انسداد ۶۰ حلقه چاه آب غیرمجاز در تهران
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای تهران از انسداد ۶۰ حلقه چاه آب غیرمجاز در این استان طی یک هفته کاری خبر داد.
احمدعلی قربانیان گفت: طی هفته گذشته، ۶۰ حلقه چاه آب غیرمجاز در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی، مسدود و از برداشت غیرمجاز بیش از ۹۸۴ هزار متر مکعب آب در سال از سفرههای آب زیرزمینی دشتهای استان جلوگیری شد.
این مقام مسئول اظهار کرد: با همکاری گروههای گشت و بازرسی امورهای منابع آب، ۶۰ حلقه چاه غیرمجاز در مجموع به عمق هزار و ۴۳۲ متر و آبدهی ۵۱.۵ لیتر بر ثانیه توسط امورهای منابع آب تهران، شهریار، شهرری و دماوند مسدود و در نتیجه از برداشت غیرمجاز سالانه بیش از ۹۸۴ هزار متر مکعب آب از سفرههای زیرزمینی جلوگیری شد.
وی با بیان اینکه بیشترین تعداد چاههای مسدود شده به ترتیب در شهرستانهای تهران و شهریار است، ادامه داد: طی مدت یاد شده با تلاش گروه گشت و بازرسی امور منابع آب دماوند و اخذ دستور قضائی، ۱۰ حلقه چاه غیرمجاز در محدوده عملکرد این امور شناسایی و مسدود شد.
قربانیان با بیان اینکه انسداد چاههای غیرمجاز نقش مؤثری در جلوگیری از تشدید افت آبهای زیرزمینی دارد، تصریح کرد: شناسایی و برخورد با چاههای غیرمجاز از وظایف اصلی تمامی امورهای منابع آب به شمار میرود و در طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبهای زیرزمینی باید وضعیت بحرانی منابع آبی را با بهبود مصرف آب در بخشهای اساسی از جمله کشاورزی که مهمترین و پرمصرفترین بهشمار میرود، کنترل کرد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت با اشاره به بحران خشکسالی در سال جاری تصریح کرد: افزایش بیسابقه دمای هوا و کاهش ۳۶ درصدی کاهش میزان بارندگیها از یک سو و کاهش ۳۷۳ میلیون متر مکعب از ذخایر آب سدهای پنجگانه استان تهران که محل اصلی تأمین آب شرب پایدار استان هستند از سوی دیگر، لزوم حفاظت از منابع آبی و برخورد جدیتر با هرگونه تخلف و بهره برداری غیرمجاز از این منابع ارزشمند و حیاتی را مبرم میسازد.
قربانیان با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی مصرف بهینه آب در کشور و آگاه سازی مردم از وضعیت بحرانی منابع آبی و خطرات و پیامدهای ناشی از این بحران، گفت: با توجه به شرایط ویژه امسال و همچنین نوع اقلیم کشور، اجرای جدی طرح سازگاری با کم آبی و یافتن راههای جدید برای تأمین آب شرب پایدار، امری بسیار ضروری و مهم است.
وی با اشاره به اینکه طی هفته گذشته، در راستای تثبیت مالکیت و حفاظت از بستر مجاری آبهای سطحی و جلوگیری از دست اندازی افراد سودجو و زمین خواران، سند مالکیت برای مساحتی بالغ بر ۱۲۱ هکتار از بستر رودخانههای جاجرود و کن توسط امور منابع آب ورامین و تهران اخذ شد، تصریح کرد: با استناد به تبصره ۴ ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب با همکاری گروه گشت و بازرسی آبهای سطحی و واحد حقوقی امور منابع آب رباط کریم، یک هکتار از اراضی بستر و حریم رودخانه سیاه آب ۲ در معیت مأمورین نیروی انتظامی رفع تصرف شد.
قربانیان در پایان خاطرنشان کرد: انسداد چاههای غیرمجاز، تغذیه مصنوعی و جلوگیری از اضافه برداشت از چاههای مجاز در دستور کار قرار دارد تا با اجرای این طرح بتوانیم در منابع و سفرههای آب زیرزمینی و بعضی از دشتهای استان تعادل نسبی را برقرار و روند افت آبهای زیرزمینی را کاهش دهیم.
منبع: مهر
25