۱۰۱ شهر قرمز شدند/ سناریویی برای قطعی آب داریم؟

یک مسئول شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه اکنون ۱۰۱شهر دروضعیت قرمزتامین آب هستند،درباره قطعی برنامه‌ریزی شده گفت:هیچ سناریویی برای قطعی برنامه‌ریزی شده در دستور کار نداریم، زیرا مضرات قطعی برای سیستم به شدت زیاد است.

۱۰۱ شهر قرمز شدند/ سناریویی برای قطعی آب داریم؟

فرهام کرکانی با اعلام اینکه ۳۰۰ شهر دارای تنش آبی هستند، اظهار داشت: پیش‌بینی ما این بود که ۲۸۲ شهر دارای تنش باشند اما در برخی شهرها وضعیت منابع آبی به شدت افت کرد، بنابراین تعداد شهرهای دارای تنش افزایش پیدا کرد.

وی افزود: در حال حاضر استان‌های هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، قسمتی از فارس، بوشهر، خرسان جنوبی و رضوی در شرایط نامساعد و قرمز قرار دارند، بارندگی نسبت به بلندمدت و سال‌های گذشته بسیار افت کرده، ورودی سدها از جمله سد دوستی و چاه‌نیمه‌ها صفر شده است، بارندگی در حوضه آبریز صورت نگرفته و یا اینکه آب در بالادست برداشت شده است.

مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه اکنون ۱۰۱ شهر در وضعیت قرمز تامین آب هستند، درباره قطعی برنامه‌ریزی شده گفت: هیچ سناریویی برای قطعی برنامه‌ریزی شده در دستور کار نداریم، زیرا مضرات قطعی برای سیستم به شدت زیاد است. وقتی آب قطع می‌شود کیفیت پایین آمده و مصرف بالا می‌رود، شکستگی خطوط افزایش می‌یابد و کاملا به ضرر ما است. بنابراین تمام سعی ما این است که در هیچ منطقه‌ای قطعی برنامه‌ریزی شده اعمال نکنیم، مگر اینکه حادثه‌ای اتفاق بیفتد که قطعی طبیعی است.

۱۰۱ شهر قرمز شدند/ سناریویی برای قطعی آب داریم؟

وی درباره افزایش برداشت از چاه‌ها و منابع آب زیرزمینی به خاطر کم‌آبی افزود: میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی و سطحی ۵۰-۵۰ است، برخی شهرها کاملا به آب‌های سطحی وابسته هستند، یعنی چاهی نداریم که روی برداشت آب تاثیر داشته باشد. ولی معمولا منابع آب زیرزمینی پایداری بیشتری در آبدهی دارند و کمتر در معرض نوسانات سالانه قرار دارند در حالی که اگر بارندگی نباشد سطح آب سدها به شدت افت می‌کند، اما چاه‌ها از این قضیه مستثنی هستند.

کرکانی درباره مهمترین پروژه‌های عبور از مشکل کم‌آبی در شهرهای قرمز و دارای تنش آبی بیان داشت: حفر چاه و انتقال آب از نزدیکترین محل از جمله پروژه‌ها است، همچنین در چند شهر ساخت مخزن و افزایش مجتمع‌های آبرسانی را در دستور کار داریم که به محض تخصیص از محل اعتبارات ملی اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: اکنون افزایش تعداد تانکرها شروع شده و تمام ناوگان آبرسانی سیار وارد مدار هستند و فعلا کمبودهای خرید و یا اجاره را از طریق افزایش سرویس‌ها جبران می‌کنیم.

مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور درباره تخصیص اعتبار برای عبور از تنش هم گفت: تا اعتبار وجود نداشته باشد پروژه قابل انجام نیست، امسال با حمایت دولت و مجلس ۲۰ روز زودتر اعتبارات به پروژه‌ها تزریق می‌شود و امیدواریم بتوانیم سریع‌تر مشکلات را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه در سال جاری هم میزان اعتبار اضافه شده و هم از نظر زمانی در پرداخت‌ها تسریع شده، کل رقم اعتبار در نظر گرفته شده برای عبور از تنش را ۳۲۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

منبع: ایلنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • ناشناس
    0

    توشیراز ما همی الانشم با رفتن دوتا دوساعتی برق در هر روز عملا ۴ ساعت هم اب قطعه.دیگه برای قطعی اب برنامه ریزی نکنن

  • ناصح
    0

    اگر کلا آب و برق قطع بشه دیگه نعل به نعل درسهای دکتر علی شریعتی ما هم به تاریخ آغاز اسلام بر میگردیم.دیگه همه با هم برادر و خواهر میشم .بدین وسیله نهایت قدردانی ازتسریع مجاهدتها و کوششها برای ارتقا و تعالی در راه زندگی والاتر اعلام میشود .

  • شبنم
    0

    خوب جهنمي براي مردم درست کرديد افرين

  • مش جمعه
    0

    خدا ریشه همگی شما را نابود کند.زمان جنگ تحمیلی اینقدر بی برقی نداشتیم.چه بلای سر ایران و ملت ایران آوردید.

    نظرات شما -
    • خالو
      0

      هنوز كجاش راديدى

  • محمد اسدی خانوکی
    0

    علاج واقعح قبل ازوقوع باید کرد باکم آبی چندین رنج می بریم درفکر اب شرب ملت باشید بیشتر ازهوا به آب نیازمندیم سریعآ تشکلهای بهران تشکیل وچاره اندیشی روشن است انشآالله اقدام سریع محمداسدی خانوکی کرمان

  • داروغه
    0

    اینم آب و برق مجانی. چیز دیگه ای نمیخوان ؟

  • تارا
    0

    کم کم داریم از کره شمالی می زنیم بالا .شب ها کره شمالی تاریک بود الان ماهواره ها دو نقطه سیاه روی زمین می بینند که ایران و برادرم کر شمالی هستند متشکریم مسئولین

  • داروغه
    0

    گاز رو کی پرداخت میکنید

  • دن کیشوت
    0

    جالبه بدونید تنها سه درصد آب مصرفی،آب شربه ،هفت درصد مصرف آب،مربوط به صنایع و نود درصد آب مصرفی مربوط به بخش کشاورزی است ، بعد این شیعیان یزید و عمر سعد،همین سه درصد رو به روی مردم می بندند،مگه همش تو گوش ملت نمیخونن که دانشمندان جوان ما چنین و چنان،خب به همون دانشمندان جوان بگن به جای اینکه قوطی آهنی بسازند و توش باروت بریزن و بفرستن یمن و لبنان،مدرن ترین تکنولوژی های روز را در بخش انرژی و کشاورزی پیاده سازی کنند،تا اولاً هدر رفت آب و برق به حداقل برسه و ثانیاً صنایع تولیدی انرژی‌های نو،مثل سلولهای خورشیدی و توربین های بادی و همینطور کشاورزی مکانیزه ،با روشهای نوین آبیاری در کشور پا بگیره،تا کی ملت باید تاوان کم کاری و بی عرضگی حکومت رو بده؟