نگاهی به اموال و دارایی‌های بلوکه شده ایران توسط آمریکا

اموال متعلق به بانک مرکزی در لوکزامبورگ اصلی ترین دارایی بلوکه شده توسط آمریکا محسوب می شود.

نگاهی به اموال و دارایی‌های بلوکه شده ایران توسط آمریکا

به گزارش خبر فوری به نقل از دفتر خدمات مطالعاتی کنگره آمریکا، از زمان خروج دولت ترامپ از توافق هسته ای در سال ۲۰۱۸ کارزار فشار حداکثری علیه اقتصاد ایران اعمال شد که در نتیجه آن صادرات نفتی ایران کاهش محسوسی را تجربه کرد. از زمان شیوع کرونا انتقادات در رابطه با ادامه یافتن کارزار فشار حداکثری به ویژه در کنگره شدت یافته است؛ چرا که به عقیده مخالفان، تحریم ها باعث خواهد شد توانایی دولت ایران برای مقابله با کرونا به میزان زیادی تحت تاثیر قرار گیرد.

این دفتر با استناد به برخی از گزارشها در مشکلات پیش آمده برای تامین تجهیزات پزشکی و اقلام دارویی مورد نیاز ایران در مقابله با کرونا می نویسد: مقامات آمریکایی صراحتا اعلام کرده اند که تجارت بشردوستانه و اقلام غذایی مشمول تحریم ها قرار نمی گیرند. طبق تحریم ها، اکنون برخی از اموال و دارایی های ایران توسط آمریکا توقیف یا مصادره شده اند.

اموال و دارایی های بلوکه شده ایران توسط آمریکا

به گفته این مرکز تاکنون بیش از ۴۷۰۰ مورد شکایت از طرف اتباع آمریکایی علیه ایران تنظیم شده که به موجب آن دادگاه های این کشور حکم به پرداخت حدود ۲.۵ میلیارد دلار غرامت به آن ها داده اند.

در حال حاضر اصلی ترین دارایی های و اموال بلوکه شده ایران توسط آمریکا شامل موارد زیر است:

۱- حدود ۱.۹ میلیارد دلار از دارایی های متعلق به بانک مرکزی ایران که در حسابی در سیتی بانک از طرف صندوق بورسی کلیر استریم لوکزامبورگ سرمایه گذاری شده بود. به گفته مقامات آمریکایی، کلیراستریم متهم است اجازه دسترسی این منابع به نظام مالی آمریکا را داده است. حدود ۱.۶۷ میلیارد دلار از ان منابع توسط کلیراستریم به لوکزامبورگ منتقل شده است و برخی نهادهای قضایی لوکزامبورگی رسیدگی به آن ها را خارج از حیطه اختیارات آمریکا می دانند.

۲- برخی از اماکن دیپلماتیک ایران در آمریکا نیز اکنون توقیف شده اند که ارزش آن ها حدود ۵۰ میلیون دلار برآورد می شود. از جمله آن ها می توان به سفارت سابق ایران در واشنگتن دی سی (در دوره محمدرضا شاه) و ۱۰ ملک دیگر اشاره کرد.

۳- املاک خیریه اعصا که در انگلیس به ثبت رسیده است به دلیل ارتباط با بنیاد علوی و با حکم دادستانی منطقه جنوبی نیویورک در سال ۲۰۰۹ توقیف شدند. طبق رای دادگاه در ژوین ۲۰۱۷ کنتل املاک این بنیاد در شهر نیویورک به آمریکا واگذار شد.

منبع: ایسنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • سید
    0

    کسیکه این پولها رو اونجا گذاسته خیلی غلط کرده

  • ازادی وطن
    0

    بهتره امریکایی بخورن بیاد ایران اقایان واقا زاده میخورن وملت باید کارت ملی گرو بزارن برانون نوش جان امریکا توبخوری بهتره

  • کیان
    0

    داغ تندروها رو تازه نکن آقایی خبر فوری قالی همو رو تو دو سوت برمیگردونه ما جاش چندتاشون رو چند سال زندان کردیم تا آدم بشن این اعداد برا تند روها پول خورده

  • محمد
    0

    دیگی که برای مردم نجوشه سر سگ توش

  • کیان
    0

    آقای رئیس خبر فوری شما نسبت به بعضی رسانه ها ضعیف عمل میکنید الان رهبر به کوری بعضی ها (ت ه ا) موافقت و برسی در مورد FATF رو برای برسی به تشخیص مصلحت نظام دادن تیم خبری رو قوی کنید

  • ناصر
    0

    بهتر از اینه که ازاد بشه و بیاد اقایون هاپولیش کنن.

  • سید
    0

    از ابتدای سال 1396 تا به امروز سودجویان و رانت خواران بیش از 50 میلیارد دلار از بی برنامگی و بی کفایتی دولت به جیب زده اند حالا شما دنبال 4 تا 5 میلیارد دلار از آمریکا هستید. کشور عزیزمان ایران یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است و حتی بادیه نشینان عرب حوزه خلیج فارس هم با اینکه در پول شنا می کنند ولی حسرت داشتن چنین کشوری را دارند. همه بدبختی ما از داخل کشور است و آن هم نبود مدیریت کارآمد و سالم می باشد.

  • عباسی
    0

    نوش جونت بخور . میخواد برسه به آقازاده های مفت خور خب شما بخورید .

  • 1
    0

    آزاد شدن اموال ایران هیچ تاثیری بر زندگی مردم ایران ندارد. چون به دست مردم نمی رسه