تعیین تکلیف FATF با رفع تحریم ها

به نظر می‌رسد اصولگرایان اصرار دارند بگویند که بدون تعیین تکلیف لوایح و احیای برجام هم می‌شود کشور را اداره کرد.

تعیین تکلیف FATF با رفع تحریم ها

FATF در ساختار یکدست اصولگرایان هم معلق خواهد ماند. دولت رئیسی برخلاف دولت روحانی اصراری به تعیین تکلیف آن ندارد. مجلس اصولگرایان هم اصراری بر بازگشت آن به پارلمان، تا جایی که دیروز یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصمیم‌گیری درباره آن را منوط به لغو تحریم‌ها کرده است.این یعنی در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین و لغونشدن تحریم‌ها، خبری از پیوستن کامل ایران به FATF نیست. این در حالی است که پیش‌تر تصور می‌شد شاید با تغییر دولت و یکدست‌شدن ساختار قدرت و همسویی و هم‌افزایی در سه نهاد دولت، مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام، بهانه‌جویی‌ها بر سر تعیین تکلیف این پرونده پایان یابد.
ابوالفضل عمویی، عضو کمیسیون امنیت ملی، در واکنش به ادعای برخی از افراد مبنی بر اینکه نپیوستن ایران به FATF باعث می‌شود که نتوانیم با کشورهای دیگر تبادلات تجاری داشته باشیم، گفته است: پیوستن به دو کنوانسیون پالرمو و مبارزه با تأمین مالی تروریسم در‌حال‌حاضر مورد پذیرش جمهوری اسلامی ایران نیست؛ چرا‌که در شرایطی که طرف‌های غربی و آمریکایی تلاش می‌کنند همه طرف‌های تجارت با ایران را مورد تحریم قرار دهند، شفافیت مالی بین‌المللی، مانع تجارت ایران می‌شود. در واقع تا زمانی که تحریم‌های ظالمانه و یک‌جانبه علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، انتظار شفافیت بین‌المللی تراکنش‌های مالی، انتظاری نابجا و زیاده‌خواهانه است. بر‌اساس‌این مسئله اول ما رفع تحریم‌ها است و تا زمانی که درمورد رفع تحریم‌ها اقدامی صورت نگیرد، نمی‌توان درباره FATF تصمیم‌گیری کرد. این در حالی است که برخلاف اظهارنظر این نماینده اصولگرای مجلس یازدهم رد FATF افزون بر تبعات سیاسی، موجب فشار، قطع همکاری‌های مالی و تهدید به تحریم ایران می‌شود و بدون پذیرش کامل آن، عملا لغو تحریم‌ها ‌اثر نخواهد داشت. شهرام زرنشان کارشناس حقوق بین‌الملل پیش‌تر به ایرنا گفته بود: وضعیت ما در مواجهه با FATF تقریبا شبیه ضرب‌المثل «آش نخورده و دهان سوخته» است؛ زیرا ایران بخش درخور‌توجهی از توصیه‌های این نهاد را انجام داده و فقط دو لایحه باقی مانده و مخالفت برای نهایی‌کردن آنها پاشنه‌آشیل ما شده است. این کارشناس حقوق بین‌الملل افزود: اکنون تقریبا ملزم به رعایت مفاد این دو کنوانسیون هستیم و مقاومت ما در پذیرش الحاق به این کنوانسیون‌ها هیچ اثر حقوقی ندارد، فقط تبعات سیاسی دارد و موجب فشار، قطع همکاری‌های مالی و تهدید به تحریم ایران می‌شود.
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، هم قبلا همسو با این نماینده مجلس گفته بود «تا زمانی که تحریم‌ها هست، بررسی و تصویب FATF دردی را دوا نمی‌کند. حتی به لحاظ موضعی و در این ایام خاص، تصویب این دو لایحه باقی‌مانده و اجرای کامل الزامات FATF تصمیم قابل دفاعی نیست. بحث FATF یک موضوع بسیار کم‌اهمیت در موضوع اقتصاد امروز کشور ماست. این یک آدرس غلط است که برخی مدام اصرار بر آن داشته و دائم از FATF حرف می‌زنند». این در حالی است که ۲۴ آذر‌ماه سال گذشته با درخواست دولت قبل و موافقت رهبری برای بررسی مجدد دو لایحه پالرمو و CFT، بررسی مجدد این لوایح دو‌مرتبه در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته بود. موضع مخالف اصولگرایان حاکم بر دولت و مجلس با لوایح در شرایطی است که اسفند ماه گذشته هم برخی نمایندگان درخواست بازگشت لوایح از مجمع به مجلس را داده بودند.
«علی جدی»، نماینده اصولگرای مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا مجلس یازدهم درباره FATF به مجمع تشخیص پیشنهادهایی ارائه داده است، گفته بود: ما پیشنهادی نداده‌ایم. فقط بیانیه‌ای را امضا کردیم تا این لوایح به مجلس یازدهم برگردد؛ پیشنهاد اجرائی نداده‌ایم، فقط درخواست داده‌ایم که اگر قرار است درباره این لوایح تصمیم گرفته شود، باید این لوایح به مجلس برگردد».
به نظر می‌رسد که این درخواست هم چندان با اقبال مجمع‌نشینان روبه‌رو نشد؛ چرا‌که هم برخی اعضای مجمع با آن مخالفت کردند و هم دیگر خبری از پیگیری آن از سوی مجلسیان نشد. تا جایی که همان زمان مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، دراین‌باره گفته بود: از لحاظ حقوقی به‌هیچ‌وجه امکان برگرداندن این لوایح به مجلس وجود ندارد. فرایند مجلس به طور کلی طی شده و تمام شده است. مثلا درباره طرح‌ها و لوایحی که در اواخر دوره یک مجلس تصویب می‌شود و برای اظهارنظر به شورای نگهبان می‌رود، مجلس نمی‌تواند بگوید که اگر شورای نگهبان اظهار‌نظر نکرد، اینها را برگردانید، ما می‌خواهیم اصلاح کنیم! مجلس نهادی حقوقی است و قائم به اشخاص نیست. مجلس دهم نهاد حقوقی مستقل بوده، چیزی را تصویب کرده و به مجمع ارجاع داده شده است، دیگر اساسا هیچ ارتباطی به مجلس فعلی که نهاد حقوقی دیگری است و با انتخابات جدیدی شکل گرفته، ندارد. مجمع یا این لوایح را تصویب می‌کند یا رد می‌کند، تمام می‌شود و پرونده بسته می‌شود. به‌هیچ‌وجه امکان برگرداندن به مجلس وجود ندارد. این استدلال که بگویند چون مجلس تغییر کرده و نظرات تازه‌ای دارد، پس برگردد درست نیست».
او گفته بود: «تنها راهی که وجود دارد، این است که نمایندگان طرح مستقلی ارائه بدهند. دولت که لایحه جدیدی به مجلس نمی‌دهد؛ بنابراین نمایندگان اگر بخواهند راجع به موضوعی که قبلا قانون‌گذاری شده، طرح جدیدی را به تصویب برسانند، طبق قانون اساسی دست آنها باز است؛ اما در این موضوع خاص، چون هنوز فرایند تکمیل نشده و اختلاف وجود دارد، مجمع تشخیص باید تعیین تکلیف کند». به نظر می‌رسد با توجه به روح کلی حاکم بر مجلس که یا مخالف لوایح‌اند یا دغدغه‌ای برای تصویب آن ندارند، دلیلی هم برای ارائه یک لایحه جداگانه نداشته باشند. به نظر آنها همین که لوایح در مجمع تشخیص مسکوت مانده، بهترین وضعیت است؛ مگر اینکه تصمیمات ساختاری تمهیدات دیگری برای آن بیندیشد. در آن صورت هم احتمالا در همان مجمع تشخیص درباره آن تصمیم‌گیری خواهد شد.
به نظر می‌رسد اصولگرایان اصرار دارند بگویند که بدون تعیین تکلیف لوایح و احیای برجام هم می‌شود کشور را اداره کرد. تا جایی که کیهان دیروز نوشت: ارزانی سیمان نخستین وعده وزیر صمت بود که محقق شده و حالا خبر از کنترل قیمت فولاد و کاهش ۳۰‌درصدی قیمت جوجه یک‌روزه در هفته آینده هم به گوش می‌رسد. این اتفاق میمون و حائز اهمیت در حالی رخ داد که تحول خاصی در شرایط بین‌المللی برای رفع تحریم‌های ظالمانه رخ نداده و ادعاهایی مانند ضرورت پیوستن به FATF برای رفع مشکلات کشور هم به وقوع نپیوسته؛ ولی التهاب بازار سیمان فروکش کرده است، این وضعیت نشان می‌دهد مشکل اصلی همت مسئولان و ضعف مدیریتی بوده و آن ادعاها سرپوشی برای کم‌کاری و سوءمدیریت‌ها بوده است. این موضوع را در سخنان وزیر صمت نیز می‌توان دریافت.
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه هم پیش‌تر در پاسخ به اینکه در حوزه سیاست خارجی برای رفع تحریم‌ها یا مسئله FATF یا آزاد‌سازی ارزهای بلوکه‌شده چه مسیری پیش‌روی دولت است، گفته بود: تا به حال دولت قبلی هیچ دلیلی برای اینکه FATF در حل مشکل ارزی ما تأثیر داشته باشد، نتوانسته ارائه بدهد؛ بنابراین با توجه به اینکه هیچ تأثیری ندارد و بلکه مشکلات را افزایش می‌دهد و موجب بسته‌شدن حتی دورزدن تحریم‌ها هم خواهد شد؛ بنابراین فکر نمی‌کنم که مجمع تشخیص مصلحت نظام بدون دلیل قانع‌کننده‌ای نسبت به تصویب این مسئله اقدام کند!

منبع: فرارو

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 24
  • مهدی
    0

    اصولگرا واصلاح طلب نداریم هرکس بتونه مملکت بدون نیاز به کشور ثالث اداره کند شاهکار کرده ومردم قدر شناس هستن.

  • غریبه
    0

    هر آنچه در دولت قبل خط قرمز مجلس انقلابی بود یکی یکی تصویب میشه و بهش افتخار هم میکنند ... بیچاره ملت که چهار سال زیر فشار بودند

    نظرات شما -
    • ستار خان
      0

      بینوا مردم ایران.جون مردم ایران در درجه چندم از اهمیت است.ما غریبه هستیم، شهروند درجه۲( غیر خودی)دست بردارید

    • ناشناس
      0

      جناب غربیه .... میشه یک مورد نام ببرید ؟؟؟ مشکل شما و البته ما اینجاست که چون به رییس جمهور فعلی رای نداده ایم از ته دل اروزی سقوط و شکست برنامه هاو وعده هایش را می کشیم و بیخود و بی جهت بهانه می تراشیم .

  • محمد
    0

    الان ما باید سیمان و فولاد بخوریم لبنیات و کالاهای اساسی رو ارزان کنید

  • موش آزمایشگاهی
    0

    بله امروز درفضای مجازی بشدت دولت روحانی را برلبه تیز شمشیر قرار دادند ومیگویند اگر رئیسی با یک تلفن با مقام عالی چین ۱۸۰ میلیون دوز واکسن تهیه میکند چرا روحانی وربیعی ورئیس بانک مرکزی او همیشه وارد کردن واکسن را منوط به تصویب ای .اف .تی .اف کردند گرانی ومرگ مردم را ناشی از عملکرد دولت قبل میدانند .البته جوجه ها را آخر پائیز میشمارند باید دید دراقلام خوراکیها وآشامیدنیها وغیر آشامیدنیها چه دسته گلی به آب میدهند .باید منتظر ماند اما از هم اکنون درتلاش است امیدها را برگرداند ونامیدی حاکم برتدبیر وامید راکه بقول این آقایان عمدی بوده است چگونه جبران میشود .

    نظرات شما -
    • معترض !!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      0

      منتظر باشید تا دولت فعلی هم مثل دولت قبلی از چشم مردم بیفتد تا نفس راحتی بکشیم ...... خوبه ؟؟؟ انتقام دولت قبلی را چگونه می توانیم از دولت فعلی بگیریم ؟؟؟؟ آیا ما استحقاق داریم یک دولت فعال و پیشتاز برای حل مشکلات مردم را داشته باشیم ؟؟؟؟ دولت مدنظر ما کیست ؟؟؟؟ تا کی باید گذشته ها را بلیسیم ؟؟؟ خودمون خودمون را کردیم موش آزمایشگاهی !!

    • ملت
      0

      امیدوارم خدا کمک کند وبا حول وقوه الهی معیشت مردم را حل کنند تا سرنوشت دولت نامید وناتدبیر را درایران قوی نبینیم

  • قلقلک
    0

    دولت رئیسی ۱۲ مرداد آمد با قطع برق سیمان و فولاد را گران کردند و حالا با برگشت به حالت اول شاهکار کرده آند؟

    نظرات شما -
    • مرز حماقت .
      0

      جناب قلقلک ..... حرف شما دقیقا متین است ... روحانی بهترین رییس جمهور تاریخ معاصر ما بوده و خواهد بود !!!!!!!!!!!!........................... کاشکی که ایشان برای همیشه بودند و رییس اجرایی کشور ما !!!!!!!!!!!! چه دوران گل وبلبلی داشتیم و قدرش رو ندونستیم !!!!!!!!!! این دولت هم از دستاوردهای دولت قبلی دراه خودش رو مطرح می کنه !!!!!

  • بنده خدا
    0

    همش دروغ سیمان اصلا گیر نمیا چه برسه به ارزان یا گران بودنش

  • موسیو
    0

    وای وای چطور شد همه چیز حرام در دولت روحانی حالا حلال شد

  • ایوب
    0

    چرانپیوستن fatfهنوزپول بلوکه داریم

  • ایوب
    0

    ماکه برعلیه نظام صحبت نکردیم نظرماپخش نمی شه

  • ستار خان
    0

    برای یکبار هم شده چکیده fatf بصورت کاملا سلیس برای مردم واضح بیان کنید.این حقّ مردمه.........اکثر کارهای مهم و حیاتی را یا یک جوری میگن نامفهوم که خودشون هم ( حاکمیت) از اون سر در نمیارند، مانند طرح صیانت ........دانستن حقّ مردم است

  • وهم و خیال برجام !!!
    0

    دولت اگر بخواهد و جربزه کار کردن را داشته باشد می تواند بر همه چالش ها غلبه کند ... تحریم ها و لوایح وبرجام همه بهانه است ...... مگر در این چند سال گذشته برجامی وجود داشته که الان کسی بخواهد بدون برجام کشور را اداره کند ؟؟..... از سه سال پیش که ایران تحت فشار حداکثری ترامپ بوده و برجام را به موزه تاریخ فرستاده شده .... ولی برخی ها همچنان در تخیلات خود برجام را زنده می بینند وطرح این سوال که فلان گروه سیاسی می خواهد کشور را بدون برجام اداره کند یک زیر طنزی است !!!

  • جاوید
    0

    با موضوع واکسن روشن شد که سلامت مردم را گروگان گرفته اند تا fatfامضا شود هرچند که بیشتر آن را به صورت غیر مجاز اجرا کردند!!! اصلاح طلبان آیا زمانی به جهالت خود اعتراف خواهند کرد؟!

  • ا س
    0

    یکی از بندای این لایحه عدم حمایت ار ترووریستیه که تو سازمان ملل تصمیم کیری میکنن که چه گروه هایی تروریست حساب میشوند . مثلا داعش و القاعده رو تروریست اعلام کردند هخمینظور که لیست رو میخونید تا آخر میبینید اسم سپاه پاسداران و حزب الله و حشد الشعبی هم به چشم میخوره !!! این یعنی ایران باید به لایحه بپیونده و از سپاه پاسدارن و حزب اله و حشد الشعبی حمایت نکنه !1 کل این لایحه برای این قضیه ایجاد شده و اینطوری میخان ضربه بزنن به ایران والسلام .

    نظرات شما -
    • روستایی
      0

      خوب شماهم با دنیا همگام و همراه بشین. مگر ملت این و کره شمالی چه گناهی کبیره ای مرتکب شدند بخاطر زیاده خواهی های سرانش باید مجازات بشوند... سپاه را در ارتش ادغام کنید . حزب الله و حشد الشعبی به ما چه مربوط...

  • الف.
    0

    بعضی‌ها خبر مرگشون مخالف همه چیز هستند؛ چون جیبشون پر پوله،بچه‌هاشون در کشورهای پیشرفته در بهترین شرایط زندگی می‌کنند، قدرت و موقعیت خوبی دارند و خیالشون تا چند نسل راحته. برای ما مردم که از بسیاری از حداقل‌های زندگی هم محرومیم، هر گشایشی که حتی اندکی از مشکلاتمون کم کنه، امیدوار کننده‌ست. ای قدرتمندای پول‌دار مخالف‌خوان که موقعیت سیاسیتون در گرو سازِ مخالف‌ زدن و مبارزه‌ی الکی و ظاهری با این کشور و اون کشوره، خفه بشید و بذارید ما هم نفسی بکشیم و کمی از زجر این فشار اقتصادی راحت بشیم .

  • علی طهرانی
    0

    خیلی موضوع ساده است تحریمها و نپذیرفتن FATF و نداشتن رابطه با کشورها برای بعضی نهادهای نظامی و سیاسی در راس صاحب قدرت درامد سرشاری از محل دور زدن تحریمها و واردات نیازهای ضروری و غیر ضروری در شرایط تحریمی کشور ایجاد کرده به شکلی که برای انها و دور و بریاشون و اقا زاده هاشون شغل ایجاد کرده شغلی جذاب و پر پول که اسمش رو هم گذاشتن کمک مخلصانه به کشور و تامین نیازها و احتیاجات مردم و خودشون رو دارن در حال خدمت به مردم جلوه میدن و از منافعی که میبرند هیچ سخنی به زبون نمیارن حالا تو این شرایط مردم روز به روز فقیر تر بی پول تر و کسب و کارها بی رونق تر کارگاه ها تعطیل تر و صنعت در رکود بیشتر و کارگران بیکار تر و کشور نابود تر میشود خوب بشود عوارض این اتفاق دودی است که فقط چشم مردم عادی را میسوزاند و اگر کل دنیل هم مارا تهدید کنند این اقشار تحریم دوست و خانواده و اطرافیانشان در رفاه و پول و رانت و شغل خدمت به مردم در زمان تحریم بهترین زندگی رامیکنند و منت خدمت رو هم بر سر ملت میگذارند . شما هم انتظار رفع تحریمها رو نداشته باشید برای صداهای معترضی هم که بلند شود برنامه ریزی کامل صورت گرفته و اماده پذیرایی از جان به لب رسیدگان هستند .

  • بازنشسته
    0

    بنحوه ایران است که سرانش این جام زهر را سر بکشند . به یکباره مردم را راحت کنند.وگرنه شاید مردم از سر ناچاری و فقر و فلاکت ، زهر را به حلقوم انها بریزند...

  • سعدی
    0

    رفوگر اعظم تمامیت خواهان جناب حسین شریعتمداری فرمودند ورود واکسن به کشور و ارزان شدن سیمان دلایل محکمی است برای این که نیاز به فاتف نداریم !!!

  • مهرداد سربندی
    0

    اصولگریان در رابطه با تحریم ها و FATF درچار مشکلات درون گروهی و چند دستگی شده اند. یک عده دوست دارند تحریم هابرداشته شود و FATF هم مشکلات تجارت خارجی ما را حل کند و رونق اقتصادی صورت بگیرد تا مردم پس از ننگ احمدی نژاد این بار به جریان اصولگرا اعتماد کنند و اصولگرا دیگر نیاز نداشته باشد در هیچ انتخاباتی با توئطه و التماس و دوپینگ شورای نگهبان و ساپرت نهادها و سپاه و امثال هم برنده شود. این عده هر حرفی که در مورد تحریم ها و برجام و مذاکره و FATF داشتند را فقط برای دولت روحانی بود و حرفهایشان را به دولت جدید نیاورده و می خواند آبروی از دسته رفته را ترمیم کنند. در مقابل عده دیگر که کاسب تحریم هستند و در جریان پولشویی های گسترده دست دارند. برایشان نه آبروی اصولگرا مهم است نه رئیسی با روحانی فرق چندانی دارد. این عده تا جایی با رئیسی هستند که رئیسی کاری به کسب و کارشان نداشته باشد. این عده رفتار و گفتار سیاسی و تفکراتشان را بر اساس درآمدهای کلان اقتصادیشان تنظیم می کنند . آینها نه با کسی دوست هستند نه دشمن و فقط به دنبال منافع خودشان هستند. بنابراین اگر این منافع ایجاب کند هیچ ابایی ندارند که با بهترین دوستشان دشمنی کنند و یا با بدترین شمنان دوستی کنند. نمونه اش هم حمایتشان از گروه تروریستی و ضد مردمی طالبان است. اینها از طالبان حمایت می کنند اما اعلانا در مجلس درخواست اعدام برای روحانی می کنند.