تیراندازی متقابل نیروهای هند و پاکستان در مرز کشمیر

در پی افزایش تنش‌ها، نیروهای پاکستانی روز جمعه به سمت نیروهای هندی در منطقه «خط کنترل» تیراندازی کردند که با پاسخ نیروهای هندی همراه شد.

تیراندازی متقابل نیروهای هند و پاکستان در مرز کشمیر

به نقل از اسپوتنیک، رسانه های هندی امروز جمعه از درگیری مرزی میان نیروهای این کشور و پاکستان خبر دادند.

یک منبع نظامی هندی اعلام کرد که پاکستان شب گذشته با سلاح سبک در برخی مناطق در طول خط مرزی اقدام به تیراندازی کرده است که این تیراندازی پاسخ داده شده است.

منبع مذکور تاکید کرد: نیروهای امنیتی با قدرت به حملات ارتش پاکستان واکنش نشان داده اند.

این منبع بیان کرد که این تیراندازی متقابل تلفاتی به همراه نداشته است.

همزمان خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از یک مسئول پاکستانی از تبادل آتش مرزی با هند خبر داد.

بستن ۴ دریچه سد رود سند

همزمان برخی منابع اعلام کردند که در پی افزایش تنش ها در روابط هند و پاکستان، دولت هند هر چهار دریچه‌ آب رود سند را که از طریق چهار بند و کانال‌های مرتبط، آب را به پاکستان منتقل می‌کرد، بست.

این اقدام هند می‌تواند تأثیرات عمیق و گسترده‌ای بر کشاورزی پاکستان داشته باشد. به ویژه در ایالت‌های پنجاب و سند، که به عنوان دو مرکز اصلی کشاورزی این کشور شناخته می‌شوند، توقف جریان آب رودخانه سند می‌تواند به کاهش تولید محصولات کشاورزی منجر شود. کشاورزی در پاکستان حدود ۲۱ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد و ۴۵ درصد از نیروی کار پاکستان در این بخش مشغول به فعالیت هستند.

با توجه به این که بسیاری از کشاورزان پاکستانی به آب رودخانه‌ها برای آبیاری مزارع خود وابسته هستند، این اقدام می‌تواند به بروز بحران‌های غذایی و افزایش قیمت‌ها در بازارهای محلی منجر شود. همچنین، این وضعیت می‌تواند به بیکاری در بخش کشاورزی و افزایش فشار اقتصادی بر خانواده‌های کشاورز منجر گردد.

احتمال قطع برق و بحران انرژی

علاوه بر تأثیرات کشاورزی، احتمال قطع برق نیز وجود دارد. پاکستان به شدت به تولید برق آبی وابسته است و کاهش جریان آب رودخانه‌ها می‌تواند به کاهش تولید برق و در نتیجه بروز بحران انرژی در این کشور منجر شود. این موضوع می‌تواند به مشکلات جدی در تأمین برق برای صنایع و همچنین زندگی روزمره مردم منجر گردد.

زمینه‌های تاریخی و سیاسی

رودخانه سند یکی از مهم‌ترین منابع آبی در منطقه است و تاریخچه‌ای طولانی از تنش‌ها و منازعات بین هند و پاکستان دارد. بر اساس نقشه‌ها، تقریباً تمامی رودخانه‌هایی که به پاکستان وارد می‌شوند، از قلمرو هند، از جمله کشمیر تحت کنترل هند، سرچشمه می‌گیرند. این موضوع به تنش‌های تاریخی و سیاسی میان دو کشور دامن می‌زند و بحران آب می‌تواند به عنوان یک عامل جدید در این رویارویی‌ها مطرح شود.

خطرات بالقوه و پیامدهای بین‌المللی

این اقدام هند می‌تواند به تشدید بحران میان این دو کشور منجر شود و به سمت یک درگیری جدی پیش برود. مسأله تروریسم و اکنون بحران آب، هر دو به یک رویارویی بزرگ اشاره دارند که برای منافع هر دو کشور بسیار حیاتی است. این وضعیت می‌تواند به یک رویارویی بالقوه میان دو قدرت هسته‌ای تبدیل شود که ممکن است از کنترل خارج گردد.

تظاهرات ضد هندی در اسلام‌آباد

از سوی دیگر به‌دنبال افزایش تنش‌ها میان هند و پاکستان پس از حمله تروریستی اخیر در کشمیر تحت کنترل هند، صدها نفر از هواداران یکی از احزاب سیاسی پاکستان روز گذشته در منطقه حفاظت‌شده منطقه قرمز اسلام‌آباد علیه سیاست‌های هند دست به تظاهرات زدند.

نیروهای امنیتی پاکستان با حضور گسترده در محل، از حرکت معترضان به سمت سفارتخانه‌های خارجی به‌ویژه سفارت هند جلوگیری کردند.

منبع: مهر
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • بهلول
    2

    بلاتکلیفیم حکومت هم نمیگه ازکدوم طرف حمایت میکنه تامابرعکس حمایت کنیم

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      حالا چه اصراری دارید که جنگ بشه اگه جنگی صورت بگیره تمام مهاجرای پاکستانی که فرهنگشون خیلی پایینه سرازیر میشن تو ایران ر نتیجه فقط ایران ضرر می‌کنه

  • سیدمحسن
    2

    در پاسخ به کاربر بهلول؛ امان از حماقت و نادانی و وطن فروشی امثال شماها

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      امان از ساندیس ها که ملت را نابود کردند