جنگ تبلیغاتی جدید علیه برنامه هستهای ایران/ داستانسرایی درباره حصار امنیتی اطراف دو مجموعه تونلی/ عراقچی: خیالی است!
بر اساس گزارش موسسه علوم و امنیت بینالمللی، ایران در حال ایجاد یک حصار امنیتی عظیم اطراف دو مجموعه تونلی است که به تاسیسات هستهای نطنز متصلند.

دیوید آلبرایت، رئیس مؤسسه «علوم و امنیت بینالمللی» گفت که حصار امنیتی جدید نشان میدهد دو مجموعه تونلی که طی چند سال گذشته در زیر کوه کلنگ گز لا در حال ساخت بودهاند، ممکن است بهزودی وارد مرحله بهرهبرداری شوند. او همچنین تاکید کرد که ایران تاکنون به بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه دسترسی به این تونلها را نداده است.
این ادعا در حالی مطرح میشود که رافائل گروسی تاکنون چندین بار از نیروگاههای نطنز و فردو بازدید کرده است.
گزارش موسسه علوم و امنیت بین المللی در آستانه برگزاری دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا درباره احتمال احیای محدودیتهای برنامه هستهای تهران منتشر شده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که این کشور را از توافق سال ۲۰۱۵ برای مهار برنامه هستهای ایران خارج کرد، تهدید کرده بود که در صورت عدم دستیابی سریع به توافقی جدید، تاسیسات هستهای ایران را بمباران خواهد کرد.
قدرتهای غربی گمان میکنند ایران در حال تلاش برای دستیابی به توانایی تولید سلاح هستهای است؛ ادعایی که تهران آن را رد میکند.
به گفته آلبرایت، این مسئله نگرانیهایی را در خصوص احتمال استفاده از این مجموعهها برای ذخیرهسازی اورانیوم با غنای بالا، مواد هستهای اعلامنشده یا سانتریفیوژهای پیشرفتهای که میتوانند بهسرعت اورانیوم لازم را برای ساخت بمب غنیسازی کنند، بهوجود آورده است.
ساعاتی پس از انتشار این گزارش، عباس عراقچی، در حساب توییتر خود به این مسئله واکنش نشان داد و آنرا «خیالی» نامید. وزیر خارجه ایران در این پست خود نوشت: «تلاشهای رژیم اسرائیل و برخی گروههای ذینفوذ برای برهم زدن روند دیپلماسی، با استفاده از روشها و تاکتیکهای مختلف، کاملا آشکار و قابل مشاهده است.»
عراقچی در ادامه با اشاره به «تلاشهای خرابکارانه و عملیات ترور» در خصوص تاسیسات هستهای ایران نوشت: «نیروهای امنیتی ما به دلیل چنین سوابقی در حالت آمادهباش کامل هستند.»
او همچنین در بخش دیگری از این توییت خود با اشاره به اینکه «هر میلیگرم از اورانیوم غنیشده ایران تحت نظارت کامل آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد» نوشت: «کسانی که به دنبال فریب افکار عمومی هستند، احتمالا ادعاهای خیالی و عجیب و غریبی را مطرح میکنند و از ابزارهایی مثل تصاویر ماهوارهای ترسناک هم استفاده خواهند کرد.»
وزیر خارجه ایران برای این توییت خود از شکلک یک روح هم استفاده کرده است.
ایران پیشتر اعلام کرده بود که سانتریفیوژهای پیشرفته قرار است در یکی از این تونلها جایگزین تاسیساتی شوند که پیشتر در مجموعه نطنز قرار داشت و در سال ۲۰۲۰ در جریان یک عملیات خرابکارانه نابود شد.
آلبرایت که از موافقان اعمال فشار بیشتر بر برنامه هستهای ایران است در بخش دیگری از این گزارش که خبرگزاری رویترز آنرا منتشر کرده نوشته است: این تونلها در عمق بسیار بیشتری نسبت به سایت فردو که یکی دیگر از تاسیسات غنیسازی اورانیوم ایران در نزدیکی شهر قم است، ساخته میشوند.
در ادامه گزارش رویترز آمده است که تصاویر ماهوارهای تجاری که در تاریخ ۲۹ مارس گرفته شدهاند، نشان میدهند که ورودیهای مقاومسازیشده به تونلها، دیوارهای بلند در اطراف مسیر کوهستانی و عملیات خاکبرداری برای نصب دیوارههای بیشتر در حال انجام است. به گفته این گزارش، بخش شمالی این حصار به حلقه امنیتی تأسیسات نطنز متصل میشود.
رویترز همچنین اضافه کرده که ادامه ساخت و ساز در این مجموعهها، به نظر میرسد نشانهای از مخالفت تهران با درخواستهای مطرحشده از سوی برخی مقامهای آمریکایی برای برچیدن کامل برنامه هستهای ایران باشد. تهران تأکید دارد که حق برخورداری از فناوری صلحآمیز هستهای را برای خود محفوظ میداند.
این در حالی است که رافائل گروسی که به واشنگتن سفر کرده، از موافقت ایران برای اعزام یک هیئت از آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران برای گفتگو در خصوص گسترش همکاریهای میان دو طرف سخن گفته است.
در هفتههای اخیر مقامهای آمریکایی اظهارات ضد و نقیضی را در خصوص ادامه فعالیت هستهای ایران مطرح کردهاند. اعضای دولت ترامپ از یکسو گفتهاند که تنها هدف آنها اطمینان یافتن از عدم دستیابی ایران به تسلیحات هستهای است و از سوی دیگر برخی افراد در کاخ سفید، بر لزوم نابودی کامل تاسیسات هستهای ایران تاکید کردهاند.
در همین حال، اسرائیل نیز همچنان احتمال حمله به تأسیسات هستهای ایران را در ماههای آینده منتفی نمیداند. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تأکید کرده که هرگونه مذاکرهای باید به برچیده شدن کامل برنامه هستهای ایران منجر شود.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز سهشنبه در پاسخ به نگرانیها درباره آسیبپذیری تاسیسات هستهای کشور، ظاهرا به طرحهایی نظیر احداث حصار امنیتی پیرامون تونلها اشاره کرده و گفت: «تلاشهایی برای گسترش اقدامات حفاظتی در تاسیسات هستهای در جریان است.»
بهلول ها دقیقا از باباشون دستور شایعه سازی میگیرند
اخبار گرونی ، فقر؛ فساد، اختلاس؛ دزدی و غارت ایران به دست روسیه، آقازادهها و... را بازتاب دهید.
مملکت را آقازادهها به غارت بردند و میبرند کسی قدرت ندارد
آقای عراقچی چرا در دو مذاکره ، مستقیم حرف نزدی و کار رو تموم نکردی و اینقد طولش دادی ، حال بیا قسم بخور و درستش کن ...واقعا وزیر خوبی و باسوادی.....
سلام هر کاری که دوست دارید برای حفاظت از مراکز هسته ای باید انجام گیرد چون شای در 20 سال آینده دیگر نفتی برای تولید سوخت نداشته باشیم اون موقع وطن فروشان میفهمند که چه اشتباهی کرده اند