نظر آیت‌‌الله‌ العظمی سیستانی درباره برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم

آیت‌الله العظمی سیستانی به پرسشی درباره برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم الحرام امسال پاسخ داده است.

نظر آیت‌‌الله‌ العظمی سیستانی درباره برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم

به گزارش خبر فوری به نقل از دفتر آیت الله العظمی سیستانی، در استفتائی از این مرجع تقلید شیعیان درباره برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم سال ۱۴۴۲ هجری قمری آمده است:

با نزدیک شدن به ماه محرم الحرام و فرا رسیدن سالروز فاجعه کربلا، و با توجه به ادامه وبای کرونا و تأکید مسئولان ذی‌ربط بر ضرورت پرهیز از برپایی تجمّعات بزرگ، بخصوص در فضاهای سرپوشیده، بسیاری از مؤمنان که تمایل بسیاری به ادامه برپایی مراسم معمول عزاداری دارند، از آنچه سزاوار است نسبت به برگزاری مراسم سوگواری حضرت سید الشهداء (صلوات الله علیه) و خاندان و یاران آن حضرت (علیهم السلام) انجام دهند سؤال می‌کنند. مستدعی است در این زمینه راهنمایی فرمایید. با تشکر فراوان.

آیت‌الله سیستانی در پاسخ گفته است:

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علی الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین و رحمه الله و برکاته

برای ابراز غم و اندوه در این مناسبت دردناک، و اظهار همدردی با پیامبر اکرم(ص) و خاندان پاک آن حضرت در این مصیبت بزرگی که به اسلام و مسلمانان وارد شده است، راه‌های مختلفی وجود دارد؛ که از جمله، موارد زیر است:

۱ـ افزایش قابل توجه در پخش مستقیم مجالس حضرت ابا عبد الله (علیه السلام) از طریق شبکه‌های تلویزیونی و فضاهای اینترنتی؛ برای این منظور شایسته است که مراکز و موسسات دینی و فرهنگی، با خطیبان برجسته و مداحان توانا هماهنگی به عمل آورند، و نیز مومنان را تشویق کنند تا در خانه‌های خود و جاهایی مانند آن، به برنامه‌های سخنرانی و مداحی گوش فرا داده و از آنها استفاده کنند.

۲ـ برگزاری مجالس خانگی در ساعت‌های معینی از شب یا روز؛ به گونه‌ای که تنها افراد خانواده و کسانی که با ایشان رفت‌ وآمد دارند در آن حضور یابند و به برخی از برنامه‌های عزاداری، هر چند مجالسی که به صورت مستقیم از شبکه‌های ماهواره‌ای یا در فضاهای اینترنتی پخش می‌شود، گوش بسپارند.

اما در مجالس عمومی، باید همه ضوابط بهداشتی با دقت تمام رعایت گردد؛ بدین معنا که فاصله اجتماعی بین حاضران منظور شود و ماسک‌های بهداشتی و دیگر لوازم بازدارنده از گسترش ویروس کرونا مورد استفاده قرار گیرد.

در این مورد همچنین لازم است به تعداد مجاز حاضران برابر با ضوابطی که مقامات ذی‌ربط تعیین می کنند، اکتفا شود، که البته این موضوع با توجه به برگزاری مراسم در فضاهای سرپوشیده یا باز، و بسته به میزان گسترش ویروس در شهرهای مختلف، تفاوت دارد.

۳ـ پخش و توزیع پردامنه نمادهای عاشورایی، و برافراشتن پرچم‌ها و قطعات سیاه رنگ در میدان‌ها و خیابان‌ها و کوچه‌ها و دیگر فضاهای عمومی، با رعایت عدم تعرض به حرمت اموال و املاک خصوصی و مانند آن، و تبعیت از قوانین جاری در کشور. البته مناسب است که در این نمادها، بخش‌هایی از سخنان حضرت امام حسین (علیه السلام) در نهضت بزرگ اصلاح‌طلبانه آن حضرت و شاهکارهای اشعار و متون گفته‌شده پیرامون فاجعه کربلا آورده شود.

در زمینه خوراکی‌های مرسوم به این مناسبت، ضرورت دارد که شرایط بهداشتی لازم در تولید و توزیع آنها مد نظر قرار گیرد؛ هر چند رعایت این مسائل موجب گردد که برای جلوگیری از شلوغی در زمان توزیع، تنها به تهیه غذای خشک و رساندن آن به خانه‌های مؤمنان بسنده شود.

خداوند همه را در راه احیای این مناسبت مهم و اقامه عزای سرور جوانان بهشتی (صلوات الله و سلامه علیه) برابر با شرایط موجود موفّق بفرماید؛ انه ولیُّ التوفیق.

۹ ذی الحجه ۱۴۴۱ هـ. ق.

نجف اشرف

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • علی
    0

    احسن به آقای سیستانی گل گفتی

  • ناشناس
    0

    «... أَتَسْتَبْدِلُونَ الَّذِي هُوَ أَدْنَى بِالَّذِي هُوَ خَيْرٌ...» --- سید الشهدا (ع) و یاران وفا دار اهداف الهی آن حضرت در نهضت عاشورای حسینی در راه دفاع از اهداف والای انسان ساز و حیات بخش دین خدا و قرآن شهادت در این راه قدسی را شیرین تر از عسل محض رضای خدا به جان خریدند . گرامی داشت اهداف والای این نهضت با انبوهی از من در آوردیها و خرافات و گریه و زاری ساخته و پرداخته ی ذهن ناقص بشر که هیچ نتیجه ی مثبت و سازنده ای برای پیشرفت و پویایی و شکوفایی و بالندکی مسلمانان ندارند بجای تبلیغ این اهداف قرآنی خرد گرا و تلاش برای پیاده کردن آنها در جوامع مسلمانان و بجای دفاع تا شهادت از این اهداف ؛ توهین بزرگ به این اهداف است ، و الهی و انسانی بودن این اهداف را لوث و نابود می کند. هرگز باور کردنی نیست خاندان پیامبر اکرم که شهادت در راه دین خدا و دفاع از احکام و اعتقادات قرآن کریم را کرامت و عزت و سربلندی انسان مسلمان می دیدند و می دانستند از پیروان خود در مقابل نهضت الهی عاشورای حسینی چنین بازتابهای بی ارزشی را همچون من در آوردیها و خرافاتی که دین و مذهب را پیوسته لوث و بدنام می کنند توقع داشته بوده اند. آیا زنده نگه داشتن اهداف الهی نهضت عاشورای حسینی با دفاع همیشگی از احکام و اعتقادات قرآنی حیات بخش و سعادت آفرین خرد گرا نزد خداوند بر تر و والا تر است یا تبدیل این اهداف الهی به عزا داری و گریه و زاری پوچ که هیچ خیر و بازده مثبت و سازنده ای برای امت اسلامی در آنها نیست ارجح است؟؟؟!!! با چه دلیل از قرآن و عقل و بنفع چه طرفهایی جایگزین کردن دفاع از احکام و اعتقادات قرآن با انبوهی از خرافات و من در آوردیهای جاهلان و مغرضان و کاسبان دین فروش بسود دشمنان بیگانه ی دین ارجحیت پیدا کرده است؟؟؟!!! این ارجحیت خرد گریز برای امت اسلامی و دین خدا و مذهب اهل بیت مظلوم پیامبر بجز کمک به دشمنان بیگانه و طاغوتان و کاسبان و دلالان حرام خور دین فروش برای تعمیق فتنه و تفرقه میان امت اسلامی و هدر دادن دارییهای بی شمار و بد نام کردن دین و مذهب با خرافه گستری چه سود و بازده دیگری داشته است؟؟؟!!! فردای قیامت برای دفاع از رویه ی من در آوردی پروری و خرافه گستری بنام نهضت الهی عاشورای حسینی چه سخنی داریم که در محضر خداوند از خود دفاع کنیم؟؟؟!!!