و ۶۵۶ هزار تومان بود که پس از گذشت حدود دو و نیم سال، اکنون حداقل دریافتی کارگران به ۷ میلیون و ۳۰۸ هزار تومان رسیده که افزایش حدود ۱۷۰ درصدی داشته است.

روزهای پایانی سال گذشته و در شورای عالی کار با نظر اکثریت آرا اعضای شورای عالی کار افزایش ۳۵ درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ به تصویب رسید.

در دولت سیزدهم در ۱۴۰۱ حداقل حقوق ۵۷.۴ درصد و سایر سطوح ۳۸ درصد، در سال ۱۴۰۲ حداقل حقوق ۲۷.۴ و سایر سطوح ۲۱ و در سال ۱۴۰۳ حداقل حقوق کارگران ۳۸ درصد و سایر سطوح ۲۲ +عدد ثابت افزایش پیدا کرده است و در این دولت حداقل دستمزد کارگران به طور میانگین سالانه ۴۰ درصد رشد داشته است.

منبع: اقتصاد آنلاین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • مجید
    2

    اقای محترم کارگرچی ازبی خاصیتی خاینت عهدای ازمسولان سرمایه داران پست ۱۰میلیون اتباع افغان راه دادن کل کشوراشغال کردن شش میلیون شغل ازاددست این اشغالهاافتاده دوسال بدبخت بیکارشدیم قبلا۲۰تابناکارگرداشتم هزاران زندگی متلاشی شده ازبیکاری مردم رو به دزدی قاچاق راه زنی اوردن الان افعانی شهرونددرجه یک کشور ماکه ۴۵سال ۳۰۰هزارشهیددادیم درجه ۳هزینه ۱۰میلیون اب برق گاز نان درمان اموزش که ۶۷۰هزارنفره ومعیشت کرایه خانه همه دوش مردم متوسط به پایین جامعه که به خاک سیاه نشاندی گناهش گردن تمام کسانی که راه دادن عهدای به تن فروشی افتادن بخاطر بیکاری مردش

  • علیرضا
    0

    دولت باید خجالت بکشه ایران و کرده افریقا خجالت بکشید

  • مجید ترکزاد
    0

    چرا از متخصصین استفاده نمیشه تو هر کاری بیسوادان دخالت میکنن

  • داریوش ارکانی
    0

    کارگر روبه خاک سیاه نشوندن این اتباع.محل کار ماشده اتباع.اونابه ایرانیاحکومت میکنن.آقابریزیدبیرون آخه چرااینقدرکارگرمملکت خودمونو ذلیل کردید.

  • ح
    0

    اصلأ کسی نیست فکر معلولان بدون خونه اجاره نشین باشد همیشه شرمنده خانواده هستیم ما معلولان با اندک ماهانه که هر ماه واریز میشود پول گرایه خونه اجاره نشین معلولان پول دکتر دارو و درمان بیماریهای دیگر سهام عدالت جاماندکان تحت پوشش بهزیستی واریز نشد و چندین ساله شصد درصد سهام عدالت فروختیم چیزی ندیدیم همش شده وعده مسئولان انگار معلولیت در ایران وجود ندارد والله سه عنوان معلولیت شدید دارم ندیدم تا بحال حق پرستاری واقعا زندگی با هزاران مشکلات برامون سخته کسی نیست درد معلولان حس کند و دریابد واقعا گناه ما معلولان غیر معلولیت چیست خدا چنین دنیا آورد خودمان نخواستیم معلولیت داشته باشیم تنها یک روز با اندک ماهانه بهزیستی مسعولان یک روز نمیتونند زندگی کنید ماده ۲۷ چندین سال است اجرایی شده ولی اجرایشان نمیکنند چرا خواهشمندم پیگیری کنید خب بنده های خدا مسعولان اگه ما معلولان نبودیم اداره بهزیستی هم نبود بشینند پشت میز همش وعده های الکی خورد ما معلولان بدن