وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
تا کی گوشهای بنشینیم و بگوییم که فلان جا را مافیا دست گرفتهاند/ بنده پای ریشه کن کردن فساد خواهم ایستاد
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: یکی از اصلیترین مشکل رفاهی در سطح کشور بحث بیکاری است و لذا یکی از اصلیترین محورهای برنامه بنده بحث اشتغال میباشد.
حجتالله عبدالملکی در جریان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و ضمن تشریح برنامههای خود جهت تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: بنده از آقای رئیس جمهور جهت اعتماد به بنده برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکر میکنم. از نمایندگان نیز جهت جلسات متعددی که برای تبیین برنامههای بنده و تبادل نظر فراهم کردند سپاسگزارم. از حمایت کمیسیونهای اجتماعی، بهداشت و درمان و آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از خود نیز سپاسگزارم.
وی در ادامه اظهار کرد: بنده دکترای علوم اقتصاد را از دانشگاه اصفهان داشته و عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) با رتبه دانشیاری هستم. بیش از ۴۰ سال سابقه فعالیت اجرایی و مدیریتی در زیرمجموعههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت امور اقتصادی، استانداری کردستان و کمیته امام خمینی (ره) داشتم و بر بیش از ۱۰ مجموعه اقتصادی که ۱۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد مدیریت داشتم قطعا نمایندگان مجلس شورای اسلامی بین سابقه طولانی و تجربه موفق تفاوت قائل هستند. همانطوری که در دوران دفاع مقدس فرمانده گردان با کسب موفقیت فرمانده لشگر میشد اما برخی از افراد در جایگاههای بالا چندین سال بدون موفقیت فعالیت داشتند و لذا سابقه طولانی صرفا بیانگر موفقیت نخواهد بود.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک وزارتخانه بزرگی است که بیشترین سطح تماس را با اقشار مختلف جامعه نظیر کارگران، بازنشستگان، عشایر و روستاییها، معلولان، زنان سرپرست خانوار، کارجویان و آسیب دیدگان اجتماعی دارد. این وزارتخانه به بیش از ۷۰ درصد مردم ایران خدمات میدهد و بنده این وزارتخانه را وزارت مردم میدانم.
عبدالملکی در ادامه تاکید کرد: تحقق برنامههایی که به مجلس شورای اسلامی ارائه کردهام و اجرای دقیق اسناد بالادستی و قوانین مجلس در اولویت بنده است. بنده به عنوان یک مدیر اجرایی که سالها در این کشور فعالیت کردهام معتقد هستم که بخش زیادی از مشکلات ما به اجرا نکردن صحیح قوانین باز میگردد. ما اصول متعدد قانون اساسی، بخشهای مهمی از بیانیه گام دوم انقلاب در خصوص مبارزه با فساد و ایجاد رفاه برای مردم، اقتصاد مقاومتی، اجرای صحیح ۴۴ قانون اساسی و توجه به بحث سلامت، مسکن، خانواده و اشتغال را داریم که باید به شکل صحیحی اجرایی شوند. بنده قول میدهم با کمک و پشتیبانی تمام بخشها در مسیر اجرای دقیق این قوانین حرکت کنم.
وی در ادامه با اشاره به محورهای برنامه خود تاکید کرد: اولین محور برنامه بنده بحث اشتغال است یکی از مهمترین مشکلات رفاهی مردم بحث بیکاری است. اگرچه تولید و اشتغال در بخشهای کشاورزی، صنعت، ساختوساز، گردشگری، بهداشت و درمان و آموزش شکل میگیرد اما با توجه به اینکه وزارت کار دبیرخانه ستاد اشتغال کشور است لازم است در مسیر تحقق اشتغال با فرماندهی رئیس جمهور گام جدی بردارد.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: سوال بنده از شما این است که آیا با گذشت ۴۰ سال از عمر انقلاب ما سامانهای داریم که وضعیت اشتغال مردم را مشخص کند؟ میتوانیم ببینیم چند نفر بیکار و چند نفر شاغل هستند؟ چه کسانی جویای کار بوده و چه تجربه و مهارتی را دارند؟ زمانی که ما این اطلاعات را نداریم قطعا نمیتوانیم برنامه ریزی صحیحی در این حوزه داشته باشیم.
وی ادامه داد: برنامه من ایجاد سامانه جامع اشتغال ایرانیان است. تعیین آخرین وضعیت اشتغال کمک میکند تا ما بتوانیم برنامه ریزی دقیقی را در این حوزه داشته باشیم. بنده با راه اندازی این سامانه بانک اطلاعاتی را فراهم میکنم تا کارفرماها نیز با مراجعه به آن بتوانند نیروهای کار خود را انتخاب کنند. از سوی دیگر با به دست آمدن اطلاعات افراد جویای کار در حوزه آموزشهای فنی و مهارتی نیز میتوانیم برنامه ریزی صحیحی داشته باشیم.
عبدالملکی در ادامه تصریح کرد: یکی دیگر از مهمترین مطالبات شما این است که چرا هلدینگهای زیرمجموعه صندوق در مناطق محروم سرمایه گذاری نمیکنند بنده تمام تلاش خود را خواهم کرد تا همه دستگاهها به نوبه خود و در حد امکانات در مسیر توسعه متوازن کشور ایفای نقش کنم. آمایش سرزمینی در حد کلان در کشور انجام شده است اما در مناطق محروم نیز باید دنبال شود. باید با حرکت در این مسیر به پیشرفت اقتصادی منطقه و تکمیل زنجیره ارزش شغلی مناطق مختلف کمک کنیم.
وی در ادامه با اشاره به محور بعدی برنامه خود بیان کرد: کنار زدن روابط زائد و تسهیل در فرآیند اداری تامین اجتماعی از دیگر اولویتهای بنده است. وجود ضوابط زائد مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد میکند. بنده در مدیریت قبلی خود ۷۰ درصد ضوابط زائد را حذف کردم. محور بعدی که بنده بر آن تاکید دارم سه جانبهگرایی برای اصلاح حقوق کار است.
در ده سال گذشته، در جریان ادغام سه وزارت خانه، حوزه تعاون به حاشیه رانده شد و مظلوم واقع شد. ما باید تعاون را بالا بکشیم. یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی، مردمی سازی اقتصاد است
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه اظهار کرد: در جلسات متعددی که با کارگران و کارفرمایان برگزار کردهام همگی بر ضرورت اصلاح روابط کارگری و کارفرمایان تاکید داشتند و باید حقوق کار اصلاح شود. از سوی دیگر بنده منابعی را علاوه بر بیمه قالیبافان، کارگران، رانندگان به کارفرمایان نیز ارائه میکنم تا در استخدام نیروهای خود مشکل نداشته باشند، چرا که خیلی از کارفرمایان معتقد هستند اگر هزینه بیمه کمتر شود نیروی کار خود را به صورت رسمی استخدام میکند. توجه به مشاغل خانگی از دیگر مواردی است که بنده آن را دنبال خواهم کرد.
عبدالملکی با استناد به قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی گفت: این قانون در سال ۹۶ تصویب شده اما اجرا نشده است. ما علاوه بر اجرای این قانون، حلقههای مکمل آموزش فنی و حرفهای را نیز اجرا خواهیم کرد. این حلقهها با مشاوره شغلی، مزیت سنجی شغلی منطقهای و ارزیابی و مدیریت بازار تکمیل میشود. ما بیش از نیمی از واحدهای ثبات آموزش فنی و حرفهای را به مراکز توسعه کارآفرینی ارتقا خواهیم داد.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد تأمین اجتماعی و بازنشستگی گفت: به صورت دورهای آمار و اطلاعات مربوط به دخل و خرجهای سازمان تأمین اجتماعی را در اختیار نمایندگان قرار خواهم داد تا بدانند این پولها کجا مصرف میشود. حرکت به سمت تقویت و ایجاد بیمه اجتماعی و بازنشستگی برای نه دهک کشور، از دیگر برنامههای من است. همچنین ایجاد عدالت در خدمات درمانی بسیار مهم است. ما باید در مناطقی که واحد درمانی نداریم، این واحدها را احداث کنیم و اگر امکان احداث وجود ندارد، خدمات درمانی خریداری کنیم.
وی ضمن اشاره به ضرورت الکترونیکی کردن تمام و کمال خدمات تأمین اجتماعی، به اجرای کامل قانون هدفمند سازی یارانهها اشاره کرد و گفت: بانک جامع اطلاعات رفاهی ایرانیان را تکمیل خواهیم کرد تا بتوانیم وضعیت رفاهی همه را شناسایی کنیم.
عبدالملکی در خصوص تعاون گفت: در ده سال گذشته، در جریان ادغام سه وزارت خانه، حوزه تعاون به حاشیه رانده شد و مظلوم واقع شد. ما باید تعاون را بالا بکشیم. یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی، مردمی سازی اقتصاد است. مهمترین اقدام در مردمی سازی، توسعه بخش تعاون است. باید در اولین وهله، سند توسعه تعاون را مد نظر قرار دهیم و آن را اجرایی کنیم. این سند اگر چه اشکالات معدودی دارد اما اجرای آن باعث جهش خواهد شد.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ضرورت «تولید شاخص فضای کسب و کارهای تعاونی» خبر داد و گفت: تولید این شاخص به این خاطر است که رصد کنیم آیا سال به سال فضای کشور برای فعالیت تعاونیها مساعدتر میشود و یا برعکس؟ اگر این شاخص را تولید و ثبت کنیم، میتوانیم وارد حوزه سیاست گذاری شویم. مسئله تقویت فرهنگ تعاون نیز در کشور مطرح است. ما به تعاونیهای حوزههای روستایی، عشایری و کشاورزی نیز توجه ویژه خواهیم داشت.
عبدالملکی در مورد بهزیستی گفت: سازمانی با ۱۲۰ هزار همکار وجود دارد. ۶.۵ میلیون نفر از ایرانیان تحت حمایت این سازمان هستند. ۲۵۰ هزار نفر آنها زنان سرپرست خانوار هستند. ۲۷ هزار کودک بی سرپرست یا بدسرپرست هستند. کاهش و کنترل آسیبهای اجتماعی، رسیدگی ویژه به معلولان، پیگیری تحقق سهم سه درصدی، مسئله جدی کاهش هزینههای معلولیت مثل وسایل کمک توان بخشی و البته مسئله مهم تأمین مسکن برای خانوادههای پرمعلول در اولویت ما خواهد بود. ارائه بستههای حمایتی برای فقر سالمندان، حمایتهای اجتماعی از زنان سرپرست خانوار از مسائل مورد توجه خواهد بود. باعث شرمندگی ماست که زنان بی سرپرست و بدسرپرست زیادی وجود دارد که پشت نوبت هستند تا مورد حمایت قرار بگیرند. ما تلاش خواهیم کرد کسی پشت نوبت حمایت نماند.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم خطاب به نماینگان مجلس به نگرانی آنها در خصوص هولدینگها و شرکتهای بزرگ و کوچک اقتصادی اشاره کرد و گفت: صندوق بازنشستگی کشور ۵۰ شرکت بورسی و غیربورسی دارد. بخش زیادی از اقتصاد همین چیزهاست. ما مسائل این صندوقها را میدانیم. ناپایداری درآمدهای آنها، بدهی بزرگ دولت به آنها، شفاف نبودن داراییها و فعالیتشان و از همه مهمتر مدیریت سیاسی، غیراقتصادی، فسادزا همراه با انتصابات رانتی و حقوقهای نجومی است. اولین گام من فسادزدایی از مجموعههای اقتصادی خواهد بود. اقدام بنده، سالم سازی سرمایه مدیریتی و انسانی در این مجموعهها است. ضمن حفظ مدیران سلامت و کارآمد تمام مدیران نامربوط، مفسد و رانتی در اسرع وقت شناسایی و برکنار خواهند شد و به جای آن مدیران متخصص، جهادی و انقلابی جایگزین خواهد شد.
وی در پایان تأکید کرد: تا کی گوشهای بنشینیم و بگوییم که فلان جا را مافیا دست گرفتهاند. با وجود یک دولت و مجلس انقلابی، کم کاری پذیرفته نیست. این روزها کسانی که منافعشان به خطر افتاده، دروغ پراکنی میکنند چرا که بنده پای ریشه کن کردن فساد از این مجموعهها خواهم ایستاد. تا روز آخری که بنده مدیریت میکنم، دستگاه انتصابات برای شایسته گزینی کار خواهد کرد. اگر مدیری که من منصوب کردم، دست از پا خطا کند؛ فساد کند یا ناکارآمدی او ثابت شود، بلافاصله برکنار خواهد شد. ما که نمازخوان هستیم و خودمان را پیرو ولایت میدانیم نباید بگویم فلان مجموعه مربوط به فلان بیت آیات عظام است یا متعلق به فلان جریان سیاسی است. آغاز کار ما پایانی است بر مسئله مافیا در مجموعههای اقتصادی زیر مجموعه تعاون، کار و رفاه اجتماعی.
منبع: ایسنا
66
متن سخنرانیت را هم همون مافیا ها نوشته اند
ایشون کلا 40 سال داره چطور 40سال سابقه در مدیریت اجرایی داره؟