کاهش کلسترول با مصرف جو

نتایج مطالعات پژوهشگران نشان می دهد که مصرف جو باعث کاهش کلسترول می شود.

کاهش کلسترول با مصرف جو

بالا رفتن کلسترول میتواند عوارض بسیار نامطلوبی برای افراد در پی داشته باشد ولی خوشبختانه غذاهای حاوی فیبر سالم مانند جو، خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش داده و سطح کلسترول را تنظیم می کند.

به گزارش سیناپرس، نتایج مطالعات پزوهشگران نشان می دهد، خوردن جو و محصولات تولید شده بر پایه این گیاه، سطح دو نوع کلسترول LDL یا همان لیپوپروتئین با چگالی کم و HDL یا لیپوپروتئین با چگالی کم را کاهش می دهد.

محققان همچنین دریافتند: جو حاوی بتا گلوکان است که مسئول کاهش کلسترول بد بوده و به بیماران کمک می کند.

بتا گلوکان یک فیبر محلول است که برای فلور روده مفید بوده و باکتری های خوب مانند لاکتوباسیل ها را افزایش داده و در عین حال باکتری (Bacterium) های بدی مانند انتروباکتریاسه را کاهش می دهد.

کلسترول مضر شامل آن دسته از لیپوپروتئین هایی است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهند. بررسی و تجزیه و تحلیل مطالعات مختلف تائید می کند که مصرف منظم جو میتواند این دو نوع کلسترول بد را حداقل تا هفت درصد کاهش دهد.

دکتر ولادیمیر ووکسان، یکی از نویسندگان این مطالعه، درباره موضوع فوق گفت: اگر چه جو اثر کاهشی بر کل کلسترول بد در افراد پرخطر دارد، اما مصرف آن میتواند برای افرادی که کلسترول بالا ندارند نیز مفید باشد.

طی این مطالعه، شرکت کنندگانی که ماکارونی غنی شده با ۳ گرم بتا گلوکان جو داشتند، از افزایش باکتری های خوب روده و کاهش کُلِستِرول (Cholesterol‌) LDL بهره مند شدند. این افراد به مدت دو ماه هر روز ۱۰۰ گرم ماکارونی که از ۲۵ درصد آرد جو و ۷۵ درصد آرد گندم می خوردند. بررسی ها نشان داد غذا توسط کلیه افراد به خوبی تحمل شده و هیچ نشانه ای از درد شکم، نفخ یا نفخ وجود نداشت.

علیرغم این واقعیت که جو دارای بتا گلوکان بیشتری نسبت به گندم است و فواید متعددی برای سلامتی دارد، ولی به اندازه برخی دیگر از غذاهای سالم محبوب نیست. جو حاوی کالری کمتر، پروتئین (Protein) و فیبر بیشتر نسبت به جو دوسر است که فاکتورهای مهمی برای افراد دارای مشکلات رژیم غذایی یا وزن هستند.

دکتر ووکسان در این رابطه گفت: پس از بررسی شواهد، میتوان گفت که مصرف جو در کاهش خطر کلی بیماری های قلبی عروقی به اندازه جو دوسر مؤثر است.

شرح کامل این مطالعات در مجله اروپایی تغذیه بالینی (European Journal of Clinical Nutrition) منتشر شده است.

منبع: سرپوش
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    مرتیکه تبلیغ جو میکنی میخورند میرن مردما شل وپل میکنند .