یک تحلیلگر سیاسی ضمن دفاع از وعده رئیسی برای از بین بردن فقر مطلق:

آقای رئیسی فقط بگویید اگر در از بین بردن فقر مطلق موفق نشدید، مسئولش کیست؟

یک تحلیلگر سیاسی نوشت: وعده آقای رییسی در توانمندسازی و طبعا ایجاد شغل به جای پرداخت کمک نقدی ایده درستی است، ولی مستلزم سرمایه‌گذاری است.

آقای رئیسی فقط بگویید اگر در از بین بردن فقر مطلق موفق نشدید، مسئولش کیست؟

عباس عبدی نوشت: آقای رییسی در سفر خود به یزد وعده مهمی را داد و گفت «برنامه دولت این است در کوتاه‌ترین زمان ممکن فقر مطلق را از بین ببرد. اساس کار ما توانمندسازی است وگرنه پرداخت مبلغی آن‌هم به میزان ناکافی در سر ماه که مساله مهمی نیست.»

این وعده بسیار مهم و روشن است. منظور از کوتاه‌مدت در برنامه‌های اجتماعی و اقتصادی، یک یا حداکثر دو سال است. بنابراین تا پایان سال ۱۴۰۱ یا حداکثر تا نیمه سال ۱۴۰۲ باید این وعده محقق شود.

«فقر مطلق» نیز کمابیش تعریف مورد توافقی دارد و آن مقدار درآمدی است که با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی برای تامین حداقل نیازهای افراد (غذا، پوشاک، مسکن و...) لازم است. این خط فقر حدودا سه برابر مبلغی است که برای تامین حداقل غذا یا ۲۰۸۰ کیلو کالری روزانه نیازمند است. محاسبات نشان می‌دهد که این رقم برای یک خانواده ۴ نفری در سال ۱۳۹۸، حدود 3/2 میلیون تومان است که اگر تورم سال ۱۳۹۹ و امسال را نیز به آن اضافه کنیم، حدود 4.5 میلیون تومان در ماه خواهد شد. برای خانواده ۳ نفره حدود ۴ میلیون خواهد شد.

جمعیت زیر خط فقر مطلق چندان روشن نیست، زیرا طی چند سال اخیر به‌شدت افزایش یافته است، زیرا در ۴ سال اخیر تورم از شاخص ۱۰۰ در سال ۱۳۹۶ در پایان امسال (۱۴۰۰) احتمالا به حدود ۳۷۰ خواهد رسید که به منزله افزایش7/3 برابری قیمت‌ها فقط طی چهار سال است، در حالی که مطلقا چنین افزایشی در درآمدهای مردم رخ نداده است، ضمن اینکه بسیاری از مردم اصولا درآمد چندانی ندارند.

نکته بعدی وعده آقای رییسی در توانمندسازی و طبعا ایجاد شغل به جای پرداخت کمک نقدی است. این ایده درستی است، ولی مستلزم سرمایه‌گذاری نیز هست. بدون پول نمی‌توان شغل ایجاد کرد، بنابراین امیدواریم که دولت محترم در اولین فرصت چند موضوع را به روشنی توضیح دهد.

ـ منظور از کوتاه‌مدت چه زمانی است؟

ـ از فقر مطلق چه تعریفی دارد؟

ـ تعداد شهروندانی که مشمول این ویژگی هستند، چقدر است؟

ـ منظور از توانمندسازی آنان چیست؟ آیا گمان می‌کنند که به دلیل ناتوانی فاقد درآمد هستند که باید توانمندسازی شوند؟ البته حتما بخشی از آنان چنین هستند.

ـ و بالاخره جزییات برنامه برای تحقق این هدف توضیح داده شود.

این اقدامی مفید و قابل دفاع است و اگر در کوتاه‌مدت به ثمر برسد، امتیاز مثبت بالایی برای دولت محسوب خواهد شد. البته نحوه ارزیابی و سنجش عملکرد این وعده باید مستقل از دولت باشد، والا مثل سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ خواهد شد که مدعی بودند سالانه 1.6 میلیون شغل ایجاد کرده‌اند، در حالی که آمار واقعی حدود صفر بود!

همچنین باید توضیح داد که اگر موفق به انجام این وعده نشوند، چگونه مسوولیت آن را پذیرا خواهند شد؟

منبع: روزنامه اعتماد
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • ناشناس
    0

    قطعا فقررا نمیتواند اما فقیر را حتما ریشه کن میکند .

  • حسن
    0

    رئیسی و روحانی هیچ فرقی ندارند . آنچه مهم هست سیستم بیمار اداره کشور هست. اینها فقط روی منبر باید ذکر مصیبت کنند و تمام

  • ناشناس
    0

    آقای عبدی شما هم بالاخره دستی تو دستا داری ، حرف مفته کنتور هم نداره ، هزینه ای بیافته .هم اینا میزنن، هم دارو دسته شما زدن، چرا گیر میدی؟

  • بردیا
    0

    خوب معلومه از نظر آخوندها عمامه ای و کت شلواری مسئول همه گرفتاریها ۴۳ ساله این حکومت یا شاه خائن است و یا روحانی !!!!!

  • موسوی
    0

    ایشون فقط حرف می زنه و هیچ منطقی هم برای حرف زدن نداره

  • فرزاد
    0

    قطعا فقر را نخواهید توانست ریشه کن کنید ولی میتوانید ریشه فقرا را قطع کنید

  • ناشناس
    1

    جناب عبدی حرف مفت زیاد می زنی هی به دولت رئیسی گیر می دهی ولی درزمان روحانی هشت تیشه برایشهادت فقرا گذاشته وکشور را بوسیله دلال اداره می کرد لال شده بودی از نظر من تو یک منافقی چون انسان آزاده در همه وقت حقیقت را می گوید ایشان کارش را انشا الله سعی کند درست انجام دهد باقیش با خداست خدا را چه دیدی همان خدای یا یک نماز باران دو هفته است حوضه آبریز زاینده رود را سیراب می‌کند

  • حاج طوسی
    1

    اگر موفق نشود.مردم و آمریکا را مقصر میداند.

  • اکبر نعمت الهی
    1

    ای کاش اثلا چیزی به نام اسلام ناب مهندسی شده ! در ایران عزیز نبود. تالااقل مردم عزیز ایران لذت شیرین زندگی کردن را میچشیدن.