چه ساعتی شام بخوریم که چاق نشویم
یک متخصص تغذیه گفت: بهترین زمان برای دریافت کالری وعده صبحانه است چرا که شروع فعالیت روزانه بعد از خوردن صبحانه آغاز میشود.
محمدتقی انوشه متخصص تغذیه درباره ساعات مناسب برای دریافت کالری روزانه و تأثیر آن در کنترل وزن اظهار کرد: دریافت مقدار کالری روزانه تأثیر زیادی بر کنترل وزن دارد اما عامل مهم دیگری در حفظ وزن ایدهآل تاثیر دارد که ساعت دریافت کالری است.
وی ادامه داد: برای مثال متخصصان تغذیه پیشنهاد میکنند که تا ۲ ساعت بعد از انجام فعالیت بدنی وعده غذایی اصلی دریافت نکنید چرا که معمولا بعد از انجام ورزش و فعالیت فیزیکی جذب کالری توسط بدن افزایش پیدا میکند و دریافت حجم زیادی از کالری در این بازه زمانی میتواند منجر به افزایش وزن شود.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: از دیگر نکات مهمی که برای دریافت کالری روزانه باید در نظر بگیرید آن است که در ساعات کاهش فعالیت باید مقدار کالری دریافتی خود را کاهش دهید؛ معمولا در همه افراد با نزدیک شدن به انتهای روز میزان فعالیت بدنی کاهش پیدا میکند پس باید میزان کالری دریافتی را با نزدیک شدن به انتهای روز کاهش دهیم.
انوشه بیان کرد: بنابر قاعده ذکر شده بهترین زمان برای دریافت کالری وعده صبحانه است چرا که شروع فعالیت روزانه بعد از خوردن صبحانه آغاز میشود و دریافت مقدار مناسبی کالری میتواند شما را برای کار روزانه آماده کند؛ همچنین بهتر است وعده شام که در ساعات پایانی روز مصرف میشود،سبکتر و مدتی قبل از استراحت شبانگاهی باشد.
وی در باره ساعات مناسب برای خوردن شام اظهار کرد: بهترین زمان برای وعده شام حدود ساعت ۱۹ تا ۲۰ شب است، مصرف وعده شام در این زمان ریسک ابتلا به چاقی را در شما کاهش میدهد و اگر بعد از مصرف وعده شام و پیش از خوابیدن احساس گرسنگی کردید میتوانید با مصرف میان وعده خواب راحتتری داشته باشید
اهمیت میان وعدهها در رژیم غذایی
این متخصص تغذیه تشریح کرد: میان وعدهها در رژیم غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار هستند و مصرف آنها میتواند مانع از دریافت ناگهانی حجم زیادی از کالری شود.
استفاده از سبزیجاتی مثل کلم و هویج میتواند میان وعده مناسبی برای روز و یک واحد میوه و یا یک لیوان شیر میتواند میان وعده مناسبی قبل از خواب شما باشد.
انوشه یادآوری کرد: رعایت اصول تغذیهای و دریافت غذاهای متنوع شامل تمام گروههای غذایی میتواند باعث کنترل وزن و حفظ سلامت جسمی شما شود.
منبع: بهداشت نیوز
1980