خوراکی هايی برای تقويت سيستم ايمنی و کاهش استرس بانوان
هر سال، تقريبا ۱۲ ميليون خانم دچار يکی از اختلالات افسردگی می شوند و هر ماه هم تغييرات هورمونی باعث عصبی شدن و افت انرژی مضاعف در خانم ها می شود.
هر سال، تقریبا ۱۲ میلیون خانم دچار یکی از اختلالات افسردگی میشوند و هر ماه هم تغییرات هورمونی باعث عصبی شدن و افت انرژی مضاعف در خانمها میشود. همانطور که میدانیم استرس بالا، سیستم ایمنی بدن را در معرض خطر قرار میدهد.
خوراکیهای زیر به کاهش سطح هورمون استرس که تاثیر مخربی بر سیستم ایمنی دارد، کمک میکند و برای تسکین بیماریهای مرتبط با اختلالات خودایمنی مفید است.
قارچ
قارچ نه تنها کالری کمی دارد، بلکه منبع خوبی از پتاسیم هم محسوب میشود.
پتاسیم یک ماده مغذی است که میتواند قند خون را کاهش دهد و تاثیرات منفی سدیم زیاد در بدن را کم کند.
محققان در دانشگاه فلوریدا نشان دادند که مصرف روزانه قارچ پخته شده، باعث تقویت سیستم ایمنی در شرکتکنندگان شد. قارچ ویتامین D هم دارد که برای تمرکز مفید است.
آجیل برزیلی
برای کاهش میزان آنتیبادیهای ضد تیروئیدی، آجیل برزیلی را به رژیم غذاییتان اضافه کنید. این نوع آجیل (بادام برزیلی)، غنی از سلنیوم است.
یک بیماری خودایمنی که بیشتر خانمها را تحت تاثیر قرار میدهد، «هاشیموتو» نام دارد. در این بیماری سیستم ایمنی به غده تیروئید که وظیفه کنترل سوختوساز را بر عهده دارد، حمله میکند و باعث کاهش عملکرد آن، اضافه وزن و بیحالی میشود.
برای کاهش میزان آنتیبادیهای ضد تیروئیدی، آجیل برزیلی را به رژیم غذاییتان اضافه کنید.
این نوع آجیل، غنی از سلنیوم است. سلنیوم یک ماده معدنی است که به عملکرد بهتر تیروئید کمک میکند. بیشتر افرادی که دچار اختلالات تیروئیدی هستند، کمبود سلنیوم دارند.
چغندر
چغندر علاوه بر اینکه منبع بسیاری از ترکیبات فیتوشیمیایی است، منبع منحصر به فرد رنگدانه بتالائین هم محسوب میشود که فعالیتهای آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارد. یکی دیگر از رنگدانههای چغندر به نام «بتائین»، نه تنها با التهاب مبارزه میکند، بلکه سرعت سوختوساز را هم افزایش میدهد.
همچنین نشان داده شده است که بتائین سطح هورمون سروتونین (هورمون شادی) را در مغز افزایش میدهد. چغندر یکی از خوراکیهای ضد التهاب است که با افزایش وزن هم مبارزه میکند.
ماهیهای چرب
ماهیهای چرب سرشار از چربیهای سالم، به ویژه اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که موادی بسیار مفید برای مغز محسوب میشوند. بر همین اساس است که متخصصان تغذیه مصرف ماهی برای مبارزه با افسردگی را توصیه میکنند.
توتها
آنتی اکسیدانها ترکیباتی قوی هستند که با التهاب مبارزه میکنند. التهاب میتواند به اختلالات خلق و خو مانند افسردگی منجر شود.
در ترکیب با ترکیبات فنولیک در توت ها، آنتی اکسیدانها با استرس ناشی از فعالیت رادیکالهای آزاد در بدن مبارزه میکنند که در نهایت به تقویت سلامت بدن و تفکر مثبت منجر میشود.
غلات کامل
غلات کامل از سالمترین گزینهها برای تامین کربوهیدراتهای مورد نیاز بدن هستند بدون این که سطوح قند خون دچار نوسان زیاد شود.
همچنین، غلات کامل به واسطه محتوای ویتامینهای B ارزشمند خود میتوانند به تقویت خلق و خو کمک کنند.
منبع: دیجی مگ
68