نامه محمود احمدی‌نژاد به دبیرکل سازمان ملل

رئیس‌جمهور سابق ایران در بخش دیگری از این نامه، به دبیرکل سازمان ملل یادآور شده است که بروز جنگ‌ها و کشتارهای بی رحمانه نشان از این واقعیت تلخ دارد که سازمان ملل متحد در انجام مسئولیت خطیر و جهانی خود موفق نبوده است.

نامه محمود احمدی‌نژاد به دبیرکل سازمان ملل

محمود احمدی نژاد به مناسبت دهم دسامبر، سالروز تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر ، با ارسال نامه‌ای خطاب به آقای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، این اعلامیه را مهمترین سند جهانی و بالاتر از منشور این سازمان خواند و مراتب تأسف خود را از اینکه اعلامیه جهانی حقوق بشر، در عمل به عنوان میزانی برای سنجش عملکرد دولت‌های عضو، به تضمین حقوق مصرح و دیده‌بانی آنها نیانجامیده است، ابراز داشت.

رئیس‌جمهور سابق ایران در بخش دیگری از این نامه، به دبیرکل سازمان ملل یادآور شده است که گسترش مسابقه ضدانسانی تسلیحاتی، بروز جنگ‌ها و کشتارهای بی رحمانه و حاکمیت سایه ترس و فقر بر بخش وسیعی از جغرافیای انسانی و اعمال تبعیض، دو‌گانگی و بلکه چندگانگی درباره انسان‌ها تقریباً در همه جای جهان، نشان از این واقعیت تلخ دارد که سازمان ملل متحد در انجام مسئولیت خطیر و جهانی خود موفق نبوده است.

محمود احمدی‌نژاد همچنین ضمن تأکید بر ضرورت تجدیدنظر در منشور و سازماندهی سازمان ملل به آقای آنتونیو گوترش پیشنهاد کرده است که اعمال اصلاحات لازم در منشور ملل متحد، از مسیر قانونی، در دستور کار قرار گیرد و از نمایندگان ملت‌ها، صاحب نظران سیاسی و حقوق‌دانان از سراسر جهان برای هم‌اندیشی دعوت به عمل آید تا با هم‌افزایی پیشین، مجمع عمومی را در اتخاذ این تصمیم تاریخی یاری نمایند.

متن این نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

عالیجناب؛ آقای آنتونیو مانوئل الیویرا گوترش
دبیر کل محترم سازمان ملل متحد

سلام علیکم

امروز دهم دسامبر روز بین‌المللی حقوق بشر و مصادف با هفتاد و دومین سال‌روز صدور اعلامیه جهانی حقوق بشر از سوی سازمان ملل متحد است.

در چارچوب مفاهمه و همکاری‌های بین‌المللی قطعنامه ۲۱۷ یعنی اعلامیه جهانی حقوق بشر که در ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ به تصویب مجمع عمومی آن سازمان رسید را از حیث اهمیت موضوع و شخصیت ذاتی، حتی بالاتر از منشور ملل متحد، باید مهم‌ترین سند جهانی به شمار آورد.
از همین‌رو است که این اعلامیه تاریخی، رکورد بیشترین ترجمه در طول تاریخ را در بین مکتوبات، با ترجمه شدن به ۳۰۰ زبان دنیا، از آن خود کرده است.

در مقدمه اعلامیه مذکور که فلسفه وجودی این سند تاریخی را انعکاس می‌دهد، نکات بنیادین، مهم و برجسته‌ای خاطر نشان شده است که درک مشترک از مفاهیم حقوق بشری، و لزوم تحقق، تأمین و دیده‌بانی برای استمرار وجودی آنها به عنوان دلیل ضروری تصویب اعلامیه مذکور برشمرده شده است.

منطق نگاه و رویکرد صادر کنندگان اعلامیه یاد شده بر این مؤلفه‌ها استوار بوده است:

1- بازشناسایی حرمت ذاتی انسان، حقوق برابر و سلب‌ناپذیر تمامی اعضای خانواده بشری و ابتنای آزادی، عدالت و صلح در جهان (به عنوان برجسته‌ترین مظاهر آرمان‌های مشترک بشری) بر آنها
2- اتخاذ نگاه آرمانی برای ساختن جهانی که همه انسان‌ها در آن از حق آزادی در بیان، آزادی در عقیده، آزادی از ترس و آزادی از فقر برخوردارند.
3- حاکمیت قانون برای منع از بیدادگری و ستمکاری به گونه‌ای که دیگر نیازی به شوریدن مردم ستمدیده (به عنوان آخرین راه حل) نباشد.
4- گسترش روابط بین ملت‌ها
5- ارتقاء توسعه اجتماعی و بهبود وضعیت زندگی در فضای آزادتر
6- دستیابی به سطح بالاتری از حرمت جهانی برای حقوق بشر و آزادی‌های زیربنایی و دیده‌بانی آن

اکنون در سالهای آغازین از هشتمین دهه از عمر این سند تاریخی، با ملاحظه ابعاد مختلف تحولات در جامعه بشری، رویدادهای شگرف مثبت و حوادث تلخ سنگین، باید ضمن اذعان به دستاوردهای ارزشمند، آشکارا اعتراف کرد که اعلامیه جهانی حقوق بشر، علیرغم نگاه نسبتاً بلند و جامع به حقوق انسان، در عمل به عنوان میزانی برای سنجش عملکرد دولت‌های عضو، به تضمین حقوق مصرح و دیده‌بانی آن‌ها نیانجامیده است.

این امر گرچه می‌تواند ریشه در مسائل گوناگون داشته باشد، لیکن به عنوان مهم‌ترین عامل، باید به نقش و رویه سازمان ملل در اجرای مصوبات و تحقق منویات دولت‌های عضو در مصوبات مشترک اشاره کرد.

تردیدی نیست که سازمان ملل متحد به عنوان بزرگترین دستاورد جهانی جامعه بشری می‌توانست و می‌تواند در تحقق آزادی، عدالت، صلح، تعمیق فضای همزیستی مسالمت‌آمیز، توسعه همکاری‌ها و مشارکت در تضمین و دیده‌بانی حقوق همه جانبه افراد و ملت‌ها و ارتقاء سطح زندگی برای همگان، نقشی به مراتب فراتر و بالاتر ایفا نماید.

وجود جنگ‌ها، فقر، فاصله طبقاتی، نژاد پرستی، تبعیض و واگرایی‌های مذهبی سیستماتیک و سازماندهی شده، موجبات آزردگی روح انسان را در جهان پدید آورده و به نارضایتی فراگیر و گسترده در میان جامعه بشری دامن زده است.
این در حالی است که توسعه شخصیت انسان و پیشرفت در حوزه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات بر همبستگی بین جوامع تاکید داشته و از رهگذر افزایش امکان رصد عملکرد دولت‌ها و گروه‌ها و به موازات شکل گیری اثر بخش افکار عمومی جهانی، علی القاعده، کار سازمان ملل متحد در پایش حقوق بین‌المللی و تحقق آرمان‌های اعلامیه جهانی حقوق بشر و برخورد با موارد نقض و تخطی از آن‌ها تسهیل شده است.

بر خلاف انتظار، گسترش مسابقه ضدانسانی تسلیحاتی، بروز جنگ‌ها و کشتارهای بی رحمانه و حاکمیت سایه ترس و فقر بر بخش وسیعی از جغرافیای انسانی و اعمال تبعیض، دوگانگی و بلکه چندگانگی درباره انسان‌ها تقریباً در همه جای جهان، نشان از این واقعیت تلخ دارد که سازمان ملل متحد در انجام مسئولیت خطیر و جهانی خود موفق نبوده است.

این سازمان علی‌رغم برخورداری از فلسفه‌ای بزرگ و منطبق بر عقل و فطرت انسانی، به دلیل تأثر از فضای جنگ دوم و به طور خاص، با دخالت موثر و بلکه رهبری فاتحان آن جنگ، در فرایند شکل گیری و سازماندهی، بنیانی کج یافت و از این رو توانایی و شایستگی لازم برای اعمال یکسان قانون حقه و عادلانه، آنچنان که باید، را از دست داد.

اینک در پاسخ به انتظار بر حق آحاد مردم و ملت ها در سراسر جهان مبنی بر وجود سازمانی کارآمد برای پیشبرد مؤثر امور مشترک انسانی در راستای آرمان‌های جامعه بشری، ضمن گرامیداشت این روز بزرگ بر آن شدم تا به عنوان کارشناسی دلسوز، در احترام و تعهد نسبت به حقوق همه جانبه همنوعانم در جهان، ضرورت بازبینی در منشور ملل متحد و تجدید سازماندهی این سازمان را مطرح نموده و بر آن تاکید نمایم.

بدیهی است که گذشت بیش از هفتاد و پنج سال از تأسیس سازمان ملل متحد و ارزیابی‌ها از توفیقات و ناکامی‌های آن سازمان و تجربیات ارزشمند جهانی، تلاش همگانی برای انجام اصلاحات لازم را منطقی و ضروری می‌نماید.
برای اجتناب از اطاله کلام و با موکول کردن ارائه مباحث کارشناسانه به وقت مقتضی، تنها به منظور آغاز بحث، به مهم‌ترین نقص، بلکه تناقض در ساختار سازمان ملل متحد اشاره می‌نمایم.

بدون تردید روح اصلی تشکیل سازمانی که ملت‌های عضو در جهان را نمایندگی می‌کند و نیز روح اصلی اعلامیه جهانی حقوق بشر و منشور ملل متحد، تساوی همه ملت‌ها در حق رأی و نیز تساوی آحاد انسان‌ها در برخورداری از حقوق و برابری در مقابل قانون است.

بر این اساس انتظار می‌رود که سازمان ملل متحد در تعلق یکسان به همه ملت‌ها و با شناسایی حقوق برابر برای آنها، از هر اندیشه و هر تلاش آزادی‌بخش و عدالت‌طلبانه حمایت کرده و در راستای احقاق حقوق ملت‌ها و افراد، با هر نوع اقدام نقض‌کننده مخالفت نموده و در برابر آن ایستادگی نماید.

وجود برخی امتیازات ویژه برای معدودی از اعضای (فاتحان جنگ دوم)، نقض غرض بزرگی است که نه تنها مانع از توفیق سازمان یاد شده در انجام مأموریت‌های آن است بلکه خود عامل بزرگی در گسترش نابسامانی، جنگ و فقر بوده است.

دائمی بودن برخی اعضاء در شورای امنیت، وجود حق وتو و تسلط آن شورا بر ارکان سازمان و از جمله مجمع عمومی، به طور مضاعف در تباین آشکار با حرمت ذاتی نوع انسان و حق برخورداری همگان از حقوق مساوی است.

بدین ترتیب قدرت‌های بزرگ و به طور خاص ایالات متحده آمریکا با سوءاستفاده از اختیارات انحصاری در شورای امنیت، عملاً نه تنها سازمان ملل را از انجام مأموریت‌های قانونی و عادلانه باز می‌دارند، بلکه با استفاده ابزاری از سازمان مذکور، سلطه خود بر دولت‌ها و ملت‌های دیگر را گسترش داده و منابع آنان را به یغما می برند.

اینجانب پیشتر و در ابتدای مسئولیت جنابعالی در سازمان ملل متحد، در پیام تبریکم این مساله و نکاتی دیگر را به استحضار شما رساندم و نیازی به تکرار آن نمی بینم.

اکنون یادآور می‌شوم که دوره مسئولیت‌ها به سرعت می‌گذرد و انتظار نمی‌رود که سازمان ملل، در روال جاری،نقش قابل ملاحظه و برجسته‌ای در حل مناقشات، رفع چالش‌ها، برطرف کردن زمینه‌های تخاصم و اختلاف، بسترسازی برای توسعه و تعمیق مناسبات و همکاری‌های بین‌المللی، گسترش آزادی و عدالت و ارتقاء سطح زندگی مردم جهان ایفا نماید.

از این‌رو پیشنهاد می‌نماید که در پاسخ به انتظارات جهانی، دستور فرمایید اعمال اصلاحات لازم در منشور ملل متحد، از مسیر قانونی، در دستور کار قرار گیرد و به منظور حصول بهترین اصلاحات، از نمایندگان ملت‌ها، صاحب نظران سیاسی و حقوق‌دانان از سراسر جهان برای هم‌اندیشی دعوت به عمل آید تا با هم‌افزایی پیشین، مجمع عمومی را در اتخاذ این تصمیم تاریخی یاری نمایند.

بدین ترتیب افتخار این اقدام منطقی، ضروری و البته شجاعانه، در تقویم تاریخ سازمان ملل متحد ذیل دوره مسئولیت جنابعالی به ثبت خواهد رسید.

امیدوارم در انجام این رسالت مهم موفق باشید.

محمود احمدی‌نژاد
رئیس سابق جمهوری اسلامی ایران
۱۷ دسامبر ۲۰۲۰
۲۷ آذر ۱۳۹۹

منبع: کانال اطلاع رسانی محمود احمدی نژاد

38

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 21
  • مسعود
    0

    بنده خدا که دستش از قدرت و ثروت ۸ ساله کوتاه شده چرا دست از سر ایشان برنمی دارید...آخه ۴تا خبر منفی توی یک صفحه واقعا که...اگه او دوبار دروغ گفت کلید ساز فعلی ۸ ساله داره دروغ میگه

  • خشی۹۸
    0

    این عمو ولکن نیست .برو کلید ساز اصلی تو بودی وحسن ادای تو را در می اورد .

  • ص
    0

    واقعا سخنرانی بیاد ماندنی ایشان در مجمع عمومی سازمان ملل که گردن کلفت های دنیا را فراری داد موید ایرانی از نسل رستم و شاهنامه است ..درود بر احمدی نژاد

    نظرات شما -
    • ایران
      0

      مسخره شدن ایران نشان از رستم نیستا، سخنرانی برای سالن خالی نشان از قدرت نیست، کسی که واسه نفهمیش پول میگیره نمیشه آگاه کرد

  • احمد
    0

    واقعا مدیر و مدبر که میگن یعنی دکتر احمدی نژاد. عزیز.

  • احمد
    0

    درود بر آقای احمدی نژاد عزیز و دوست داشتنی

  • متفاوت
    0

    بابا محمودجان پیشنهاد میکنم این چند صباح زندگی برید فکر دوتومان پول برای مخارج خانواده باشید،من به این نتیجه رسیده ام که ادمها عوض بشونیستند و حماقت نوع بشرهم هیچوقت پایانی نخواهد داشت مگر باجنگها وسرکوبها سرهمدیگه تا زمانی که هرکسی خودش بفهمد که چه میکند. دايره ، هر چقدر شعاع يا قطر کمتری داشته باشد ،  قوسی خميده تر دارد ،  در اين صورت انحنای محيط آن بيشتر شده ، تا بسمت صفر گرايش يابد .   برعکس ، هرچقدر شعاع يا قطر  دايره بزرگتر باشد ، خط محيط آن مستقيم تر و انحنای آن نا محسوس تر است .  بطوريکه  اين تصور القا می گردد که مثلا" روی کره زمين ،  روی خطی مستقيم حرکت می کنيم    و سطحش کاملا" مسطح می باشد .    انحنای دايره ای  فرضی درکيهان ،  به شعاع بينهايت ،  به سمت خط مستقيم مطلق گرايش دارد . این بدان معناست که چنین خطی هییچگاه  انحنا نمی یابد و تا ابد بشکل مستقیم  ادامه خواهد یافت .ما درچنین فضایی زندگی میکنیم.!!!!

  • رضا
    0

    یکی را تو ده راه نمیدادند سراغ خونه کدخدا را میگرفت.ببین تو رو تو کشورت کسی قبول داره بعد برای سازمان ملل نامه بنویس.عشق تو دید بودنه که البته اشکال نداره.اشکال اونجاست این شخص 8 سال رئیس جمهور مملکت ما بود.عجب ما بدبختیم

  • سعیدی
    0

    اقای ص منظورت از ان سخنرانی بیاد ماندنی همان جلسه ای است که همه مستمعین در هاله نور قرار گرفتند و پلک هم نمی زدند ؟ واقعااین مشنگ خود شیفته فکر می کند با این نامه ها تمام سازمان ملل به خط می شود تا توصیه های وی را عملی کنند ! اخه بابا اگر بیکاری جایی دیگر خودت رامشغول کن واز این سبک بازی ها دست بکش . از انجلینا جولی چه خبر ؟

  • عباسعلي
    0

    محمود پسر خوبي است.محمود هر شب نامه هايش را ميفرستد و به موقع مي خوابد...همه محمود را دوست دارند

  • علی
    0

    آنهای که نظرمنفی میدن یا دلالن یا ازاین تحریم ها آب گل الود ماهی میگیرند وگرنه متنش انسانی بود

  • ازادی وطن
    0

    تنها رئیس جمهوری که امریکارا کوچک خواهد کرد دکترمحمود احمدی نژاد اگر ردصلاحیت نکنند ایرانی قدرتمند بااقتصاد پویا ومردم ثروتمند خواهیم داشت

    نظرات شما -
    • امید
      0

      شتردرخواب بینند پنبه دانه

  • کاربر
    0

    احتمال برنده شدنش بیشترازدیگران است ومیتونه استقلال جهانی ایران رازنده کند نطرمن احمدی نژاد

  • کیان
    0

    روزی دکتری با خود فکر کرد دنیا را نجات دهد نامه ای نوشت با هزار بند و تبصره رفت سازمان ملل و گفت آمده ام دنیا را نجات دهم گفتند فکر بسیار خوبی داری ولی تو توان این کار را نداری احمدنژاد گفت من روزی کشورم را نجات داده ام دنیا که کاری ندارد گفتن چگونه گفت روزی به خود گفتم کشورم را نجات میدهم قانونی نوشتم و راهکاری برای خود ترسیم کردم بعد گفتم چگونه دل مردم را به دست آورم مشاوران به او گفتند مردم ایران دو دسته اند کسانی تحصیل کرده و یا با تحصیلات کم ولی با نگرش خواص ولی بسیاری که هم تحصیل کرده در ارگانهای دولتی نظامی و چندین برابر این جمعیت هستند انقلابی که هستی خود را خاکی جلوه بده بپر دورن جوی... "و راه آب را باز کن هنگام سیل قهرمان این جماعتی میشوی تعداد زیادی از آنها از خانوادهایی کارگری مثل خانواده خودم و بقیه آنقدر از لحاظ جمعیت خانواده زیاد و از نظر معیشتی گرفتارکه با چند گونی سیب زمینی و یک وعده سر خرمن برات دست و پا میشکونند احمدنژاد آمد سر کار تا تا طبق قولی که به خود داده بود کشورش را نجات دهد مردم فکر کردن فرشته نجاتشان آمده دکتر احمدی که شخصیتی مردمی و خاکی داشت با همان لهن ساده ای سخن می‌گفت که در شهرداری کار می‌کرد نامه از سازمان ملل آمد گفت اینها کاغذ پاره هایی بیش نیستن و در جواب بوش گفت دیگر کسی برای این حرفها تره هم خورد نمیکند دوستاران او چنان به وجد آمده بودن که نزدیک بود این سخن را مثل کتیبه کورش ماندگار کنن مترجمان کاخ سفید که آمدن سخنان او را برای بوش ترجمه کنند دیدن دیدن معادل کلمات او را هیچ گاه نشنیده اند و رفتن سراغ عملی آن را نشان دهند مقداری تره خریدن و جلو ریس جمهور خورد کردند بوش گفت عجب یعنی این یک تکه کلام ریس جمهور یک مملکت است پس میخواهی عین تره ما را خورد و ریز ریز کنی خودکار را برداشت تا قدرت قلم را نسبت به کارد تره خورد کنی به او نشان دهد قطعنامه روی قطعنامه تحریم روی تحریم 4 سال دکتر احمد تمام شد آین ترامپ به هر راه و روشی خود را برای 4 سال دیگرخود را جا کرد مردم گرفتار... کار به شورای امنیت کشید برای دل خوشی مردم اوضاع ریپو شد هر کسی ملکی بدرد نخور داشت تفکیک کرد بازار ملک و زمین و باغ شهری داغ شده شب میخوابیدی صبح بلند میشدی نیم برابر رفته بود رو ملک ضمنآ ایشون در بیاناتشون گفتند هر ایرانی باید یک باغ داشته باشد ایرانی باید در خانه باغی و ویلا زندگی کند 2000 هزار متر بجه ها بدوند و بازی کنند افرادی تا کوه را تراشیدن و 4 تا تابوک چیدن گفتن این باغ هست و سند تفکیکی بعدن گرفته می‌شود فعلا برو حالشو ببر تا ساحل دریایی شمال غیب شد دوست من که در چند ماه پولدار شده بود گفت خدا پدر احمدی نژاد را بیامرزد زمین هایی که بلانسبت جانور در آنجا نمی‌رفت را تا 20 برابر فروختم ماشین میخواهم گفتم چه ماشینی گفت اسمشو نمیدونم رفتیم بر بلوار ایستادیم بعد ربع ساعتی اشاره کرد از اون هیکل داره دیدم پرادو دو درب را می‌گوید رفتیم بنگاه یک صفرش را خریدیم براش گمونم 38 تا 40 میلیون الان او در دل دوست دار دکتر احمدی نژاد است حالا که دیدیم همه نامه مینويسن ما هم برای دوستمان نامه ای بنویسیم بگویم که محبوب دلت دارد باز میاید تا نامه بعد خدا نگهدار

    نظرات شما -
    • انسان
      0

      ب کیان اسمش راشنیدی خیلی فشاراومدبهت که توماربلندبالا نوشتی سردردنباش پسرجان

  • کاربر ناشناس
    0

    مموتی جارو به دمش میبنده

    نظرات شما -
    • انسان
      0

      ب کاربرناشناس باورکن تودلقکی بیش نیستی

  • ناشناس
    0

    مدیریت جهان یعنی این

  • ح .ش
    0

    یک دونه ازدکمه کتش ارزش کلید سازو طایفشو داره...

  • خادم الخلق
    0

    رسم اینکه اصلاحات رو انسان اول باید از خود شروع کند بعد به خانواده و سپس جامعه و کشور خود و آنگاه به کل دنیا تعمیم بده ، حالا جناب احمدی نژاد هم خوبه اول اشکالات شخصی خودش رو برطرف کنه دوم باسران مملکت خودش نامه نگاری و رایزنی کنه تا مردم بتونن نفسی بکشن و یه زندگی نرمال داشته باشن بعد محقق شدن اینها فکر اصلاح امور جهان باشه ، آره استاد احمدی اینجوریاست.