روحانی در گفت و گوی زنده تلویزیونی:
مبلغ يارانه نقدي افزايش پيدا نمي كند/هزاران شغل از طریق فضای مجازی ایجاد کردیم/از ۱۰ آذر قیمت اینترنت کاهش خواهد یافت
رئیس جمهور در گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم از عدم افزایش مبلغ یارانه ها خبر داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی سایت خبر فوری ، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در گفت و گوی زنده تلویزیونی و رادیویی با مردم به منظور ارائه گزارش صد روزه دولت دوازدهم اظهار کرد: خدمت مردم بزرگوار ایران و یه ویژه مردم کرمانشاه که به دلیل حادثه زلزله غمناک هستند سلام عرض می کنم و امیدوارم دولت و مردم بتوانند از این گذر سخت عبور کنند.
وی با اشاره به اقدامات دولت و مردم در زلزله کرمانشاه تاکید کرد: در روز اول حدود ۲۷۰۰ نفر از زیر آوار خارج شدند و ۷۰۰۰ هزار نفر زخمی و مجروح شدند ولی با این وجود مردم کرمانشاه روحیه خوبی داشتند.
روحانی تصریح کرد: در ۴۸ ساعت اول زلزله اقدامات خوبی از سوی وزارت کشور، وزارت بهداشت، ستاد بحران و هلال احمر صورت گرفت که البته باز به نظر بنده کم بود ولی مردم نقض دولت را جبران کردند.
رئیس جمهور با تشکر از ملت ایران به خصوص مردم کرمانشاه تاکید کرد: امیدواریم در این صد روزه خدمات لازم را به مردم انجام داده باشیم.
وی تاکید کرد: مجموعه کتاب اقدامات دولت در صد روز تهیه شده و در سایت ریاست جمهوری موجود است.
روحانی با اشاره به اینکه دولت در حال تهیه بودجه سال ۹۷ است تصریح کرد: اقدامات خوبی در لایحه بودجه ۹۶ اتخاذ شده است.
روحانی در ادامه در پاسخ به پرسش مجری برنامه تلویزیونی درباره اقدامات انجام شده جهت تحقق وعدههای انتخاباتی رئیسجمهوری در موضوع اشتغال تاکید کرد: دولت در بحث اقتصاد دو هدف اصلی را در دستور کار خود قرار داده است که بالا بردن درآمد مردم و همچنین توزیع عادلانه ثروت از این اهداف هستند. در ایام انتخابات به مردم وعده دادم که تا پایان دولت دوازدهم فقر مطلق را ریشهکن کنیم. در همین راستا نیز قدمهای اولیه طی شش ماه نخست سال 96 و 100 روز اخیر برداشته شده است.
وی گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده در سال اول افراد قشر آسیبپذیر جامعه یعنی افرادی که مورد حمایت کمیته امداد و بهزیستی هستند مستمریشان نسبت به سال قبل بیش از سه برابر اضافه شد و این روند تا پایان دولت تا پنج برابر شدن مستمری ادامه خواهد یافت. همچنین براساس پیشبینیهایی که در بودجه شده است در سال آینده طراحیای خواهیم کرد تا به همه آنهایی که از حداقل استاندارد پایینتر هستند برای زندگی یاری شود.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه در بحث اشتغال عقبماندگیهایی از گذشته داریم و از سال 85 تا 92 تقریبا اشتغال خالص کشور صفر بوده است، خاطرنشان کرد: از سال 93 تحرک خوبی در زمینه اشتغال آغاز شد و متوسط اشتغال خالص از پاییز 93 تا تابستان 96 سالانه به طور متوسط 685 هزار اشتغال خالص بوده است. البته این رقم نسبت به بیکاری جامعه و نیروی فعالی که وارد بازار کار میشوند رقم کمی است اما تلاش ما بالا بردن این رقم و رساندن آن به بالای 900 هزار نفر است.
روحانی گفت: رقم اشتغال تابستان امسال نسبت به سال قبل بالای 700 هزار نفر بوده است، اما هنوز بیکاران بسیاری در کشور وجود دارند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در 100 روز نخست دولت دوازدهم در جهت حل معضل بیکاری خاطرنشان کرد: در این 100 روز نسبت متوسط به دو سه سال گذشته مقداری پیشرفت داشتهایم اما هدفگذاری در حوزه اشتغال را از طریق طرحهای مختلفی که در دست داریم، ادامه خواهیم داد.
رئیسجمهور با بیان اینکه به همه وزرا به ویژه وزرای فعال در حوزه تولید گفته شده است که یکی از اهدافشان را بالا بردن اشتغال قرار دهند، خاطرنشان کرد: فضای مجازی، صنعت، بخش خدمات و کشاورزی از جمله حوزههایی است که میتوانیم اشتغال را بالا ببریم در همین راستا وزارت ارتباطات روز گذشته گزارشی را ارائه کرد که طی آن آمده در شش ماهه نخست امسال برای 50 هزار نفر در این بخش شغل ایجاد شده است.
روحانی با تاکید بر اینکه در طول 100 روز نخست دولت همه طرحهای اشتغال دولت عملیاتی و اجرایی شده است، اظهار کرد: هدف ما این است که اشتغال را به رقمی برسانیم که مجموعه بیکاران کشور کاهش یابند در همین راستا نیز با اقدامات انجام شده از سوی دولت از سال گذشته تاکنون یک واحد نرخ بیکاری کاهش یافته و از 12.7 به 11.7 رسیده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.
وی در مورد تامین منابع برای از بین بردن فقر گفت: اساس این برنامه رونق اقتصادی و اشتغال است. در طول دولت یازدهم به کمیته امداد و بهزیستی کمک کردیم تا آنها افراد را از تحت پوشش خود خارج کنند به طور مثال پنج هزار میلیارد تومان به کمیته امداد کمک کردیم. اساس کمک ما این است که از طریق درآمد بیشتر معضل فقر را حل کنیم. درآمد هم از طریق فعالیتهای اقتصادی و مالیاتی و سایر فعالیتهای دولت به دست میآید. درآمد امسال ما نسبت به سال گذشته در حال افزایش است اما مخارج ما هم افزایش مییابد.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه مبنای ما این نیست که یارانه نقدی را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: اما از طریق یارانهها به بخشهای مختلف کمک میکنیم مثلا در طول چهار سال گذشته تقریباً پول خرید تضمینی گندم را به دو برابر رساندیم یا لایحهای برای ایجاد اشتغال در شهرهای زیر 10 هزار نفر و روستاها به مبلغ یک و نیم میلیارد دلار تهیه کردیم که مجلس آن را تصویب کرد و آییننامه آن هم تهیه شده و در آخرین مرحله اجراست و این هم یک نوع یارانه است. به افراد نیازمند، معلول و فقیر که باید مستقیم کمک کنیم و آن را از طریق مستمریبگیران انجام داده و دریافتی آنها را افزایش میدهیم.
روحانی در مورد برنامههای دولت برای رونق و رشد اقتصادی قابل لمس تصریح کرد: ما در دولت یازدهم قول دادیم تورم را تکرقمی کنیم که همین برنامه را ادامه میدهیم. هدف ما باقی ماندن تورم تکرقمی است. البته تورم تکرقمی به معنای ارزانی نیست، بلکه به معنای این است که قیمت کالاها مثلا هشت درصد اضافه میشود. هنر ما این است که نگذاشتیم سی چهل درصد قیمتها اضافه شود.
وی خاطرنشان کرد: ما در دولت یازدهم رشد منفی را به مثبت تبدیل کردیم و از رشد حدود منفی هفت درصد در سال 91 به رشد دو رقمی در سال 95 رسیدیم. رشد سه ماهه اول هم با نفت 6.5 و بدون نفت 7 درصد است. هدف ما این است که رشد اقتصادی بالای پنج درصد باشد. برای رسیدن به این هدف باید نحوه بودجهریزی ما تغییر کند و مردم وارد عرصه اقتصادی شوند. ما طرح ویژهای برای اتمام طرحهای نیمهتمام در بودجه دیدهایم و باید سرمایهگذاری خارجی را نیز بیشتر کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه در 100 روز اول دولت دوازدهم 23.1 میلیارد دلار موافقت فاینانس گرفتهایم و قراردادهای بیش از پنج میلیارد دلار نهایی شده است، گفت: یکی از تصمیمات جلسه سران قوا حمایت همهجانبه از سرمایهگذاری به ویژه سرمایهگذاری ایرانیان خارج از کشور است. ما برای رشد هم به فناوری، هم سرمایهگذاری و هم بازار و اشتغال نیازمندیم.
روحانی در ادامه با اشاره به اینکه در 100 روز اول 25 هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی پرداخت شده است که تا پایان سال این رقم قابل ملاحظه خواهد بود، افزود: برای سال آینده بودجه عمرانی را اهرم میکنیم تا از صندوق، بانکها و سرمایه مردم استفاده کنیم.
وی در مورد برنامه دولت و مجلس برای حذف یارانهبگیران گفت: دولت و مجلس باید با هم در این زمینه تصمیم بگیرند. سال گذشته مجلس به ما تکلیف کرد که دولت افرادی که نیازی به یارانه ندارند شناسایی کرده و یارانه آنها را قطع کند. این کار ساده نبود و وزارت رفاه مسوولیت آن را برعهده گرفت، یارانه عدهای هم قطع شد اما با اعتراض آنها مجدداً یارانه شان وصل شد. بیش از یک میلیون نفر هم در سال رشد جمعیت داریم که به یارانهبگیران اضافه میشوند. ما در این زمینه با مجلس مشورت میکنیم و بر مبنای تصمیم مجلس عمل میکنیم.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی در مورد برنامه دولت برای حل مشکل صندوقهای بازنشستگی اظهار داشت: شرایط ما در این زمینه بدتر شده است، اما دولت 50 هزار میلیارد تومان به صندوقهای بازنشستگی کمک میکند. یکی از برنامههای دولت این است که سازمان تامین اجتماعی تمام بنگاههای اقتصادی خود را بفروشد و به مردم واگذار کند. غیر از دولت هم باید سایر دستگاهها همین کار را انجام دهند. من در دیدارهایی که با رهبری داشتم ایشان کاملا موافق این واگذاری هستند زیرا این کار باعث رونق اقتصادی میشود.
روحانی ادامه داد: دستور من به وزیر اقتصاد این بوده است که هر رئیس بانکی تعهد کند اموال راکت خود را بفروشد. صندوقهای بازنشستگی مشکلات زیادی دارند که بعضی از مشکلات در یک سال حل نمیشود اما هدف دولت این است که معضل بانکها و این صندوقها را حل کند.
وی درخصوص برنامه دولت برای حل مشکلات بانکی گفت: بانکها نیازمند تحول بزرگ هستند. بعضیها فکر میکنند مشکلات بانکها برجام است ولی فقط این نیست بلکه بانکها نیازمند قوانینی برای رفع مشکلاتشان هستند. دو لایحه اخیرا به مجلس دادیم که مبارزه با پولشویی و تروریسم بود. پس بانکهای ما باید فعال شوند. شفافسازی کار بانکها یکی از اهداف دولت است.
رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به وجود تعاونیهای غیرمجاز اظهار داشت: مشکل سپردهگذاران را هم در تعاونیهایی که در دهه ۷۰ و ۸۰ ایجاد شده بودند، داریم که معضلات اقتصادی را ایجاد کردند. آنها مردم را با سود بالا بدون داشتن تخصص و شناخت لازم تشویق میکردند. ما از اواخر دولت یازدهم با مشکل بزرگی به نام موسسات غیرمجاز روبرو شدیم. چیزی حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار خانوار بود که درگیر این مسئله بودند.
روحانی ادامه داد: دولت قدمهای بزرگی دراین باره به ویژه هفتههای اخیر برداشته است. نیازمند هماهنگی با قوای سه گانه و بانکهای مرکزی هستیم. همه باید دست به دست هم بدهیم تا این مسئله حل شود. مشکل ۹۸ درصد سپردهگذران در هفتههای اخیر حل شده یا حل خواهد شد. این دو درصد که پولشان بالای ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون تومان است، ماندهاند باید اموال تعاونیهای غیرمجاز برآورد شود. پس در این صد روز، دو مسئله پیش روی ما بود؛ یکی زلزله و دیگری مسئله سپردهگذاران که زندگی آنها دچار مشکل شده بود و خوشبختانه قدمهای خوبی برداشته شده و تا ۹۸ درصد مشکلشان حل است.
وی در مورد نوسانات نرخ ارز نیز گفت: نرخ ارز در طول دولت یازدهم به طور متوسط رقم خیلی بالایی نبود. بانک مرکزی هم اعلام کرد که میزان افزایش ۵ درصد است. سال گذشته به خاطر شایعاتی دارای رشد غیر قابل پیشبینی شد که به حالت عادی برگشت. البته بر طبق یک عادت در آذر و بهمن نرخ ارز افزایش پیدا میکند و در اسفند ماه به حالت عادی باز میگردد.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه برنامه دولت این نیست که از طریق افزایش نرخ ارز درآمد کسب کند، اظهار کرد: در بازار اقتصاد هر کالا نرخ هایی دارد ، اما این که نرخ ارز را بالا ببریم تا در آمد داشته باشیم درست نیست؛ مثلا مردم می گویند این ها همه کار دولت که درآمد زایی کند و باید بگویم صحیح نیست. ما نرخ ارز را متعادل نگه داشته ایم. مردم نباید نگران باشند که یک نوسان شدیدی در نرخ ارز ایجاد خواهد شد
روحانی با بیان اینکه مهمترین بحث دولت در اقتصاد بحث آرامش مردم از آینده اقتصاد است، گفت: مردم بدانند نرخ تورم تک رقمی شد، رشد اقتصادی داشتیم و سرمایهگذاری خارجی در کشور افزایش یافته است. تلاش ما بر این است که روابطمان را با دنیا عادیتر کنیم و با کشورهای دوست بهتر شود. ما این روابط را ادامه می دهیم.
وی بر لزوم ورود به بازارهای جهانی تاکید کرد و گفت: در سال های اخیر رشد غیر نفتی ما خوب بوده است و امسال هم بهتر خواهد شد. در زمینه نفت و گاز و انرژی نیز خوب خواهد بود.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه تنها بخشی که در آن رشد نداشتیم مسکن بود که شش ماه اول امسال رشد پیدا کرد، گفت: در زمینه سرمایهگذاری که رشد منفی بود امسال مثبت شد، قدمهای خوبی برداشته شده و نباید نگرانی در اقتصاد کلان داشته باشیم.
روحانی با اشاره به آمار کسب و کارها و رشد اشتغال گفت: جایگاه جغرافیای ایران ایجاب میکند از ظرفیت ترانزیتی به معنای عام استفاده کنیم. آسمان ایران دارای پروازهای بیشتری شده و در حال حاضر آسمانی برای پروازهای بسیار شده است مخصوصا بعد از جریان اکراین و قطر پروازها چندین برابر شد.
رئیسجمهور با بیان اینکه ما در بخش گاز و نفت وضعیت خوبی داریم، گفت: از شمال ما نفت و گاز میگیریم از جنوب نفت را تحویل مشتری میدهیم قدم های خوبی برداشته شده است؛ مذاکرات آذربایجان، ایران و ترکیه برای ترانزیت، مذاکره با افغانستان برای ترانزیت، مذاکره با روسیه هم برای ترانزیت بود. در دولت یازدهم بیش از ۱ میلیارد دلار از بندر چابهار کسب شده است که هفته آینده افتتاح بزرگی صورت خواهد گرفت در حال حاضر کشورهایی هستند که میخواهند در چابهار سرمایهگذاری کنند.
روحانی درباره عملکرد دولت در زمینه ریل و راه آهن هم گفت: ما در دولت یازدهم سعی کردیم حمل و نقل و ترانزیت را افزایش دهیم، در مسیر ترانزیت قزوین، رشت و آستارا راه آهن را گسترش دادیم که آستارا به آستارا را افتتاح کردیم ، رشت به آستارا هم به زودی نهایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه راه آهن چابهار به سیستان و بلوچستان به زودی افتتاح خواهد شد، گفت: بحث این است بخشی از بار هند و روسیه شمالی از طریق همین راه آهن است.ایران به معنی تمام کلمه هاب منطقه ای است. ما طرح هایی در زمینه ترانزیت برق داریم و در حال حاضر وضعیت خوب صادراتی را داریم. در اینترنت هم همین طور ، در همین ماههای اخیر ۳۰۰ مگ به ظرفیت ما اضافه شده است.
رئیس دولت دوازدهم با اشاره به اینکه ما در حال اتصال راه آهن به کشورهای همسایه هستیم و از جنوب و غرب راه آهن را اتصال خواهیم داد، یادآور شد: یکی از ظرفیتهای مهم برای رشد اقتصادی و تولید ترانزیت است. ما در زمینه فن آوریهای نو قدمهای بسیار خوبی از طریق معاونت فناوری ریاست جمهوری برداشتیم، افراد بسیاری قصد سرمایهگذاری دارند. هر سال ۳۰۰ شخصیت علمی وارد کشور میشوند.
وی ادامه داد: در بحث طراحی لوکومتیو و واگنسازی با روسیه و در زمینه ماشینسازی با فرانسه طرحها و قراردادهایی را در دست داریم، ایران بازار فولاد اروپا را در دست دارد. در برخی از زمینهها حرکتهای بسیار خوبی انجام شده است. در هفتههای اخیر بحث برقی شدن قطار تهران مشهد مطرح بود که چین دو میلیارد در این زمینه سرمایهگذاری کرد.
رئیسجمهور در پاسخ به اینکه درباره صادرات و ترانزیت و سیاستگذاریها دولت دوازدهم نسبت به دولت یازدهم چه تفاوت و جهتگیریهایی دارد، گفت: سیاستهای ما نسبت به دولت یازدهم متفاوت نیست.
وی افزود: اساس سیاست ما این بود که یک تعامل عزتمندانه با دنیا داشته باشیم و مقام معظم رهبری هم گفتند یک تعامل فراگیر با کشورهای دوست داشته باشیم.بنابراین اساس سیاست ما این است که در منطقه مشکلاتمان را از طریق مذاکره حل کنیم نه از طریق رویارویی و بتوانیم مشکلات منطقه را حل کنیم. کاری که ایران در عراق انجام داد کمکی که به دولت و ملت کرد در پیروزیهایی که در زمینه داعش به دست آورد و آزاد کردن مناطق شمالی عراق نقش داشت و ایران این همکاری را برای ثبات منطقه کرد.
وی ادامه داد: کاری که بین ایران و عراق و ترکیه برای اقلیم کردستان انجام شد یک همکاری سه جانبه بود. ما در منطقه در کنار هم به مبارزه با تروریسم پرداختیم که کشورهای خط مقاومت پیروزی بزرگی را در منطقه به دست آوردند. ایران، عراق و سوریه دست به دست هم دادند. پایگاه اصلی داعش در منطقه فروریخت و اکنون داعش شهر یا پایگاهی در عراق و سوریه در اختیار ندارد.
روحانی با بیان اینکه مشکل تروریسم به این سادگی حل نمیشود، تاکید کرد: خیلی باید کار شود تا به نقطه مطلوب برسیم پس اساس سیاست ما یک تعامل عزتمندانه در جهان و ایجاد صلح و ثبات در منطقه است.
وی در زمینه ارتباط با دنیا گفت: رابطه بسیار خوبی را با اتحادیه اروپا شروع کردیم و نسبت به سال گذشته خیلی بهتر است. روابط سیاسی و تجاری و بینالمللی و همچنین روسیه از گذشته جز با یکی دو کشور منطقه بهتر است با ترکیه، عراق، افغانستان و پاکستان و قطر روابط مطلوبتر است.
رئیسجمهور عنوان کرد: ممکن است با دو کشور مانند عربستان دچار مشکل باشیم که بیشتر خودشان هستند که این مشکلات را افزوده میکنند؛ عربستان به دنبال حل دو مشکل است که به این دلیل ایران را دشمن خود معرفی میکند و میخواهند سرپوشی بر شکستهایشان در منطقه بگذارند؛ لذا عربستان در منطقه، در قطر، عراق، سوریه و اخیرا در لبنان ناموفق بود و ثانیا مسائل داخلی عربستان مسائل حادی است و اختلافات داخلی دارند که میخواهند یک کسی را دشمن خود معرفی کنند که ما باید در اینجا هنرمندانه از این مشکلات عبور کنیم.
روحانی با تاکید بر اینکه ما در زمان خوبی مذاکرات هستهای را انجام دادیم زیرا از آینده سیاسی سایر کشورها از جمله آمریکا بیاطلاع بودیم، خاطرنشان کرد: بعضی فکر میکردند که ما عجولانه مذاکره انجام دادیم در حالی که ما در هر مقطعی باید به دنبال منافع ملی باشیم. ما نباید عصبانی شویم و فکر کنیم در شرایط بحران هستیم. ما برای مقابله با تهدیدات به دو بال دیپلماسی و قدرت نظامی نیازمندیم. دولت دوازدهم همانند دولت یازدهم به دنبال تقویت دیپلماسی و قدرت نظامی کشور است. در دولت یازدهم با ورود سامانه پدافندی اس300 تحولی در پدافند هوایی کشور ایجاد شد. در دولت دوازدهم قدرت نظامی خود را افزایش میدهیم.
وی درباره موضع اروپا و آمریکا در مورد برجام تصریح کرد: ما در برجام موفقیتهایی به دست آوردهایم که غیر قابل تخریب است و همواره در تاریخ کشور ما میماند. ما یک معضل بزرگ بینالمللی را پای میز مذاکره حل کردیم و از لحاظ اخلاقی هم پیروز شدیم و نشان دادیم دنبال سلاح هستهای نیستم و دروغ هم نمیگوییم. برنامههای سازمان ملل را هم توانستیم لغو کنیم.
رئیسجمهور ادامه داد: ما در دو سالی که از برجام میگذرد بهره اقتصادی بردیم، سرمایه خارجی جذب کردیم، توافق بانکی داشتیم، فناوری به کشور آمده است، نفت و گاز را تولید کرده و فروختهایم و درآمد ما هم اضافه شده است. اداره کشور بدون برجام سختتر بود، ولی اینگونه نبود که بدون برجام هم نتوانیم کشور را اداره کنیم. دولت آمریکا هم تلاش کرد برجام را از بین ببرد ولی تا امروز نتوانست، زیرا برجام توافق مستحکمی است و غیر از عربستان، اسرائیل و تندروهای آمریکا، سایر کشورها با مواضع آمریکا موافق نبودند. ما در سیاست خارجی موفقیت بزرگی به دست آوردهایم ولی باید تلاش خود را به کار بگیریم تا دشمن در قدمهای بعدی هم موفق نشود اگر روزی هم مشکلی پیش آید برنامهای دقیق برای آن پیشبینی کردهایم.
روحانی در پاسخ به این پرسش که آیا وعدههای شما در مورد کابینه محقق شده است، گفت: قول من این بود که دولت دوازدهم حزبی نبوده و فراجناحی باشد و به همان صورت و بر مبنای شایستگیها و مشورتهایی که انجام دادهام، وزرا را انتخاب کردم. برخلاف آنچه گفته میشد بر روی ما فشار است، من کابینه را بر مبنای مصلحت جامعه انتخاب کردم زیرا در شرایط فعلی هیچ چیزی واجبتر از یکپارچگی و انسجام کشور نیست. ما باید اختلافات را کنار بگذاریم. تلاش من برای تعامل با دو قوه دیگر و همچنین نیروهای مسلح نسبت به گذشته بیشتر بوده و ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه من قول دادهام بانوان فضای مناسبی برای اشتغال داشته باشند، خاطرنشان کرد: اشتغال بانوان در دولت قبل از دولت یازدهم منفی بود، اما از سال 93 تا 96 به صورت متوسط 307 هزار شغل برای بانوان ایجاد شده است یعنی حدود میزان نصف شغل ایجاد شده در کشور. من قول دادم در مدیریتها از بانوان و جوانان استفاده شود که برای اولین بار یک مقام ارشد وزارت نفت خانم است. در چهار وزارتخانه دیگر هم معاونان خانم حضور دارند و همه وزارتخانهها موظفند دو معاون یا مشاور ارشد خانم داشته باشند. ما همچنین در دولت دوازدهم یک جوان تحصیلکرده دهه شصتی به عنوانوزیر به مجلس معرفی کردیم که مجلس هم به او رای داد.
رئیسجمهور گفت: اقلیتهای دینی و قومی، بانوان و جوانان در انتخابات سنگ تمام گذاشتند و من این تلاشها و وعدههای خود را فراموش نمیکنم. از زنان و جوانان و اقوام و اقلیتها بیشتر استفاده میکنم.
روحانی درباره برنامه دولت برای طرح تحول سلامت نیز با بیان اینکه این طرح ادامه مییابد و خدمات بیشتر، فراگیر و ارزانتر ارائه خواهد شد، گفت: حالا ممکن است درصدی که از مردم گرفته میشود یک درصد کمتر یا بیشتر شود، اما این طرح ادامه مییابد و اعزام متخصصان به مناطق دوردست و ارائه خدمات مردم ادامه مییابد. البته عمده مشکل ما به خاطر این بود که به جای پنج میلیون نفر، 11 میلیون نفر بیمه شدند که این امر بار سنگینی بر دوش دولت گذاشت. در تامین پرداخت بیمهها مشکل داریم که آن را مرتفع کرده و طرح تحول سلامت را ادامه میدهیم. البته در بخش بهداشت و آموزش نیازمند تحول بزرگ و سرمایهگذاری بیشتری هستیم.
روحانی تشریح کرد: ما در دولت دوازدهم تحول بزرگی در زمینه بهداشت میخواهیم در بخش بهداشت و آموزش سرمایهگذاری بیشتری باید شود. در زمینه بهداشت اگر بتوانیم نان مغزیتر و آرد غنی شده با مواد غذایی بدهیم بسیار خوب است. البته در نان قیمت بحث است با پیشنهاد قیمت نان مخالفت داشتم. زیرا مردم نباید با گرانی ناگهانی روبرو شوند. کیفیتی که از آن میگوییم به معنای خام یا برشته بودن نان نیست مغزی بودن نان شرط است.
وی با بیان اینکه خرید گندم از خارج ۷۰۰ تومان در میآید اما خرید گندم در داخل ۱۴۰۰ تومان و این هزینه بر است، گفت: گندمی که به نانوا میدهیم ارزانتر از این قیمت است این یعنی دو جا یارانه میدهیم. بخشی از بهداشت به محیط زیست و تالابها ریزگردها و آلودگی هوا مربوط میشود از سال ۹۷ سازمان حمل و نقل عمومی را نوسازی میکنیم. تحول در بخش درمان در دولت یازدهم شروع شد و آنرا ادامه دادیم دو بخش دیگر بهداشت و آموزش را در دولت دوازدهم ادامه میدهیم.
رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای مبارزه با فساد گفت: یکی از راههای مبارزه اصلی با فساد، ارتباطات صحیح مردم با یکدیگر است و این فضای مجازی یکی از این راههاست و تلاش ما این است که این فضا، بازتر شده و اکنون بهجای فروش اشتراک بهدنبال فروش پهنای باند هستیم و انشاءالله مردم از ۱۰ آذر با قیمت کمتری برای استفاده از اینترنت مواجه خواهند شد. ضمن اینکه باید مراقب باشیم و مدارسمان آموزشهای لازم را ارائه کند.
وی افزود: با این همه برای ارتباط مردم با یکدیگر، باید اطلاعات لازم را در اختیار مردم قرار دهیم. تصمیم ما در دولت یازدهم هم برای اجرای حقوق شهروندی و هم مبارزه با فساد این است که همه دولت در اتاق شیشهای قرار گیرد و حتی برنامهریزی کنیم از زمانی که طرحی را تخصیص اعتبار کرده تا زمانی که اعتبار را پرداخت کرده و چگونه هزینه شده، در معرض دید مردم باشد. همه مناقصهها، مزایدهها و اقدامات و طرحهای عمرانی شفاف باشد. شفافیت و فرهنگسازی و تقویت رسانهها از عوامل مهم برای مبارزه با فساد است.
رییس دولت دوازدهم یادآور شد: رسانهها باید در زمینه اطلاعرسانی و نقد تلاش کنند. وعدهای که به مردم دادم این بود که رفتارم جناحی نبوده و فراجناحی عمل کنم و ثانیاً آزادی در جامعه بیشتر باشد و مردم بتوانند انتقاد کنند. انتقاد، تخریب نیست. بنابراین شفافیت و اطلاعرسانی ۲ عامل مهمی است که میتوانیم در زمینه مبارزه با فساد از آن بهره ببریم.
رییس شورایعالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: البته فسادهای دیگری همچون قاچاق نیز داریم و هماهنگی میان همه قوا در این رابطه ضروری است و سعی داریم این هماهنگی را ارتقا دهیم.
روحانی در پاسخ به سوال دیگری درباره علت برگزاری منظمتر جلسات سران قوا در ماههای اخیر گفت: البته در دولت یازدهم هم جلساتی با روسای ۲ قوه دیگر داشتم اما در دولت دوازدهم، در همین ۱۰۰ روز نخست یکی از برنامهریزیهای ما این بود که این جلسات منظمتر باشد و در این جلسات حتی مصوباتی داشته باشیم و دفاتر روسای ۳ قوه این مصوبات را پیگیری کنند و در پایان هر جلسه مصوبات مکتوب داشته باشیم و این کار را هم انجام دادیم.
وی اضافه کرد: علت این است که باوجود استقلال قوا، به هر حال باید با هم تعامل کرده و با یکدیگر کار کنند. وقتی جلسه سران قوا را برگزار میکنیم، بسیاری از مسائلی که در بروکراسی بیش از حد به طول میانجامد، با سرعت بیشتر حل شود. در بحث موسسات مالی اقداماتی از طریق همین جلسات انجام شد.
روحانی افزود: نگذاریم به خاطر بهانههایی کوچک در بحث اقتصادی، کارآفرینانمان دچار مشکل شوند. البته درباره مسائل بینالملی نیز صحبت میکنیم اما هدف اصلی پیشبرد برنامههای ما است.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: در بحث بودجه امسال نیز در این جلسات مباحثی را داشتیم و بنده گزارشی دادم و درباره بسیاری مسائل صحبت کردیم. به هر حال بودجه را باید در مجلس تصویب کنیم و بسیاری از مسائل نیز نیازمند هماهنگی با قوه قضاییه است. بنده در دولت جدید رابطه با نیروهای مسلح را نیز افزایش دادم.
وی در پاسخ به سوالی درباره آسیبهای اجتماعی نیز اعلام کرد: آسیبهای اجتماعی نگرانی بزرگ مردم است و بهخصوص در مسائلی همچون اعتیاد، طلاق، فقر و حاشیهنشینی مسائلی مهمی است که با آن درگیر هستیم. به لحاظ تشکیلاتی رهبر معظم انقلاب نیز وقت گذاشته و جلساتی را هر ۶ ماه یکبار با همه دستگاهها تشکیل میدهند که در پیشبرد امور تاثیرگذار است.
رییس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: بحث آسیبهای اجتماعی پیش از این، در وزارت کشور پیگیری و زیرنظر وزیر کشور پیش میرفت و اخیراً شورایی تشکیل داده که زیرنظررییسجمهوری کار کند که البته قائم مقام بنده، وزیر کشور هستند.
وی تصریح کرد: در این مدت در بسیاری از آمارها با کاهشهایی روبرو بودیم. در زمینه اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر، نیز جلساتی تشکیل دادیم. یکی از مسائل مهم دولت دوازدهم مبارزه با آسیبهای اجتماعی خواهد بود که البته در این مبارزه دیگر قوا و دستگاهها عم باید کمک کنند.
روحانی همچنین گفت: به نظر میرسد، شرایط و آمار یک سال گذشته امیدوار کننده است که اولاً برنامهریزی کنیم و ثانیاً در هر بخش، یک دستگاه را مسئول اصلی قرار دادیم و بودجهای نیز برای حل این مشکلات درنظر گرفته شده است.
روحانی در مورد برنامههای دولت برای دانشجویان گفت: ۱۶ آذر روز دانشجو است و اتفاقا این روز در دولت یازدهم زنده شد. مدتی بود که این روز در دانشگاهها تعطیل شده بود و اجتماعات کوچک در برخی دانشگاهها برگزار میشد اما در دولت یازدهم در تمام دانشگاهها سخنرانی برگزار و دانشجویان نظریات خود را ارائه کردند.
رییسجمهور ادامه داد: پیش از معرفی وزیر علوم به مجلس به او تاکید کردم که دانشجویان ما در پایان دوران تحصیل باید دارای مهارت باشند و قبل از اینکه به فکر این باشد که چه شغلی خواهم داشت، خود کارآفرین باشند. امروز شرکتهای دانش بینان دانشجویان را سال دوم و سوم را حتی قبل از اتمام دوره کارشناسی جذب میکنند.
وی بر لزوم باز شدن فضای دانشگاهها تاکید کرد و گفت: نمیتوان دانشگاه را محصور در افکار یا سیاستهای خاصی کرد. دانشجو غیر اینکه از فضای دبیرستان آمده و به دنبال دانش جدید است، احساس جدیدی که احساس مسئولیت است، پیدا میکنند. بنابراین دانشجویان هم باید وارد بحث سیاسی اجتماعی شوند و هم آزادی عمل داشته باشند. در شرایط فعلی نباید اجازه دهیم بخاطر مسائل سیاسی میان دانشجویان فاصله باشد. اختلافنظر بد نیست اما همه افکار باید بدانند که دولت و نظام پشتیبان آنها هستند و باید فضای برابری را احساس کنند.
رییس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: از سوی دیگر دانشگاه نیاز به کمکهایی برای تحول در آزمایشگاه و کتابخانهها دارد که در بودجه سال آینده پیشبینی لازم برای نوسازی آزمایشگاه ها صورت گرفته است.
روحانی در پاسخ به این پرسش که آیا وعدههای انتخاباتی است که در این ۱۰۰ روز برای آن کاری نکرده باشید، گفت: اصول وعدههای انتخاباتی در کتاب برنامههای دولت دوازدهم آمده بود. اما در غیر از آن برنامه مکتوب وعدههای شفاهی دادم که هیچ یک از وعدهها را یادم نرفته است.
وی با تاکید بر اینکه هیج یک از وعدههای اعلامی را فراموش نکرده و آنها را دنبال خواهد کرد، افزود: اینکه برخی فکر میکنند ما در موعد انتخابات برای جذب و جلب آرا، شعارهایی مطرح کردیم و اما امروز دنبال آن نیستیم، درست نیست چراکه اجرای آن وعدهها را در ضمن مصوبات دولت و برنامهریزیهای دنبال کردهام.
رییسجمهور تصریح کرد: برخی وعدهها که در شعارهای انتخاباتی مردم مطرح میشد یا برخی وعدهها که ما آن را مطرح کردیم نیاز به هماهنگی بیشتر میان تمام ارکان حکومت دارد که آنها را نیز دنبال کرده و میکنم. برخی از وعدهها را شاهد هستید که فضاهایی ایجاد شده هر چند که به طور کامل نبوده است.
روحانی گفت: درخصوص مسائل صد روزه مباحثی بود که فرصت نشد من آنها را باز کنم مانند انرژی، کشاورزی، مسکن و بافت فرسوده که طرحهای خوبی برای تهران، شهرهای بزرگ و سراسر کشور طراحی شده است. سه، چهار جلسه در این باره خودم برگزار کردم. ما همکاریهای خوبی با شهرداری تهران داشتهایم. هماهنگی دولت با شهرداری تهران بهتر از قبل است و از این فضای برادری و هماهنگی میتوان استفاده کرد.
وی با اشاره به خرید گندم توسط دولت و پرداخت پول آن به کشاورزان یادآور شد: در این مدت، هم گندم مردم خریداری شده و هم توانستهایم پول آنها را پرداخت کنیم. ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پول گندم مردم است و مردم میدانند که چه اقدام بزرگی انجام شده است.
رئیس دولت دوازدهم خطاب به اعضای هیات دولت عنوان کرد: از وزرا و معاونان میخواهم اقدامات صورت گرفته در این صد روز و برنامههای سال جاری را برای مردم تشریح کنند. من در احکام وزرا، پیوست حکمی ابلاغ کردم که باید براساس آن، وزرا عملکردشان را به صورت مرتب گزارش بدهند. لازم است تا وزرا و معاونان این گزارش را به مردم بدهند تا مردم آگاه باشند که چه کاری در این صد روز انجام شده و چه کارها و برنامههایی برای آینده است.
28
من یادم میاد گفتی چنان تحولی در زندگی مردم میشه که خودشان داوطلب قطع یارنه میشن پس چی شد آقای کلید