شکایت ۲۲ ایالت دموکرات؛ آغاز اولین نبرد بزرگ حقوقی علیه ترامپ

در پی اعتراضات به فرمان‌های جنجالی ترامپ، دست‌کم ۲۲ ایالت دموکرات و گروههای حقوق بشری از رئیس‌جمهور آمریکا به منظور تلاش برای لغو حق شهروندی براساس تولد شکایت کردند.

شکایت ۲۲ ایالت دموکرات؛ آغاز اولین نبرد بزرگ حقوقی علیه ترامپ

 ایالات تحت رهبری دموکرات‌ها و گروههای حقوق بشری در اعتراض به تلاش دونالد ترامپ برای لغو حق شهروندی بر اساس تولد، شکایات متعددی را تنظیم کردند به امید آن‌که بتوانند از طریق دادگاه مانع از اجرایی شدن این طرح جنجالی ترامپ شوند.

طبق گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ دوشنبه شب پس از مراسم تحلیف خود به نهادهای دولتی آمریکا دستور داد که شهروندی کودکانی را که در ایالات متحده متولد شده‌اند را در صورتی به رسمیت نشناسند که هیچ‌یک از والدین آن‌ها شهروند آمریکا یا مقیم دائمی قانونی آمریکا نباشند.

طبق گزارش رویترز، ۲۲ ایالت تحت رهبری دموکرات‌ها به همراه منطقه کلمبیا و شهر سان‌فرانسیسکو، دو شکایت را در دادگاه‌های فدرال در بوستون و سیاتل تنظیم کردند و ادعا کردند که ترامپ قانون اساسی ایالات متحده را نقض کرده است.

بر اساس این گزارش، دو پرونده مشابه دیگر توسط اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا (ACLU)، سازمان‌های حامی مهاجران و یک زن باردار، در ساعت‌هایی پس از امضای دستور اجرایی ترامپ ثبت شد. این اقدام آغازگر اولین نبرد حقوقی بزرگ در دوره ریاست‌جمهوری او بود.

این شکایات بر بخش مهمی از اقدامات گسترده ترامپ برای سرکوب مهاجران ایالات متحده متمرکز شده است. اگر فرمان اجرایی ترامپ تایید شود، بنا بر گفته دفتر دادستان کل ماساچوست آندرا جوی کمپبل، برای اولین بار، بیش از ۱۵۰ هزار کودکی که سالانه در ایالات متحده متولد می‌شوند، از حق شهروندی آمریکا محروم خواهند شد.

کمپبل در بیانیه‌ای گفت «رئیس‌جمهور ترامپ اختیاری برای سلب حقوق قانونی شهروندی ندارد».

طبق گزارش خبرگزاری رویترز، از دست دادن حق شهروندی، این افراد را از دسترسی به برنامه‌های دولت فدرال همچون بیمه سلامت «مدیکید» محروم می‌کند و وقتی این افراد بزرگ‌ شوند، از حق فعالیت و اشتغال قانونی یا رأی دادن محروم می‌شوند.

دادستان کل نیوجرسی متیو پلاتکین نیز در بیانیه‌ای گفت «شکایت زودهنگام و فوری امروز، پیام روشنی به دولت ترامپ ارسال می کند مبنی بر این‌که ما برای ساکنان خود و حقوق اساسی قانونی آن‌ها ایستادگی می‌کنیم».

طبق گزارش رویترز،‌کاخ سفید به درخواست این رسانه برای اظهارنظر درباره این خبر پاسخ نداد.

منبع: فارس
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید