روزنامه انگلیسی‌زبان تهران تایمز منتشر کرد

۹ خبر منتشرنشده درباره مذاکره ایران و آمریکا در عمان

متن کامل گزارش اختصاصی روزنامه انگلیسی‌زبان تهران تایمز درباره متن و حواشی مذاکره غیرمستقیم روز شنبه ایران و آمریکا در عمان منتشر شده که ۹ نکته مهم دارد.

۹ خبر منتشرنشده درباره مذاکره ایران و آمریکا در عمان

ابتدا مهمترین نکات را مرور کنید و سپس متن کامل این گزارش را بخوانید.

۱. مذاکره در منزل البوسعیدی وزیر خارجه عمان انجام شد. در حالی که هیئت‌های همراه دو مذاکره کننده در هتل مستقر بودند.‌

۲. مذاکرات به صورت مکتوب و غیرمستقیم انجام شد و کمتر از ۱۰ سند میان دو طرف رد و بدل شد. سند اول را عراقچی تحویل داد.

۳. عراقچی در پیام‌های خود اعلام کرد که ایران برای نمایش به مسقط نیامده و هدف اصلی تهران سنجش صداقت و جدیت طرف آمریکایی و تعیین امکان‌پذیری دستیابی به توافق است.‌

۴. تاکید شد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) تنها مرجع خارجی خواهد بود که اجازه نظارت به برنامه هسته‌ای ایران را دارد.

۵. در مقابل محدودیت‌ها و نظارت هسته‌ای، تهران خواستار لغو تحریم‌ها در چندین بخش است و پس از لغو این تحریم‌ها، آمریکا نباید آنها را تحت بهانه‌های دیگر بازگرداند.‌

۶. عراقچی همچنین شرط کرد که برای ادامه مذاکرات، یک چارچوب کلی توافق ضروری است. اگر آمریکا با چارچوب پیشنهادی ایران در جلسه اول مخالفت کند، باید جایگزین خود را برای بررسی ایران ارائه دهد.‌

۷. ایران روز شنبه به آمریکا گفت که مسئولیت اطمینان از عدم فعال‌سازی مکانیسم ماشه کاملاً بر عهده واشینگتن است.

۸. ویتکاف به همراه خود دو نفر را به مسقط برده بود. یکی از این دو نفر کارشناس مسائل هسته‌ای است.

۹. تروئیکای اروپایی از کنار گذاشته شدن در این پرونده به شدت نگران هستند.

اروپا کارشکنی می‌کند!

متن کامل از این قرار است:

چه اتفاقی روز شنبه در خانهٔ البوسعیدی افتاد؟

ایران و ایالات متحده روز شنبه در عمان به‌صورت غیرمستقیم با یکدیگر گفتگو کردند، در حالی که تنش‌ها میان دو کشور همچنان ادامه دارد. طرف ایرانی با احتیاط فراوان و بی‌اعتمادی عمیق وارد این مذاکرات شد. روزنامه تهران تایمز به اطلاعات جدیدی درباره آنچه در این روز رخ داده و اینکه آیا می‌توان انتظار نتایج ملموسی از این نخستین دیدار مهم میان دو کشور پس از چند ماه داشت، دست یافته است.

مذاکرات حدود ساعت ۱۵ به وقت محلی در اقامتگاه بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، که نقش میانجی را ایفا می‌کرد، آغاز شد. از طرف ایران، سید عباس عراقچی و از سوی ایالات متحده، استیو ویتکوف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، در این دیدار در خانه دیپلمات ارشد عمانی حضور داشتند. کمتر از ۱۰ پیام مکتوب میان دو طرف رد و بدل شد که نخستین پیام را عراقچی ارائه کرد.

مقام‌های همراه هیئت‌های دو کشور در هتل‌های خود باقی ماندند. ویتکوف با دو همراه وارد عمان شد که یکی از آنان کارشناس هسته‌ای بود. او در پایان نشست، هنگام خروج از اتاق جداگانه خود، با عراقچی احوال‌پرسی کرد.

آنچه گفته شد

بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده توسط تهران تایمز، عراقچی در پیام‌های خود اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ایران برای نمایش وارد مذاکرات غیرمستقیم نشده و قصد ندارد وارد بازی «بُزدل‌نمایی» شود. به گفته او، هدف اصلی تهران، سنجش میزان صداقت طرف آمریکایی و بررسی امکان‌پذیری رسیدن به توافق است.

عراقچی تأکید کرد که ایران به‌دنبال توافقی برد-برد است و تحت هیچ شرایطی با برچیدن برنامه هسته‌ای خود موافقت نخواهد کرد. با این حال، او تصریح کرد که ایران آماده است اقداماتی را برای اطمینان‌بخشی درخصوص غیرنظامی بودن فعالیت‌های هسته‌ای خود انجام دهد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها نهاد خارجی خواهد بود که اجازه دسترسی به سایت‌های هسته‌ای ایران را خواهد داشت.

در مقابل، خواسته ایران رفع تحریم‌ها در چندین بخش مختلف است. به‌محض لغو این تحریم‌ها، ایالات متحده دیگر نباید بتواند به بهانه‌های دیگر آن‌ها را دوباره اعمال کند.

عراقچی همچنین تصریح کرد که ادامه مذاکرات مستلزم توافق بر سر یک چارچوب کلی است. اگر ایالات متحده با چارچوب پیشنهادی ایران در جلسه نخست مخالفت کند، باید پیشنهاد جایگزین خود را برای بررسی ایران ارائه دهد.

تهران تایمز مطلع شده که ویتکوف نیز در این مذاکرات اذعان کرده که واشنگتن نیاز به ارائه امتیازاتی دارد. او اشاره‌ای به برچیدن برنامه هسته‌ای ایران نکرد و همچنین توافق اولیه موسوم به برجام که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد را مطرح نساخت.

تحولات پشت صحنه

یک تحول کلیدی که تهران تایمز از آن مطلع شده، حاکی از آن است که کشورهای اروپایی ممکن است در تلاش برای کارشکنی در مذاکرات باشند، چرا که معتقدند باید بخشی از این روند باشند.

آلمان، بریتانیا و فرانسه استدلال می‌کنند که به عنوان تنها طرف‌هایی که توانایی یا اراده فعال‌سازی مکانیزم ماشه (که قرار است تا اواسط اکتبر منقضی شود و برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران طراحی شده است) را دارند، نباید از روند مذاکرات کنار گذاشته شوند. بر همین اساس، آنان تلاش دارند بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را به‌گونه‌ای وارد مذاکرات کنند تا بتوانند بر فرآیند تأثیر بگذارند.

با این حال، ایران روز شنبه به آمریکا اعلام کرده که این مسئولیت واشنگتن است که اطمینان یابد مکانیزم ماشه فعال نخواهد شد.

اروپایی‌ها همچنین در حال بررسی اقدامات بیشتری برای اعمال فشار بر ایران هستند، از جمله قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی. تهران تایمز دریافته است که آنان در حال حاضر به دنبال جلب حمایت کشورهای عضو به صورت فردی هستند تا سپس این پیشنهاد را به پارلمان اروپا ارائه دهند.

علاوه بر این، سه کشور اروپایی موسوم به E3 در تدارک راه‌اندازی کارزارهای تبلیغاتی برای ایجاد شکاف میان ایران، روسیه و چین هستند. آنان بر این باورند که با تحریک نارضایتی دو متحد اصلی ایران، این کشور در رسیدن به توافق با ایالات متحده با موانع بیشتری روبه‌رو خواهد شد.

چشم‌انداز پیش رو

اگرچه مذاکرات غیرمستقیم در عمان جان تازه‌ای به دیپلماسی بخشید، اما آینده همچنان نامشخص است. ایران به‌ویژه پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام، اعتماد دوباره به واشنگتن را بسیار دشوار می‌داند.

منبع: مهر
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 18
  • ناشناس
    3

    ویژگی ترامپ اینست که در قضیه حل و فصل پرونده هسته ایران تروئیکای اروپایی را به بازی نمی گیرد.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      7

      نخیر دلبر
      دفعه قبل پوتین طرف آمریکا بود و واسه نوکرش ایران تصمیم گیری می کرد

  • ن
    6

    حالا شديم1+1 و توافق خواهد شد

  • ناشناس
    1

    خوب اونا چی گفتن

  • ناشناس
    9

    1 نکته دیگر که منتشر نشده.. پوتین در پشت پرده رسما اعلام کرده اجازه ایران در همه موارد دست من است و به غارت منابع ایران ادامه می دهم سلام مرا به آقازاده هایی مقامات ایران برسانید.. ممنون بابت غارت ایران و باتشکر😂

  • ناشناس
    4

    یعنی همش عراقچی شرط گذاشته و ویتکاف هم گفته چشم؟! شروط آمریکا چه شد پس؟!

  • ناشناس
    3

    نکته دیگه.. هیئت مذاکره ویتکاف، همشون از حامیان سرسخت اسرائیل بودند.🤣 شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل دیگه جرم است!😂

  • ناشناس
    2

    نه مذاکره ای در کار است نه هیچ چی.
    فقط وقت تلف خواهیم کرد تا هم اراده ترامپ کم شود هم این چهار سال بگذرد
    البته با این سیگنالها بازار هم کنترل خواهد شد

  • ناشناس
    3

    روزنامه دولتی تهران تایمز از کجا معلوم است که راست گفته و این ۹ بند واقعیت دارد ، مگر فیلمبرداری داره از مذاکرات

    نظرات شما -
    • ناشناس
      8

      شما توی مذاکرات بودی یا ناراحتی چرا ایران در موضع ضعف نبوده؟

  • واحد حقگو
    1

    مهمتر از اینها باید اطمینان حاصل شود که. وسیله متجاوز بنوعی کارشکنی نکند.

  • ناشناس
    7

    ایران درموضع ضعف

  • ایرانی آباد و آزاد
    2

    مسئولین ما هم که اینگونه مواقع لال می شوند و به مردم اطلاعات شفاف و درست نمیدن !!!

  • اسماء
    3

    برای چی میخوان مذاکره کنند؟
    هسته ای که برجام بعداز۱۲سال نوشتن و بعد آمریکای ترامپ آنرا پاره کرد
    صنعت دفاعی که خط قرمز همه کشورهای دنیاست و هیچ کشوری روی بُرد موشک هایش مذاکره نمی‌کند
    حقوق بشری که دولت پزشکیان قرارنیست قانون حجاب را اجرا کند.‌..
    دیگری موضوعی نمیبینم که مذاکره لازم باشد

  • ناشناس
    0

    آنهایکه طرف غرب و یا شرق هستند بدانند که آدم یک قلب دارد قلب تو برای من نمی طپد و قلب من برا تو نمی طپد فلسطین و اکراین حاصل شرق و غرب است آدمی برای ستایش خدا است نه غیر مستقل و آزاد آفریده شد یک ارباب بنام خدا کافی است او گفت خالق کل نفس واحد

  • ناشناس
    1

    جالبه دونفر دعوت میشن یه خونه که حرف بزنن یکیشون تو یه اتاق جدا و اون یکی هم تو اتاق جدا..‌‌بعد طرفی که قلدر هست صبر میکنه تا طرفی که مردمش زیر فشار له شدند اول پیام میده و ظاهرا فقط گفته چشم بعد خنده دار اینکه مث فیلمای دهه ۶۰ زن وشوهر قهر از اتاق که خارج میشن شوعره احوالپرسی کرده و زندگی شیرین شده..‌........چقدر مسخره اطلاع رسانی کردی خبر فوری

  • لیدا
    1

    الکی خوشحالیم
    تمام اینها سهم خواهی از ایران دارند

  • 007
    0

    والا اگه این شروط ایران بوده و اونها هم چیزی نگفتن تا حالا 1000 بار تو صدا و سیمای میلی پز میدادن که پیروز مذاکره شدیم البته مذاکره غیر مستقیم