"شبکه حقانی" اولین برخورد شدید طالبان و آمریکا را رقم زد
طالبان اظهارات آمریکا درباره حضور افراد موجود در
به گزارش رویترز، طالبان در بیانیهای طی امروز پنجشنبه که از سوی ذبیحالله مجاهد، معاونت وزارت اطلاعرسانی دولت طالبان منتشر شد، گفت: موضع واشنگتن در قبال شبکه حقانی نقض علنی توافقنامه دوحه است و این به نفع آمریکا و افغانستان نیست.
وزارت دفاع آمریکا قبلا در ارزیابیاش درباره دولت موقت طالبان از حضور اعضای شبکه حقانی که در لیست سیاه آمریکا بوده و مظنونان تحت تعقیب سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی این کشور هستند، انتقاد کرده بود.
دولت آمریکا نیز شب گذشته رسما گفت، دولت جدید افغانستان را به رسمیت نمیشناسد.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد: آمریکا دولت اعلام شده از سوی طالبان را به رسمیت نمیشناسد.
طالبان در بیانیه امروز خود اعلام کرد، خانواده حقانی بخشی از امارت اسلامی هستند و اسم و تشکیلات جداگانه ندارند. با اشاره به درج نام افراد شبکه حقانی در لیست تروریسم آمریکا میتوان نام این خانواده را از لیست سیاه در صورتی که درخواست همچنان ساری و جاری است، حذف کرد.
طالبان در بیانیه خود اشاره کرد: اگر آمریکا یا کشورهای دیگر بخواهند نظرات تحریکآمیز بدهند یا تلاش کنند در امور داخلی افغانستان دخالت کنند امارت اسلامی به شدت این موضعگیری آنها را رد میکند.
طالبان در پایان بیانیه شدید اللحن خود آورده است: واشنگتن باید هر چه سریعتر موضع اشتباه خود را به موضع دیپلماتیک تغییر دهد.
این در حالی است که پلیس فدرال آمریکا جایزه دستگیری «سراجالدین حقانی» را به ۱۰ میلیون دلار افزایش داده است.
پلیس فدرال آمریکا «اف بی آی»، جایزه مربوط به دستگیری سراجالدین حقانی، وزیر کشور دولت موقت طالبان را به ۱۰ میلیون دلار افزایش داد.
اف بی آی که پیشتر پنج میلیون دلار جایزه در قبال هر گونه اطلاعاتی که مستقیماً منجر به دستگیری سرکرده شبکه حقانی شود تعیین کرده بود، روز گذشته این مبلغ را در وبگاه اینترنتی خود به ۱۰ میلیون دلار افزایش داد.
در طول سالهای گذشته شبکه حقانی قدرت ضربتی طالبان از زمان الحاقش به آن در سال ۱۹۹۵ علیه ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا و دولت افغانستان بود. موسس این شبکه جلال الدین حقانی از شبه نظامیان برجسته علیه حمله شوروی به افغانستان بود.
سراج الدین حقانی، رهبر شبکهای است که ارتباط نزدیکی با «القاعده» داشت. چهار عضو این شبکه، بخش مهمی از کابینه جدید طالبان را تشکیل میدهند. او علاوه بر اینکه تحت تعقیب پلیس فدرال آمریکا است، در فهرست سیاه سازمان ملل نیز قرار دارد.
اف بی آی در پایگاه اطلاعاتی خود عنوان کرده است که حقانی برای مواردی مانند حمله به هتلی در کابل در ژانویه ۲۰۰۸ که منجر به کشته شدن شش تن از جمله یک آمریکایی شد، باید تحت بازجویی قرار گیرد. پلیس فدرال آمریکا موارد دیگری نیز علیه او، همچون حمله به نیروهای آمریکایی در افغانستان و مشارکت در ترور نافرجام حامد کرزای، رئیس جمهوری پیشین افغانستان مطرح کرده است.
این افزایش چشمگیر در مبلغ جایزه اف بی آی هنگامی اعلام شد که در همان روز «فاکس نیوز» در خبری که از «آسوشیتدپرس» نقل کرده بود، خبر داد که گمان میرود سراج الدین حقانی، حداقل یک آمریکایی را به گروگان گرفته است. مقامات کاخ سفید و افبیآی هنوز به این خبر واکنشی نشان ندادهاند.
به گفته اف بی آی، حقانی احتمالا در شهر «میرانشاه» مرکز فرمانداری وزیرستان شمالی در پاکستان سکونت دارد. هیچ گزارشی مبنی بر رویت او در افغانستان پس از سقوط کابل نیز منتشر نشده است.
منبع: ایسنا
70
اینها همه ریشه شان در پاکستان است باید با پاکستان بر خورد نظامی شود تا ریشه اینها خشکیده شود