رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند:

2.5 همت سرمایه‌گذاری داخلی در منطقه آزاد اروند در نیمه نخست امسال جذب شد

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: سال قبل 5 همت سرمایه‌گذاری داخلی جذب شد. طی نیمه نخست امسال نیز 2.5 همت جذب سرمایه داشته‌ایم. همچنین سال گذشته 13 میلیون دلار و نیمه نخست امسال 20 میلیون دلار جذب سرمایه خارجی در منطقه آزاد اروند ثبت شده است.

2.5 همت سرمایه‌گذاری داخلی در منطقه آزاد اروند در نیمه نخست امسال جذب شد

علی زارعی ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: رسانه‌ها همواره بازوی قدرتمندی برای توسعه هستند و ما به این باور داریم شفافیت از الزامات توسعه مناطق آزاد است. 

وی افزود: منطقه آزاد اروند باتوجه به ظرفیت‌هایی که دارد نقش مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور ایفا می‌کند. پروژه‌های عمرانی و زیرساختی و مسائل اقتصادی از جمله اقدامات مهم سازمان منطقه آزاد اروند است. در حوزه پروژه‌های عمرانی، احداث پل شهدای خدمت در خرمشهر با یک همت در حال انجام است و بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: پروژه ساحل‌سازی اروند در خرمشهر و احداث پارک خلیج فارس و برداشتن در مرزی توسط همکاران این سازمان در حال انجام است. 

وی تصریح کرد: در دوره جدید بیش از ۱۸۹۰ میلیارد تومان پروژه‌های عمرانی در خرمشهر و آبادان برنامه‌ریزی کردیم و بیش از ۸۰ درصد منابع سازمان در حوزه فعالیت‌های عمرانی در حال انجام است. در حوزه مسائل اقتصادی و توسعه کسب و کارها با توجه به اهداف اقتصادی سازمان پیش می‌رویم و به عنوان ماموریت خودمان دنبال می‌کنیم. هدف‌مان این است منطقه آزاد اروند به نقطه اید‌ه‌آل برای تبادلات اقتصادی تبدیل شود.

زارعی تاکید کرد: در موضوع صادرات تنوع خدمات در منطقه آزاد اروند مرز شلمچه و آبادان انجام می‌شود و تأمین امنیت صادرکنندگان جز اولویت ما است. مهمترین هدف‌مان موضوع صادرات است، یکی از پتانسیل‌های خوب ما مرز شلمچه است که صادرات خوبی در حوزه کشاورزی را فراهم کرده است.  

وی با اشاره به قوانین مناطق آزاد گفت: موضوع قوانین متناقض همیشه وجود دارد و بیش از ۱۸۰ قانون متناقض در مناطق آزاد وجود دارد و در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد این موضوع به جد در حال بررسی است و امیدواریم بتوانیم مزیت‌ها و مشوق‌های مناطق آزاد را به آنها باز گردانیم. در مرز شلمچه به عنوان یکی از مرزهای اقتصادی مهم بیش از ۱۰۰ بارانداز را مستقر کردیم و در خصوص واگذاری زمین سرمایه‌گذاران طرح‌های سرمایه‌گذاری را ارائه می‌کنند.  

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: یکی از چالش‌های مهم در استان خوزستان اشتغال و جزو موارد مدنظرمان است که با راه اندازی واحدهای جدید و تسهیل شرایط به موضوع اشتغال کمک کنیم و به جذب حداکثری نیروهای بومی اقدام کنیم. در سال ۱۴۰۲ بیش از ۸۹ هزار و ۶۱۹ نفر بیمه شده داشتیم. جذب سرمایه‌گذار جدید و تولید‌کنندگان را نیز باید داشته باشیم. بیشترین جذب سرمایه‌گذار خارجی را در منطقه آزاد اروند داشتیم‌.

زارعی در مورد توریست سلامت اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در منطقه آزاد اروند مغفول مانده ظرفیت گردشگری است و یک صنعت است و در دو سال گذشته به صورت ویژه به آن پرداختیم‌‌‌. راه‌اندازی کلینیک تخصصی جراحی مادر را داشتیم که بعد از ۶ سال مغفول مانده بود و روزانه بیش از ۳ هزار ورود و خروج شهروندان عراق را در اروند داریم. با رایزنی‌های که انجام شده این موضوع توریست گردشگری در حال انجام است. در خرمشهر و آبادان کلینیک‌های تخصصی به ارائه خدمت مشغول هستند. 

وی با اشاره به فرودگاه آبادان و خط آهن شلمچه-بصره، اظهار کرد: فرودگاه بین‌المللی آبادان، یکی از قدیمی‌ترین فرودگاه‌های ایران است که سازمان منطقه آزاد اروند طی سال‌های گذشته پروژه‌های عمرانی و بهسازی آنرا انجام داده است. همچنین ما ترمینال جدید این فرودگاه را ساخته‌ایم. تقاضای ما از شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران این بود که مدیریت فرودگاه آبادان را در اختیار بگیریم. بارها این موضوع را پیگیری کرده‌ایم، اما شرکت فرودگاه‌ها با ما تعامل ندارند.

مدیرعامل منطقه آزاد اروند با اشاره به  این‌که با وجود ساخت ترمینال جدید فرودگاه، شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران نتوانسته آنرا اجرایی کند، گفت: با توجه به نزدیکی و ارزان‌ بودن،‌ مردم بصره تمایل دارند از فرودگاه آبادان استفاده کنند.

وی در مورد خط‌آهن شلمچه-بصره نیز گفت: این پروژه از شلمچه تا نقطه صفر مرزی به طول 34 کیلومتر ساخته می‌شود. با توجه به تعاملی که با راه آهن جمهوری اسلامی ایران داریم، زمین مورد نیاز برای ساخت خط‌آهن را در اختیار آنها قرار داده‌ایم.

زارعی از افزایش باراندازهای لجستیکی و ترانزیتی منطقه آزاد اروند با هدف افزایش صادرات از 80 هکتار به 100 هکتار خبر داد و گفت: تقاضای سرمایه‌گذاری 100 درصد رشد داشته است، گفت:‌ 136 بسته سرمایه‌گذاری در وب سایت سازمان بارگذاری شده است که به‌صورت صدور مجوزهای بی نام و پیش بینی تامین زمین هستند.

وی ارزش این تقاضاهای سرمایه‌گذاری را 28 همت اعلام کرد و یادآور شد: سال قبل 5 همت سرمایه‌گذاری داخلی جذب شد. طی نیمه نخست امسال نیز 2.5 همت جذب سرمایه داشته‌ایم. همچنین سال گذشته 13 میلیون دلار و نیمه نخست امسال 20 میلیون دلار جذب سرمایه خارجی در منطقه آزاد اروند ثبت شده است.

وی همچنین از واردات 1900 دستگاه وانت، مینی بوس، کامیون، کشنده و... از منطقه آزاد اروند خبر داد و افزود: خودروهای هیبریدی نیز وارد شده،‌ اما هنوز ترخیص نشده‌اند.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • بهلول
    0

    سرمایه گذارداخلی نه خودی همه که مثل همتی همت ندارن

  • ناشناس
    0

    برای همین رشد اقتصادی شده منهای 100