توصیههایی به مادرها برای صمیمیشدن با فرزند نوجوان
در ادامه شش توصیه به مادرها برای صمیمیشدن با فرزند نوجوانشان داریم.
والدین به ویژه مادرها که ارتباط بیشتری با فرزندشان دارند، با تغییر سن فرزند باید نوع برخورد با او را هم تغییر دهند.مادر باید بداند دیگر با یک کودک ارتباط ندارد. کودک شما الان یک نوجوان شده با کلی تغییرات در ذهنو روح. شما به عنوان یک مادر باید بدانید اگر فرزند نوجوان دارید، برخوردهای دوره کودکی را تغییر دهید و آنها را کنار بگذارید. شیوه صحبت کردن با نوجوان را تغییر دهید. امر و نهی نکنید، نصیحت نکنید، خواهش و التماس نکنید، تهدید نکنید، در لفافه صحبت نکنید و کنایه نزنید. ممکن است از این روشها در دوران کودکی فرزندتان استفاده کردهباشید، اما اکنون دیگر روش مفیدی نیست. روش صحبت با نوجوان، مذاکره دوستانه و صمیمانه است، البته توام با اقتدار. در ادامه شش توصیه به مادرها برای صمیمیشدن با فرزند نوجوانشان داریم.
زمانی که فرزندتان آمادگی دارد با او صحبت کنید: بزرگترین اشتباه را زمانی مرتکب میشوید که فرزندتان خود را برای کار مهم و مورد علاقهاش آماده میکند و به او میگویید میخواهم با تو صحبت کنم. اگر زمانی که فرزندتان حوصله و وقت کافی دارد با او صحبت کنید، بهتر نتیجه میگیرید.
وقتی را فقط برای نوجوان اختصاص دهید: گاهی تنها، بدون حضور سایر اعضای خانواده با نوجوان به پارک، سینما، رستوران یا نمایشگاه نقاشی بروید.
با او مشورت کنید: در باره رویدادهای روزانه و مسائل مختلف زندگیتان با نوجوان صحبت و حتی مشورت کنید. تا زمانی که احساس میکنید نوجوان مشتاق شنیدن صحبتهای شماست، موضوعات مختلف و رویدادهای زندگیتان را برای او مطرح کنید. فرزندان در نوجوانی کمتر از کودکی به والدین توجه دارند.
بیشتر بخوانید:
همه چیز درباره تحولات دوران نوجوانی
والدین آگاه، نوجوان موفق میسازند
سؤالات باز را مطرح کنید: از طرح سؤالاتی که جواب آن بله یا خیر است، خودداری کنید. به جای آن بپرسید: امروز خوب بود؟ کلاس ورزش چطور بود؟
شوخی و خنده را فراموش نکنید: شوخی و خنده سبب سلامت روحی روانی و در واقع مهار ناامیدی، استرس و عصبانیت میشود. شوخی و بذله گویی همچنین باعث سلامت جسمانی میشود، آرامش را افزایش و استرس و فشار روحی را کاهش میدهد.
همنشین جذابی باشید: باید دانست که نوجوانان حوصله ساعتها حرف و حدیث را با طول و تفصیل و مخلفات اضافه ندارند، بنابراین از ابتدا کاری کنید که حرف زدن با شما برای او جذاب باشد. رسیدن به این مرحله هم زیاد سخت نیست؛ کافی است به جای یک خط در میان پیام اخلاقی دادن، فقط مثل یک دوست در کنارش باشید. هنگام گفتگو با یک نوجوان، اجازه بدهید در کنار شما احساس امنیت داشته باشد یعنی اطمینان داشته باشد بابت اشتباهاتش سرزنش یا تنبیه سختی نخواهد شد، ضمن اینکه اگر دوست دارید بین صحبتهایتان در باره موضوعی به او آگاهی بدهید، فقط در باره خوبیها و بدیهای هر عادت و رفتار حرف بزنید و نتیجهگیری را به عهده خودش بگذارید.
منبع: خراسان
46