مروری بر عواقب و نتایج گام پنجم تعهدات هستهای / ژاپن و آخرین تلاشها برای نزدیک کردن ایران و غرب/ آیا برجام رسما نابود میشود؟
با افزایش احتمال برداشته شدن گام پنجم کاهش تعهدات هسته ای توسط ایران ، بسیاری از تحلیلگران و رسانه ها خطر مرگ برجام را بیش از پیش میدانند.
به گزارش خبر فوری ، با افزایش احتمال برداشته شدن گام پنجم کاهش تعهدات هستهای توسط ایران ، بسیاری از تحلیلگران و رسانه ها خطر مرگ برجام را بیش از پیش میدانند.
چند روز پیش دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفتوگو با خبرگزاری «ایران پرس» تصریح کرد: آغازگر کاهش تعهدات برجامی در ابتدا دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بود که از برجام خارج شد و پس از آن اروپا با بیتوجهی به انجام تعهدات برجامی عملا تکمیلکننده اقدامات امریکا شد.
این مصاحبه آغاز فعالیتهای جدید ایران جهت کاهش تعهدات هسته ای بود. پس از آن، برخی تغییرات در رآکتور اراک باعث افزایش این گمان شد که شاید به زودی گام جدیدی در از سرگیری فعالیت هسته ای و خروج از برجام توسط ایران آغاز شود.
دوشنبه ساختمان حوضچه و پمپهای آب گرم رآکتور اراک با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی افتتاح شد. علیاکبر صالحی در جمع خبرنگاران در مراسم افتتاح این ساختمان اظهار کرد: امروز(دوشنبه) شاهد راهاندازی بخش ثانویه رآکتور اراک خواهیم بود. اگر بخواهیم به مجموعه اقدامات انجام شده در این واحد اشاره کنیم باید بگویم از ۵۲ سیستم که باید راهاندازی شود ۲۰ سیستم آن تکمیل شده، ۱۸ سیستم درحال آماده شدن است و ۱۲ سیستم کارهای قراردادیاش درحال انجام است و امیدواریم تا سال ۹۹ بقیه کارها در این بخش انجام شود.
الجزیره: ایران میتواند یک ماهه رآکتور اراک را بازسازی کند
با این اظهارات و اقدامات، برخی رسانههای خارجی از قریب الوقوع بودن نابودی برجام گفتند. الجزیره یکی از شبکه هایی بود که به بررسی شرایط جدید برجام و نتایج گام پنجم کاهش تعهدات هسته ای پرداخت.
این رسانه قطری گفت که اروپا معتقد است رآکتور اراک میتواند یکی از مهمترین بخشهای ساختار هستهای ایران باشد. رآکتور اراک میتواتد منجر به تولید پلوتونیوم گردد و این ماده میتواند در ساخت انرژی اتمی و سلاح به کار رود. با این حال، ایران بارها تاکید کرده که قصد ساخت بمب نداشته و قرار است آب سنگین اراک در پروژه های پزشکی به کار رود.
از نظر الجزیره، چیزی که بیش از هر چیز طرفهای برجام را ترسانده این است که طبق گفته آژانس اتمی ایران تاسیسات بلوک شده رآکتور اراک که بعد از انعقاد برجام بسته شده بود، در طول یک سال میتواند مجددا راه اندازی شود.
تخمینها گویای این است که تا مارس ۲۰۲۱ اولین آزمایشهای رسمی رآکتور اراک توسط متخصصان ایرانی صورت میگیرد.
در صورت جدی شدن اقدامات ایران، برجام بیش از پیش به خطر میافتد. بعد از برداشته شدن گام چهارم، اروپا به ایران هشدار داد که هر چه سریعتر به برجام بازگردد وگرنه ممکن است غرب سیاست فشار ماشه(بازگشت همه جانبه تحریمها علیه ایران) را به کار گیرد. با برداشته شدن گامپنجم، نابود شدن برجام بیش از پیش محتمل است.
ژاپن و آخرین تلاش برای حفظ برجام
در این میان، برخی کشورهای موثر بیرون از ۵+۱ وارد میدان شده و سعی دارند با میانجی گری ایران را از برداشتن گام پنجم کاهش تعهدات هسته ای منصرف کنند. الجزیره معتقد است که ژاپن یکی از مهمترین این کشورها است.
ماجرای برجام زمانی شروع شد که ایران تعهد داد در قبال لغو تحریمهای آمریکا و اروپا فعالیتهای هستهای خود را به حداقل برساند. ترامپ از برجام خارج شد و سخت ترین تحریمها را علیه ایران به کار بست. ایران هم مجددا فعالیت هسته ای خود را آغاز نمود. در این میان کشورهای اروپایی سعی کردند دو طرف را بار دیگر به میز مذاکره بازگردانند و حداقل اصل برجام را حفظ کنند. اما ایران تاکید داشت که اروپا در صورت تمایل به حفظ برجام باید فروش نفت ایران را تضمین کند. این دقیقا کاری بود که اروپا از پس آن برنیامد.
حالا یک کشور سوم که هم با ایران خوب است و هم با آمریکا و عضو اتحادیه اروپا هم نیست وارد قضیه شده تا برجام را حفظ کند. طبق گزارشهای رسیده، شینزو آبه( نخست وزیر ژاپن) در جلسه خصوصیش با روحانی از او خواسته که از برجامخارج نشود.
ایران گفته که مشتاق گفتگوهای بیشتر با کشورهای دنیا از طریق ژاپن است تا نشان دهد به دنبال ساخت سلاح اتمی نیست.
باید دید در آینده چه اتفاقی میافتد و آیا ژاپن میتواند مانع از پایان یافتن این تعهد به کما رفته شود یا برجام نیز مانند بسیاری از تعهدات به تاریخ اسناد میپیوندد.
منبع: خبر فوری
38
انشااله که نابود شود.این غربیها خیلی وقت است که مملکت مارا جهت استفاده خودشون سرکار گذاشتن .ماهم که هی تبلیغ توخالی میکنیم. آنها هم بهربرداری میکنند.متاسفم.
یادمان باشد شوروی با اون یال و کوپال در بازی آمریکا افتاد و با جنگ سرد و مسابقه تسلیحاتی که ماحصل آن بلعیدن تمام پول و سرمایه و اقتصاد شوروی شد و در نهایت باعث فروپاشی اقتصادی و سیاسی برای این کشور شد حالا حکایت ما شده. میلیاردها دلار سرمایه که میتوانست برای صنایع زیر بنایی و بهداشت و آموزش و پزوهش و مکانیزه کردن کشاورزی و دامپروری و........ (تقریبا چیزی شبیه ترکیه) صرف صنایع اتمی شد و با توسعه صنایع نظامی به خصوص موشکی باعث وضع اقتصادی موجود و بی ارزش شدن پول ملی و هزاران معضلی که برای همه عیان است.دقیقا همهن راهی که شوروی رفت ما هم رفتیم و قطعا ادامه این راه سرنوشتی شبیه آنها برای ما رقم خواهد زد. توسعه صنایع اتمی و موشکی در کنار اقتصاد قدرتمند و رفاه مردم ارزش دارد وگرنه باعث نابودی خواهد شد
یعنی خود نتانیابو اگه می خواست یه پست اینجا بزاره احتمالا مثه پست تو می زاشت !!! حالت خوشه جون ادم مهمتره یا یه تیکه نون بیشتر خوردن ؟ اگر همین موشکو اینا نبود الان امثال داعش داشتن با سر امثال تو فوتبال بازی می کردن بجای اینکه راحت للللم بدی زیر کرسی و ترشحات مغزتو تو فضای مجازی پخش کنی !!!
قشنگ معلومه از منافقین هستی واز البانی پیام گذاشتی افرین برو از اربابت جایزه بگیر البته جز تحقیر چیزی گیرت نمیاد راستی رجوی گور به گور شد اب هوای البانی چطور یه به شما می سازه وطن فروش مزدور
متاسفانه وقتی اصول انقلاب رعایت نشه همینه ! وقتی حضرت امام خمینی فرمودند "نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی" و این شعار تبدیل به محور اصلی سیاست کلی نظام مقدس شد.و اگر دقت کنید ابتدا نوشته "نه شرقی" و سپس نوشته "نه غربی" یعنی کشور ما نباید به سمت هیچکدام از استکبارهای جهانی متمایل شود .نباید اجازه بدهیم که استکبار شرق ( روس ها) و استکبار غرب ( اروپا و بخصوص امریکا) در امور کشور ما مداخله کنند . متاسفانه تا زمانیکه این شعار رعایت میشد حتی با وجود جنگ تحمیلی باز هم شرایط اقتصادی کشور بهتر بود . ولی از وقتی که این اصل و این شعار را فراموش کردیم و به سمت استکبار شرق (روس ها) متمایل شدیم روز به روز اوضاع کشور بدتر شد . روس ها کلاه های بزرگی سر ایران گذاشتند از جمله ناتمام گذاشتن نیروگاه اتمی بوشهر و سالها پولهای هنگفت گرفتند و باز هم بلاتکلیف مانده پروژه و بدتر از اون استفاده از تکنولوژی که مدام وابسته به روس ها باشیم و آرام ارام به روس ها نزدیک و نزدیک تر شدیم و به همان اندازه ای که به روس ها نزدیکتر میشدیم به همان اندازه اوصاع اقتصادی و سیاسی ایران بدتر و بدتر شد و نزدیک شدن ایران به روس ها باعث کینه و دشمنی شدیدتر استکبار غرب میشد و دشمنی دیرینه بین دو استکبار شرق و غرب باعث شد که امریکا تلافی روس ها را سر ایران در بیاورد. شعار نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی هنوز هم بر روی وارتخانه امورخارجه ایران نقش بسته ولی متاسفانه از ارمان امام خمینی و اصول اولیه انقلاب فاصله گرفتیم و چسبیدیم به استکبار شرق و تبدیل شدیم به ابزار روسها این هم نتیجه ی و تاوان سنگین اتکا به استکبار جهانخوار است . ما نبایستی به سمت هیچکدام از این دو استکبار جهانی شرق و غرب تمایل پیدا میکردیم. و به شعار نه شرقی و نه غربی عمل میکردیم.
متاسفانه برچسب زدن و توهم دشمن سازی از مشخصه امثال این دوستان هست. این که میگم توسعه موشکی و اتمی وقتی خوبه که توسعه و رشد کشور در همه زمینه ها صورت گیرد این حرف اشتباهی است؟ خوب کره شمالی چه به لحاظ صنایع اتمی و موشکی و در آمریکا ستیزی از ما هم جلوتره ولی چه حاصل شکم مردم خودش هم نمیتونه سیر کنه. ضمنا بنده نه آلبانی هستم نه وطن فروش اتفاقا در خوزستان متولد شدم 8 سال جنگ اونجا بودم و شاید خیلی بیشتر امثال شما از سال 57 تا همین حالا خودم و خانواده ام هزینه دادیم.
میشه یه نفر به من بگه. فرق الان با زمانی که ماسه کشیده بشه چیه؟! الان هم در واقع نه تنها امریکا که اروپا هم مارو تحریم کرده چون از تریِ کدخداشون، امکانِ معامله و تجارت با ایران رو ندارن. در مورد برجام هم اگه قراره اینستکس همچنان دیگِ بی بخار بمونه و امریکا هم مثل دوز دوز هر ماه دوجین تحریم جدید اضافه کنه,البته که هر عقلِ سلیمی میگه ما هم باید ازبرجام خارج بشیم تا بتونیم اهرمِ فشاری قابل توجه داسته باشیم و طرف های غربی از ترس یا به خاطر منافعشون هم که شده تحریم هارو بردارن و بعد از پرداخت ضرر و زیان و البته تعهد به اینکه ۱ ماه دیگه ویار نکنن و تحریم هارو بردارن. با ایران مذاکره کنن. و البته ایران هم تا به ثمر رسیدن مذاکرات باید غنی سازی رو ادامه بده و این مذاکرات هیچ ارتباطی به اسرائیل که تنها دارنده بمب اتم در منطقه هست و کشوَرَک های لیلی پوتی خلیجی که در حد و اندازه های این مذاکرات نیستن ،نداره. این نظر من از سرِ یه چیزی گفتن نیست ،بلکه کامل مطالعه کردم و قبل و بعد برجام رو هم دیدم. پس عقل حکم میکنه از برجام سریع خارج بشیم. مگر اینکه باز هم بسته کریسمسِ جدیدی برای کدخدا اماده کرده باشن جناب رییس جمهور مون.
دولت باید جوابگو باشد اول کشوروتمام مردموبدبخت می کنه تازه دوباره میخاد بر گرده به 8سال پیش .....مرگ بر بی تدبیری
اقتصاد ایران متکی به فروش نفت هست و توی این شرایطی که دولت نمی تونه نفت بفروشه و صندوق بودجه کشور خالی شده دیگه بودجه و اعتباری برای پروژه های عمرانی نمانده و صدها و هزاران پروژه عمرانی متوقف شدند و تمام کارگران و کارمندان هم اخراج شدند (مثل خود من) وقتی فکرشو میکنم میبینم که دولت توی این قضیه چکار میتونه بکنه ؟ چطور میشه نفت بفروشه ؟ و پول نفت را خرج مملکت کنه ؟ فروش نفت قبلا روزی ۲ میلیون بشکه بود و الان رسیده به ۲۰۰ هزار بشکه در روز این یعنی فاجعه ، همین ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار بشکه نفتی را که امروز میفروشه با دور زدن تحریم هاست و پول همین نفت اندکی که میفروشه را هم نمیتونه بگیره چون بانکهای ایران هم تحریم هستند و مجبوره بجای همین پول اندک ، اجناس بنجل چینی وارد کنه. چرا ایران نمیتونه مثل بقیه کشورها بدون هیچ مزاحمتی نفت بفروشه؟