سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن:
روابط ایران-ژاپن همواره رو به پیشرفت است/ نگرانی از تغییر نخستوزیر نداریم
سفیر ایران در ژاپن در واکنش به استعفای «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن و آینده این کشور گفت: آقای آبه تلاشهای مسئولانه و جدی برای گسترش روابط ایران و ژاپن داشتند. برابر تجربه گذشته نگرانی از تغییر نخست وزیر در ژاپن نداریم.
مرتضی رحمانی موحد در نشستی با جمعی از خبرنگاران ژاپنی در توکیو افزود: ژاپن را بهصورت یکپارچه می بینیم شیوه انتخاب در دولت ژاپن به روش دموکراتیک است و بنابراین هر سیاستمداری که انتخاب بشود برای ما مورد احترام است.
او گفت: در دوره «آبه شینزو» به خصوص بعد از برجام، سرعت مناسبات از روند خوبی برخوردار بود و در زمینههای مختلف تبادل نظر و مشورت در سطح عالی وجود داشت و توافقاتی هم حاصل شد که متاسفانه بدلیل اقدامات آمریکا تا کنون عملی نشده است که می توانست در صورت اجرایی شدن آنها رابطه دو کشور را قدرتمندانه تر و همه جانبه نماید.
سفیر ایران در ژاپن در مورد سفر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران هم گفت: با موافقت ایران با بازدید از دو مرکز، تهران حسن نیت خود را در رابطه با این سازمان نشان داد و امیدواریم همکاری ها دو طرف به نفع ایران و آژانس جلو برود.
وی در مورد احتمال خرابکاری در نطنز هم گفت: آمریکاییها به دلایل متعددی توانایی جنگ با ایران را ندارند اما بسیار علاقهمند هستند که این کار را عوامل نیابتی آنها انجام دهند در حالی که عوامل نیابتی آمریکا نیز با خرید انواع تسلیحات و وسایل نظامی پیشرفته تلاش دارند امنیت خود را تامین نمایند که شدنی نیست.
او ادامه داد: ما کشوری هستیم که ۸ سال یک تنه بدون کمک هیچ کشوری از خودمان در مقابل تجاوز صدام دفاع کردیم همه کشورها از جمله برخی شیوخ عربی با تمام امکانات و منابع مالی از صدام حمایت می کردند.
رحمانی موحد ادامه داد: کشورهای غربی نیز همه گونه جنگ افزار نظامی و حتی سلاح شیمیایی به صدام فروختند تا جاییکه در حلبچه و سردشت جنایت آفرید اما صدام در نهایت مجبور به عذر خواهی از ایران شد.
سفیر ایران در ژاپن در ادامه در مورد دستاوردهای سفر «آبه «شینزو» نخست وزیر مستعفی ژاپن به ایران گفت: معمولا سفرها در حد نخست وزیر، رئیس جمهوری و رهبران با طرح دستور کارهای مختلفی و در چارچوب روابط دو جانبه انجام می شود و استدلال ها برای انجام اینگونه سفر باید قوی بوده تا این سفرها انجام شود.
او گفت: ژاپن متحد آمریکا است اما دوست سنتی و قدیمی ایران هم هست و ایران و ژاپن برای گشایش صلح و امنیت جهانی تلاش میکنند.
سفیر ایران در ژاپن اظهار کرد: سفر آبه به تهران و دیدار تاریخی او با رهبر معظم انقلاب اسلامی یک تلاش موفق برای تقویت روابط دو کشور بود.
وی با یاداوری اینکه در دیدار آبه با رهبر انقلاب اسلامی ایران حضور داشته است، گفت که حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار سخنان بسیار صمیمی نسبت به آبه و کشور ژاپن بیان کردند و ژاپن را دوست ایران عنوان نمودند.
او گفت: سفر آبه دستاوردهای ارزشمندی برای روابط دو کشور داشت.
رحمانی موحد در پاسخ به سوالی در مورد انتخابات آمریکا هم گفت: در طول 40 سال بعد از انقلاب اسلامی ایران، ما هم دولتهای دموکرات و هم دولت های جمهوری خواه را در آمریکا تجربه کردهایم برای ما چندان تفاوتی نمیکند که کدام یکی از این دو حزب در راس قرار بگیرد.
وی ادامه داد: فکر می کنم جامعه جهانی علاقهای به انتخاب دوباره ترامپ ندارد حتی بسیاری از دوستان آمریکا دیگر تحمل سیاستهای ترامپ را ندارند او حتی سازمان های بین المللی را هم تحت فشار قرار داده است آخرین اقدام او برخورد و تحریم دادستان دیوان بین المللی کیفری لاهه بود.
رحمانی موحد با اشاره به تحریم یکجانبه ترامپ علیه ملت ایران افزود: ترامپ حتی تلاش می کند که کشورهای دوستش را هم تحریم کند.
وی با یاد آوری اینکه در ۶ ماه اخیر، دنیا پدیده کرونا را تجربه کرده است گفت: ترامپ علیرغم این بحران جهانی، ساختار شورای امنیت و نظم بین المللی را نیز به هم ریخته است.
او گفت: برای ایران تا زمانی که سیاستهای خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی وجود داشته باشد تفاوتی نخواهد کرد که در آمریکا دموکرات ها سرکار باشند یا جمهوری خواهان.
سفیر ایران در ژاپن در پاسخ به سوالی در رابطه با نظامی گری های امارات متحده عربی در منطقه هم گفت: امارات همسایه جنوبی ایران در خلیج فارس است و ارتباطات دریایی و تجاری بین ما و این کشور از قدیم برقرار بوده است.
با این وجود برخی کشورهای منطقه از جمله امارات خیلی علاقه مند هستند که خود را از نظر نظامی مطرح کنند و با خرید انبوه انواع تسلیحات نظامی، فکر می کنند دارای امنیت و پرستیژ می شوند در صورتیکه تامین امنیت فقط با همکاری دسته جمعی کشورها ی منطقه حاصل می شود.
سفیر ایران در ژاپن در واکنش به عادی سازی روابط امارات و اسرائیل اظهار کرد: رژیم صهیونیستی برای ایجاد ناامنی در منطقه خلیج فارس، شریک نیاز داشت که امارات این نقش را بر عهده گرفت اسرائیل برای ایجاد آرامش به منطقه نیامده است امیدواریم امارات هر چه زودتر به عمق این خطای استراتژیک پی ببرد و مسیر را اصلاح نماید.
سفیر ایران در ژاپن در مورد توافق جامع ایران و چین نیز در پاسخ سئوال یکی از خبرنگاران ژاپنی گفت: من سالها در شانگهای چین بودم و شاهد رقابت شرکت های ژاپنی برای کسب جایگاه در این کشور بودم شرکت های ژاپنی برای حضور در بازار چین از جمله در ساختمان سازی، خودرو ، صنعت و سایر بخش ها رقابت بسیار جدی داشتند که اکنون نیز دو کشور شرکای بزرگ یکدیگر هستند این شرایط در رابطه با ایران هم پیش آمده است آنچه در رسانه های جهانی تحت عنوان پیمان ۲۵ ساله ایران و چین مطرح شد در واقع یک برنامه است نه عهدنامه یا قرارداد.
او افزود: صحبت از یک برنامه است که در سطح رهبران ایران و چین مطرح و توافق شده است که چنین نگاهی در روابط دو کشور حاکم شود توسعه روابط ما با چین علیه هیچ کشور دیگری نیست بلکه در جهت حفظ منافع ، صلح و ثبات و رفاه مردم دو کشور است.
رحمانی موحد گفت: ما می توانیم چنین رابطه مبتنی بر برنامه دراز مدت را با ژاپن هم داشته باشیم که مسلما در جهت رفاه و پیشرفت دو کشور بوده و دارای تاثیرات بسیار مثبتی هم در صلح و امنیت منطقه غرب آسیا خواهد داشت.
منبع: ایسنا
66