دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران:
منافع اقتصادی ایران و آمریکا میتواند محور مذاکرات 2 کشور باشد
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران گفت: مذاکرات، چه مستقیم و چه غیرمستقیم باید واقعبینانه از سوی هر دو طرف دنبال شود، تا در یک بازه زمانی کوتاه به نتیجهای ملموس برسد. دستیابی به توافق میتواند بستر لازم را برای اجرای پروژههای بزرگ اقتصادی و جذب سرمایهگذاریهای وسیع در جغرافیا و سرزمین ایران فراهم آورد؛ پروژههایی که میتوانند منافع متقابل هر دو کشور ایران و آمریکا را تامین کنند.

سیدحسین مرعشی در واکنش به مواضع اخیر رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد که مذاکره میان تهران و واشنگتن باید با احترام متقابل و حسننیت دنبال شود. در حالی که هر دو طرف از ضرورت گفتوگو سخن میگویند، تهدیدات نظامی آمریکا همچنان نگرانیهایی را ایجاد کرده است.
در ماههای اخیر، مقامات دو کشور ایران و آمریکا درباره امکان گفتوگوهای مستقیم و غیرمستقیم اظهارنظر کردهاند. ایران رسماً اعلام کرده به دنبال «مذاکرات غیرمستقیم» است، اما ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از مذاکره مستقیم حمایت کرده و همزمان هشدارهای نظامی علیه تهران مطرح کرده است.
سیدحسین مرعشی با یادآوری اینکه «ایران هیچگاه در برابر تهدیدات تسلیم نمیشود» افزود: «نظام جمهوری اسلامی ایران برآمده از اراده مردم در انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ است و نمیتوان انتظار داشت که در برابر این نوع لفاظیهای سیاسی، عقبنشینی کند.» او همچنین افزود: «این اولین بار نیست که ایران از سوی کشوری دیگر مورد تهدید قرار میگیرد و نباید به چنین ادبیات و تهدیدهایی اعتنا کرد».
مرعشی از جمله اصلاحطلبانی است که مشی توسعهگرایی دارد و در دولت اصلاحات در جایگاه معاون رئیس جمهور نقشآفرینی میکرد، افزود: «امکان حل مسائل فیمابین ایران و غرب بهویژه ایالات متحده آمریکا از طریق گفتوگو قطعاً به نفع ایران، امنیت و ثبات خاورمیانه و روند کلی حاکم بر جهان است. ایران دارای خواستههای مشخص و کاملاً قانونی است و به عنوان عضو پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) این حق و ظرفیت را دارد که از انرژی صلحآمیز هستهای بهرهبرداری کند».
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران با اشاره به تاریخچه بداخلاقیهای غرب در مسائل هستهای ایران، تأکید کرد: «غرب آغازگر عدم پایبندی به تعهدات بوده است. از جمله در مورد نیروگاه هستهای بوشهر که با فناوری غربی (تجهیزات شرکت زیمنس آلمان) و با پرداخت کامل هزینهها توسط ایران در حال ساخت بود، اجازه نداد تجهیزات خریداری شده به ایران حمل شود. این اقدام، کشور ما را مجبور کرد با پرداخت هزینههای مضاعف و تغییر فناوری، نیروگاه بوشهر را با تأخیری طولانی راهاندازی کند».
وی همچنین اظهار کرد: «بنابراین، این بداخلاقیها توسط غرب آغاز شده و این غرب است که به ایران بدهکار است، نه طلبکار. غرب به ایران خسارت زده، پیشرفت برنامههای ما را به تعویق انداخته و حقوق مسلم ما را نادیده گرفته است. امروز نیز اگر غرب و اروپا نگران امنیت خود هستند یا دیگر کشورها نگرانیهایی درباره امنیت خاورمیانه دارند باید بدانند که ادامه عضویت ایران در NPT و پایبندی کامل به تعهدات ذیل آن، بهترین و مطمئنترین تضمین برای آن است که ایران فعالیتهای هستهای خود را کاملاً در چارچوب مقررات آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدیریت خواهد کرد».
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی همچنین خاطرنشان کرد: «هنگامی که کشوری به یک فناوری پیشرفته دست پیدا میکند، نمیتوان آن دانش و توانمندی را به عقب بازگرداند. فناوری هستهای در ایران به دستاوردهای مشخصی رسیده و کارکردهای صلحآمیز خود را داشته و خواهد داشت. هیچ محدودیتی و هیچ عملیات مخرب نظامی، قادر نخواهد بود این فناوری و دانش بومی شده را در ایران از بین ببرد. ایران به فناوری غنیسازی اورانیوم و استفادههای صلحآمیز از انرژی هستهای مجهز شده و این یک واقعیت برگشتناپذیر است.»
این کارآفرین اقتصادی ضمن اشاره به استفاده از دیپلماسی اقتصادی به ظرفیتهای عظیم اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: «وجود پروژههای اقتصادی متعدد با صرفه اقتصادی بسیار بالا در ایران که ارزش آنها به چند تریلیون دلار میرسد، میتواند به عنوان یک موتور محرک قدرتمند برای اقتصاد جهانی عمل کند. این ظرفیتها نه تنها اقتصاد ایران را به شکوفایی میرسانند بلکه حتی قادرند به رشد اقتصادی کشورهایی مانند آمریکا نیز کمک کنند.»
مرعشی با تأکید بر اهمیت مذاکرات در شرایط کنونی بیان کرد: «مذاکرات، چه مستقیم و چه غیرمستقیم (که در شرایط فعلی عملاً طرف سومی وجود ندارد و مساله عمدتاً بین ایران و آمریکاست) باید با دیدی باز و واقعبینانه از سوی هر دو طرف دنبال شود تا در یک بازه زمانی کوتاه به نتیجهای ملموس برسد. دستیابی به توافق میتواند بستر لازم را برای اجرای پروژههای بزرگ اقتصادی و جذب سرمایهگذاریهای وسیع در جغرافیا و سرزمین ایران فراهم آورد؛ پروژههایی که میتوانند منافع متقابل هر دو کشور، ایران و آمریکا را تأمین کنند.»
وی در پایان ضمن اشاره به تحولات اخیر در ادبیات رئیسجمهور آمریکا، ابراز امیدواری کرد که طرفین با رعایت احترام متقابل و در چارچوب مذاکراتی هوشمندانه و توأم با حسن نیت، بتوانند به سرعت از نقاط اختلاف عبور کرده و بر همکاریهای اقتصادی با منافع مشترک متمرکز شوند.
حزب کارگزاران فکر می کند آمریکا مثل چین و فرانسه است !!
مثل المان و روسیه و هند است !!
آمریکا به منافعی فراتر از فرمول های جاری جهانی می اندیشد وعمل می کند . اهل معامله نیست اهل وفای به عهد نیست . کارشکن و بن بست ساز است .
منافع اقتصادی ایران که مهم نیست منافع کاسبان تحریم ومافیاهای رنگارنگ ارجح است !!