خبر فوری بررسی می کند؛
پروژه وفاق پزشکیان شکست خورد؟ / دولت در سال جدید از گفتمان وحدت عبور میکند!
"ما باهم دعوا نداریم" کلید واژه مسعود پزشکیان برای همراهی مخالفانش و پیشبرد پروژه وفاق بود، اقدامی که برخی معتقدند به آخر خط رسیده است.

دولت چهاردهم به ریاست مسعود پزشکیان با شعار وفاق ملی آغاز به کار کرد . هدف طبیب دولت از مطرح کردن شعار وفاق ملی ، عملیاتی کردن همکاری بین گروهای مختلف و با کلید واژه محوری " ما باهم دعوا نداریم " بود.
با ورود مسعود پزشکیان به پاستور ، وی تلاش کرد تا از گروهای مختلف در کابینه خود استفاده کند و در وهله اول نیز به نظر می رسید این تعامل وی موفقیت آمیز بوده باشد ، آنجا که تمام کابینه پیشنهادی اش توانست از مجلس دوزادهم رای اعتماد بگیرد .
ولی وقتی نوبت به استانداران و رده های پایین تر دولتی رسید، برخی انتصاب ها صدای همراهان رییس جمهور را در آورد، آنجا که منتقدان معتقد بودند سهم خواهی ها مانع از انتصاب افرادی با منش فکری نزدیک به دولت شده است و طیف منسوب به رییس مجلس و جبهه پایداری سهم زیادی را از پروژه وفاق دولت برده اند (اینجا بخوانید).
تندورها زیر میز زدند
با گذشت زمان وقتی که سنگ اندازی های طیف مقابل دولت از جمله پایداری ها شروع شد، منتقدان معتقد بودند که مسیروفاق تبدیل به جاده یک طرفه از سوی دولت شده است . در حالی که وفاق باید با مردم باشد نه جریان های خاص سیاسی ( اینجا ببنید)
این قبیل انتقادات در مورد برخی انتصاب های دولتی ادامه داشت، تا طیف مخالف دولت ، حضور محمد جواد ظریف در معاونت راهبردی رییس جمهوررا برنتافتند و شروع به انتقادات پی در پی از وی به بهانه دو تابعیتی بودن فرزندانش کردند و تذکر پشت تذکر به رییس جمهورمی دادند که چرا ظریف را برکنار نمیکند .خطی که در نهایت منجر به استعفا ظریف و بازگشتش به دانشگاه شد ( اینجا بخوانید)
اقدام علیه یکی از کلیدی ترین وزاری دولت یعنی وزیر امور اقتصاد و دارایی و کشاندن وی پای میز استیضاح و در نهایت نیز رای عدم اعتماد به عبد الناصر همتی از دیگر وقایعی بود که برخی از تحلیل گران نزدیک به پزشکیان را به این نتیجه رساند که وفاق پزشکیان دیگر معنایی ندارد .
"محمد هاشمی رفسنجانی» عضو هیات مؤسس حزب کارگزاران سازندگی از پزشکیان میخواهد که در مورد استراتژی وفاق خود تغییر ایجاد کند( اینجا بخوانید)
صادق زیباکلام، تحلیلگر سیاسی نیز در این ارتباط می گوید: وفاق ملی در دولت پزشکیان شده بذل و بخشش پست به جبهه پایداری و کسانی که مملکت را به این روز انداختند ( اینجا ببینید)
غلامحسین کرباسچی فعال سیاسی اصلاح طلب نیز با اعتقاد به اینکه استیضاح همتی سیاسی بوده است، خطاب به پزشکیان می گوید وفاق هم حد و مرزی دارد و هرچقدر رئیس جمهور بخواهد کوتاه بیاید در واقع تندروها را جری تر می کند. ( اینجا بخوانید)
عباس عبدی تحلیلگر اصلاح طلب نیز در این ارتباط نوشت: مساله استیضاح سیاسی است و نه اجرایی و حقوقی. پس این اقدامی ضد وفاق و ضد مبنای شکلگیری این انتخابات و آمدن پزشکیان بوده است. اگر پزشکیان میتواند ماجرا را به ۱۶ تیر برگرداند، قطعا وفاق پیروز خواهد شد، و الا باید نعش وفاق را برای تدفین بدرقه کرد. ( اینجا بخوانید)
نشانه های موفقیت پروژه وفاق
از سوی دیگر در روزهای پایانی سال 1403 شاهد رفع حصر مهدی کروبی یکی از محصورین سال 88 بودیم اتفاقی که از نگاه کارشناسان میتواند یکی از نتایج مثبت پروژه وفاق ملی پزشکیان باشد . ( اینجا بخوانید)
البته انتصاب قومیت های مختلف در مناصب دولتی و استفاده از بانوان در سمت های مختلف دولتی تا سطح وزیر نیز میتواند نشانه هایی از موفقیت وفاق، طبیب دولت باشد.
وفاق شعاری انتزاعی؟
منتقدان دولت؛ معتقدند که شعاروفاق بیش از حد انتزاعی است و تعریف مشخصی از آن ارایه نشده است آنها بر این باورند که بدون یک ایده مرکزی و استراتژی مشخص تحقق واقعی وفاق ملی دشوار خواهد بود . برخی تحلیل گران بر این باورند برای عملی شدن ایده وفاق ملی باید شرایط و الزامات مشخصی فراهم شود تا این مفهوم از شکل شعار به عمل اجرا شود .
قبل از خروج ظریف از معاونت راهبردی ریاست جمهوری همایش وفاق ملی نیز برگزار شد و شخصیت های سیاسی تلاش کردند تا درباره ابعاد مفهومی «وفاق ملی»، ملزومات و کارکرد آن برای حل مشکلات کشور با یکدیگر گفت وو گو کنند .
آیا پروژه موافق ملی می تواند گره ای از مشکلات کشور بازکند و آیا تندورها حاضر هستند کمی از توقعات خود کم کنند تا این پروژه بتواند باری از دوش مردم بردارد ؟ شما چه فکر می کنید با ما در میان بگذارید.
خنده تار ترین جمله
بزشکیان رئیس جمهور ایران است.
هر هر
الان چه فرقی است با سر کار آمدن تندرو ها ؟؟؟
مردم بی عرضه چوب دو سر نجس پزشکیان
کارپرداز بزرگ و ذوب در ولایت .....
اینکه آقای کروبی را از حصر بیرون آوردن وفاق نیست. پس معلوم می شود اعتراضات 88درست بود وحصر سیاسی بوده
تو چقدر دیگر پرتی
ایران راهی بجزتسلیم شدن ندارد. فقط باید طرف آمریکایی را قانع کنه که درظاهر هم شده کمی برای توضیح افکار عمومی ومصرف داخلی وانمود کنند ایران امتیاز هم گرفته.
ترامپ .یا تسلیم یا جنگ
عراقچی. تسلیم غیرمستقیم
وقتی قانون حجاب را بهانه می کنن
وقتی برای مردم جای شادی غم می اورند
وقتی گره توی اقتصاد مردم می اندازن
وقتی به فکر رفاه و آسايش مردم نیستن
میشود این
خانه از پای بست ویران است بازی با زمان و حفظ شرایط برای خوردن و بردن و دزدی های پشت پرده
از اول هم وفاق بر پایه ی حیله و فریب بود وفاق با اراذل واوباش و جنایتکاران مخصوصا خاتمی خبیث و امثالهم بود
خاک بر سر سردمداران پنجمین کشور ثروتمند جهان که یک نفر در ایران آرزوی یک موتور هندا ته دلش مانده باشد خاک بر سر اصلاحطلب اصولگرا و پایداریچی های کاسب تحریم ها
وفاق یعنی چه مملکت اقتصاد ندارد و همه فقط شعار پوچ و واهی برای حل مشکلات می دهند دلار طی ۶ ماه از ۵۸ به ۱۰۵ رسیده فقط روند صعود دلار نشان از وضعیت کلی مملکت دارد بقیه چیز ها دعوا سر سهم بیشتر بین خودشان است و چپاول مملکت
ریس جمهوری که با آیه قرآن و نهج البلاغه خواندن و از علی گفتن رای مردم ساده لوح رو دزدید، جناب ریس جمهور چرا با باور مردم بازی کردین مگه نگفتین اگه نتونم انجام بدم مثل یک مرد استعفا میدم پس چی شد این بود شعارهای انتخاباتی؟ چرا از تند رو ها تو کابیته و دولت استفاده کردین همین ها نبودن که چهره نزدیک شمارو برکنار کردند،
ما چه فکر می کنیم؟ فکر نداره همه چی رو سه برابر کرده، خدا لعنتتون کنه وفاقی ها
پزشکیان باید وزرای قبلی را عوض نمیکرد
دستورالعمل هارا عوض میکرد نفرات رییسی
بهتر بودند
تحلیل آبکی
مخصوصاً چای دبشی ها
باارزوطلاوفاق خوبی داره بانخودعدس برنج مخصوصآخیارهم همینطور
آمریکای ها گول فتوا را خوردن
وفاق یعنی رضایت مردم نه رضایت یک گروه خاص
والله پزشکیان ادم صاف و عملگرا بنظر میاد اما در شعار وفاق ظاهرا اقای قالیباف احتمالا شعار داده چون وفاق در عمل بیشتر اجرای نیروهای اقای ریاست مقننه باب شده ر بقیه جاها وفاق نیست
فرمودند امسال،سال سرمایه گذاری برای تولیده،ملت حقوق خودشان را به دولت بدهند برای سرمایه گذاری
آقای پزشکیان تو که از همه چیز این جماعت آگاه بودی وقتی جرات در افتادن با این قماش را نداری چرا الکی قول درست کردن اوضاع را بمردم دادی
تو برو به سند چشم اندازت بچسب ،،،،ط
بی شخصیتی که از علی (ع)مایه گذاشت و به سلطنت رسید و آبروی خودش را بر باد داد
کیلویی چنده؟
آقای پزشکیان قدرت و ثروت گذرا هستن بیا استعفا بده و کنار مردمت باش تا عاقبت بخیر بشی
پشت این حرف ها قایم شدی برای زدن کشور!!
این خانه از پایهبست خرابه
من پشیمانم،گول خوردم.
رای من را پس بده.
آنچنان بر اعتماد مردم گند زد که برای انتخابات بعدی حکم جلب هم صادر کنند ، مردم نمی آیند
از راه رفتنت خوش امد وبهت رای دادم
طرف داد میزنه اقا ایم مسئولیت در توان من نیست بزور میگن نه تو باید بپذیری و میاد گند میزنه الان هم ایشان وعده های زیادی داد یکیش جلوگیری از افزایش قیمت کالاها بود امروز رفتم قیمت برنج ایرانی گرفتم دمسیاه کیلویی 300 هزار تومان ای لعنت بر ان خوبتان
برنج هندی نخورید من امروز فقط نان با آب خوردم چایی ندارم سرم درد میکنه
پزشکیان با دشمنانش وفاق کرد ونمیدانست که آنها وجدان ندارن ونه ایران ونه مردم پزشکیان هم اصلا براشون مهم نیستن آنها تشنه قدرتن