دلواپسان علیه رئیس عدلیه/ ایمانی: عدم برخورد با تندروها به ضرر نظام است/ حقیقت پور: جناح رادیکال از ولایت نیز عبور خواهد کرد
ناصر ایمانی، فعال اصولگرا حملات جناح رادیکال به رئیس قوه قضائیه را ناشی از بررسیهای عادلانه دستگاه قضا در پروندههای گوناگون میداند و تأکید دارد که تمام دستگاهها باید مقابل این جریان بایستند. منصور حقیقتپور، دیگر فعال اصولگرا هم معتقد است، افزایش حملات تندروها نسبت به افراد و نهادهای مختلف، نشاندهنده به پایان رسیدن عمرشان است و در حقیقت این جریان در حال آخرین دستوپازدنها است.
ابتدا ظریف، سپس پزشکیان، بعد قالیباف و حالا محسنی اژهای. این دستور کاری است که طی چند ماه اخیر جریان تندرو برای خود و پیادهنظامش تعریف کرده و به شدت هم به آن پایبند بوده است؛ دستور کاری که اگر جلوی آن گرفته نشود، معلوم نیست به کجاها کشیده شود.
البته حمله به اصلاحطلبان کار همیشگی طیف رادیکال است و اساسا تندروها این کار را رسالت خود در این دنیا میدانند، اما این جریان ثابت کرده وقتی پای منافعش در میان باشد، اصلاحطلب و اصولگرا نمیشناسد؛ کما اینکه سالهاست به دلیل اختلاف نظرات سیاسی، از قالیباف نیز عبور کرده و گاها حملاتی را علیه او انجام میدهد که یکی از آخرین نمونههای آن، همین چند روز پیش بود که تندروها در تجمع خود در میدان پاستور، قالیباف را تهدید کردند چنانچه تا 12 بهمن لایحه عفاف و حجاب را ابلاغ نکند، تحت عنوان «مفسد فی الارض» از او شکایت خواهند کرد.
این در حالی است که اخیرا مرتضی آقاتهرانی، از نمایندگان متعلق به جبهه پایداری در مجلس نیز در تجمعی که اخیرا تندروها به بهانه درخواست برای اجرای قانون عفاف و حجاب برگزار کرده بودند، تائید کرد که دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به علت نگرانی بابت بر هم خوردن امنیت کشور در صورت اجرای قانون حجاب، تا کنون دو مرتبه از اجرای آن جلوگیری کرده است.
اما نکتهای که در مورد تجمع اخیر تندروها در مقابل مجلس وجود دارد، انتقادات تندی است که علیه محسنی اژهای مطرح شد. حاضران در این تجمع پس از اینکه رئیسجمهور کشور را «نوکر آمریکا» عنوان کردند، ضمن درخواست از اژهای برای برخورد با بیحجابی، خطاب به وی بیان کردند که وظیفهاش به عنوان رئیس قوه قضائیه، دادن درس اخلاق به مردم نیست.
البته که نقطه آغاز این حملات علیه رئیس دستگاه قضا که اینک به خارج از مجلس کشیده شده است را باید در داخل مجلس جستوجو کرد. هفته پیش بود که خضریان، نماینده تهران در مجلس و از اعضای جبهه پایداری، در صحن علنی مجلس با اشاره به شبهات نسبت به وجود فساد در واگذاری هتلهای بنیاد مستضعفان، به کنایه از محسنی اژهای بابت حضورش در بنیاد و جلسه با مسئولان آن تشکر کرد و گفت که «دیگر آقای رئیسی را نداریم که با فساد مبارزه کند و اکنون ما برای مبارزه با فساد، باید دست به کمر خودمان بگیریم».
همان روز و روز بعدش تعدادی دیگر از نمایندگان عضو جبهه پایداری با طرح ادعای همیشگی خود مبنی بر غیرقانونی بودن انتصاب ظریف در جایگاه معاون رئیسجمهور، از اژهای بابت عدم اقدام نسبت به اخراج ظریف از کابینه انتقاد کردند و حتی عباس گودرزی، عضو هیأت رئیسه مجلس نیز در این خصوص گفت که به نظرش اژهای دچار ترک فعل شده است. این مسأله نشان میداد که حالا جناح رادیکال تصمیم گرفته تحرکات خود را از حمله به دولت و قالیباف فراتر برده و قوه قضائیه را نیز به یکی از طرفین دعوای خود تبدیل کند.
پس از این اظهارات و انتقادات تندی که در تجمع مقابل مجلس نسبت به رئیس قوه قضائیه مطرح شد، اژهای اخیرا در سخنرانی خود در حرم امام(ره) بیان کرد «نباید به خناسان و منافقان اجازه دهیم بین صفوف ما رخنه کنند. باید توجه داشت که عدهای ممکن است با شعارهای منافقانه و حتی به ظاهر انقلابی درصدد رخنه و نفوذ برآیند؛ باید جلوی آنها را سد کنیم». به نظر میرسد این اظهارنظر رئیس دستگاه قضا، پاسخ واضحی به تندروهاست که همیشه سعی کردهاند اقدامات ضد منافع ملی خود را پشت شعارهای انقلابیشان پنهان کنند.
نکته دیگر اما، همزمانی این حملات با دادگاه بررسی پرونده چای دبش است و اخیرا قاضی این پرونده اعلام کرد که حکم به زودی صادر خواهد شد. بخش اصلی فساد چای دبش در دولت سیزدهم رخ داده بود و حتی طبق اعلام سخنگوی قوه قضائیه، وزرای جهاد کشاورزی و صمت آن دولت به علت اتهام دست داشتن در این فساد با تودیع وثیقه آزادند. به طور کلی از 61 متهم این پرونده، 43 نفر آنان از مدیران دولتی و بانکها بودهاند. قطعا اینکه مدیران دولت سیزدهم که دولت منتسب به جبهه پایداری بود به عنوان محکومین ابرفساد چای دبش شناخته شوند، یک رسوایی بزرگ دیگر برای طیف رادیکال است.
بر همین اساس، منسبین این جریان تصمیم گرفتند دست پیش را بگیرند و حملات علیه رئیس دستگاه قضا را آغاز کنند، کما اینکه اژهای نیز روز گذشته در نشست سران قوا بیان کرد «یکی از معیارهای انقلابیگری، احترام به قانون است؛ احترام به تمام قانون، نه اینکه هر گاه قانون به نفع ماست، احترام بگذاریم و هر گاه مطابق با سلیقه ما نبود، آن را زیر پا بگذاریم». به نظر میرسد این اظهارات اژهای نیز پاسخی به تندروهاست که از قوه قضائیه انتظار دارند چشم بر فساد آنان ببندد.
جمعیت این جریان اندک است، اما بلندگوهای بسیاری دارند؛ صداوسیما، روزنامه کیهان و بخش بزرگی از فضای مجازی، همه به تریبون این جریان تبدیل شده است
ناصر ایمانی: عدم برخورد با تندروها به ضرر نظام است
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا نیز حملات جناح رادیکال به رئیس قوه قضائیه را ناشی از بررسیهای عادلانه دستگاه قضا در پروندههای گوناگون میداند و تأکید دارد که تمام دستگاهها باید مقابل این جریان بایستند.
وی با بیان اینکه اگر پدیده تندروی را جناحی کنیم، امکان مقابله با آن را از بین میبریم، گفت: تندروی زمانی در لباس اصولگرایی و دفاع از نظام ظاهر میشود و زمانی دیگر در لباس اصلاحطلبی. تندروها حتی به رئیس قوه قضائیه که منصوب رهبری است هم حمله میکنند و اساسا هیچ کسی از هیچ جناحی از حملات این افراد مصون نیست. لذا باید با پدیده رادیکالیسم در هر قالبی که باشد، مقابله کرد و آن را منحصر به یک جناح خاص ندانست.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه یکی از راههای مقابله، روشنگری فرهنگی است، اظهار کرد: نباید به این جریان پاسخهای تند و غیرمنطقی داده شود، زیرا همان را تبدیل به مستمسکی برای حملات بعدی میکنند. راه بعدی عدم توجه به این افراد است، زیرا اساسا یکی از اهداف رادیکالیسم، جلب توجهات و مطرح کردن خود است و به این منظور دست به هر کاری میزند. باید گذاشت این افراد فریاد بزنند، اما به آنان کمک نکنیم صدایشان به گوش بقیه برسد.
ایمانی با تأکید بر لزوم مقابله قانونی با تندروها توسط قوه قضائیه و وزارت کشور، اضافه کرد: هم وزارت کشور باید با تجمعات غیرقانونی این جریان مقابله کند و هم قوه قضائیه باید قانونشکنان و تهمتزنان را احضار کند. اینکه مراجع قانونی این افراد را رها کردهاند، به ضرر نظام است، زیرا بسیاری فکر میکنند چون این افراد در دفاع از نظام شعار میدهند؛ بنابراین، کسی با آنان کاری ندارد. همچنین عدم برخورد با این افراد باعث شده بسیاری تصور کنند پشت اینها به نهادهای خاصی گرم است. در حالی که این طور نیست و برای باطل کردن این تصور، باید با آنان برخورد شود.
وی در خصوص اینکه برخی معتقدند رسیدگی عادلانه به یک سری پروندهها و اتهامات باعث خشم جناح تندرو از قوه قضائیه شده است، بیان کرد: هر گاه با هر کسی برخورد قانونی صورت گیرد، طبیعتا او آرام نمیشنید و شروع به حمله میکند. اکنون نیز قوه قضائیه در پروندههای مختلف رویکرد عادلانه را در پیش گرفته و کسانی که از این رویکرد متضرر میشوند، در حال حمله هستند. لازم است که وزارت کشور، نیروی انتظامی و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی نیز در برخورد با این افراد کمک کنند.
منصور حقیقت پور: به زودی جناح رادیکال از ولایت نیز عبور خواهد کرد
منصور حقیقتپور، فعال سیاسی اصولگرا و نماینده سابق مجلس معتقد است، افزایش حملات تندروها نسبت به افراد و نهادهای مختلف، نشاندهنده به پایان رسیدن عمرشان است و در حقیقت این جریان در حال آخرین دستوپازدنها است.
وی با بیان اینکه جریان تندرو برگرفته از آموزههای انجمن حجتیه است، اظهار کرد: این جریان دچار التقاطهای سیاسی شده و به جز حلقه ورشکسته خودش، کسی دیگر را قبول ندارد و بر همین اساس زمانی در برابر آقایان هاشمی و لاریجانی ایستاد و امروز در برابر آقایان پزشکیان، قالیباف و اژهای قد علم کرده است. منتظر باشید که اعضای این جریان روزی در برابر بزرگان نظام نیز خواهند ایستاد. کاملا مشخص است که این افراد در آینده از همین ولایتی که از آن دم میزنند هم عبور خواهند کرد. ولایت کی گفته است در خیابان علیه این و آن حکم اعدام صادر کنید؟
وی با بیان اینکه جریان تندرو دارای یک چارچوب خاص اعتقادی و سیاسی است، افزود: جمعیت این جریان اندک است، اما بلندگوهای بسیاری دارند؛ صداوسیما، روزنامه کیهان و بخش بزرگی از فضای مجازی، همه به تریبون این جریان تبدیل شده است. البته خدا را شکر این جریان سه انتخابات اخیر شامل ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان را باخته است. لذا این جریان که زمانی سوار بر اریکه قدرت بود، اکنون رفتهرفته در حال پیاده شدن است و بیش از این هم پیاده خواهد شد.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه امروزه جریان تندرو کاملا در بین مردم رسوا است، عنوان کرد: مردم دیگر هیچ اعتمادی به این جریان ندارند و آن را عامل تحریمها، شکست برجام و ضررهای هزاران میلیارد دلاری واردشده به کشور میدانند. البته این جریان که کاسب تحریم است، به خوبی توانسته در دورههای مختلف جیب خود را پر کند؛ زمانی که یک آقایی شهردار تهران بود، اینها مجوز برجسازی در منطقه ۱ را گرفتند و در زمان دیگر سوآپ نفت انجام دادند؛ تنها برای اینکه منافع مالی خود را تأمین کنند. در دولت سیزدهم نیز طیف رادیکال تمام مراکز تولید ثروت از جمله پتروشیمیها و پالایشگاهها را در اختیار گرفت و به علاوه افراد غیرمتخصص و با تحصیلات غیرمرتبط را در راس بنگاههای اقتصادی قرار داد.
حقیقتپور با بیان اینکه اکنون چند ماهی است که تندروها در حال پیاده شدن از قدرت اند، اضافه کرد: اکنون این جریان مانند فردی در حال غرق شدن است که برای نجات خود به هر خاشاکی متوسل میشود. اصلا لازم نبود این افراد عجله کنند و کفن بپوشند، زیرا به زودی کفن را به تن آنان خواهند پوشاند و مجبورشان خواهند کرد که به نکیر و منکر جواب دهند. قطعا اگر یک سری پروندهها باز شود، پای این افراد به شدت گیر خواهد بود و حتی اگر پرونده سوآپ نفت که آقای احمدینژاد در اختیار اینان قرار داد، بررسی شود، به یک رسوایی بزرگ دچار خواهند شد.
این نماینده سابق مجلس با تأکید بر اینکه تندروها به زودی در مقابل ولایت هم خواهند ایستاد، بیان کرد: همینها زمانی حتی در مقابل بیت مراجع تجمع و به آنان توهین کردند. شاه کمی به مراجع توهین کرد، آن بلا سرش آمد و سلطنتش نابود شد، اینها که کارهای بدتر از شاه را میکنند.
تند روها و دلواپسان فقط دلواپس منافع و موقعیت خود هستند .هر وقت این دو را در خطر ببینند به خیابان میریزند .
همه سروته یه کرباسن ولی تندرو حرفش مشخصه کندروهم خدارامیخوادهم خرما را