روزنامه دولت، انتقاد قالیباف از رئیسی درباره ارز 4200 تومانی را سانسور کرد

روزنامه دولتی ایران متن کامل اظهارات رئیس جمهور در جلسه دیروز مجلس، از جمله ارز 4200 تومانی را منتشر کرد اما انتقاد رئیس مجلس را منعکس نکرد.

روزنامه دولت، انتقاد قالیباف از رئیسی درباره ارز 4200 تومانی را سانسور کرد

این روزنامه به نقل از رئیس جمهور نوشت: دو راه در این مورد بیشتر نبود. یا ادامه دادن ارز ترجیحی یا حذف ارز ترجیحی و جبرانش برای مردم، اما مجلس نه رأی به ادامه ارز ترجیحی داد و نه به جبران حذف ارز ترجیحی. مجلس برای هیچکدام اعلام نظر نکرد و فوریت لایحه را هم رد کردند.

رئیس جمهور با اشاره به عدم تصویب فوریت حذف ارز ترجیحی در مجلس گفت: امروز با وضعیتی مواجه هستیم که مجلس درباره تداوم تخصیص ارز ترجیحی یا توقف آن نظری اعلام نکرده و از سوی دیگر نه منبعی برای تداوم پرداخت ارز ترجیحی مشخص شده  و نه جایگزینی برای حمایت از مردم در ازای توقف تخصیص ارز ترجیحی تعیین شده است.

رئیسی با بیان اینکه معنی اقدام مجلس در رأی به عدم فوریت لایحه دولت، فوریت حذف ارز ترجیحی است، افزود: قانون در این زمینه می‌گوید، منبعی برای ادامه تخصیص ارز ترجیحی تعیین نشده است، طبیعتاً باید چه کار کرد؟ باید ارز ترجیحی را حذف کرد. لذا شرحی برای ریاست محترم مجلس نوشتم و گفتم این را در یک جلسه‌ای برای نمایندگان محترم حتماً تبیین کنیم که عدم رأی به فوریت لایحه یعنی چه؟ بالاخره مجلس باید نظر می‌داد که تخصیص ارز ترجیحی را ادامه دهیم، یا حذف کنیم و چنانچه حذف کردیم، برای جبران آن چه کنیم، اما مجلس درباره هیچ‌کدام نظر نداد.

رئیس جمهور اظهار داشت: نتیجه این است که ارز ترجیحی باید حذف شود. این کار را به مصلحت ندانستیم و به نظرمان رسید که این همان شوک وارد کردن به وضعیت سفره و معیشت مردم است که خط قرمز ماست. خداوند متعال ان‌شاءالله به رهبر معظم انقلاب طول عمر با عزت مرحمت کند که ایشان مشکل را حل کردند. ایشان مثل همه جا که مشکلات را حل می‌کنند در این قضیه هم لطف کردند و مشکل را برای این چند ماه حل کردند تا فعلاً در وضعیت اقتصادی فعلی بتوانیم تخصیص ارز ترجیحی را ادامه دهیم تا تعیین تکلیف قطعی بشود. باورمان این است که اگر ارز ترجیحی حذف شود، حتماً باید برای جبران  فکر جدی کرد.

گفتنی است محمد باقر قالیباف بعد از اتمام سخنان رئیس جمهور مطالبی مطرح کرد که روزنامه دولت کل آن را سانسور کرد.

محمد باقر قالیباف  گفت:  ارز ترجیحی در ارتباط با معیشت مردم است.  در بودجه ۱۴۰۰، ۸ میلیارد دلار برای این ارز در نظر گرفته شده و به دولت اختیار داده بود که سیاست‌های جبرانی خودش را برای اینکه این کمک معیشتی را مستقیم به مردم ارائه کند.

به گفته رئیس مجلس، دولت تازه کار را شروع کرده بود و بخش قابل توجهی از ارز ترجیحی استفاده شده بود.  دولت لایحه دو فوریتی به مجلس ارائه کرد و انتظار داشت ما ظرف ۴۸ ساعت درباره آن تصمیم گیری کنیم.

«مجلس نمی‌توانست تصمیم فی البداهه و عجولانه برای این امر مهم بگیرد» این نکته مورد تاکید رئیس قوه مقننه بود.

قالیباف ضمن بیان اینکه مجلس به فوریت لایحه حذف ارز ترجیحی رای نداد اعتقاد دارد که بهتر بود تا دولت اصلاحیه بودجه برای حل این مسئله می‌داد که اصلاحیه بودجه هم از سوی دولت به مجلس نیامد.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید